به گزارش ایرنا، جلیل جباری روز سهشنبه در جلسه شورای اسلامی شهر مهاباد افزود: بسیاری از وظایف سازمان میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی در حوزه اختیارات سایر دستگاه های اجرایی است و نیاز است در همین راستا با این اداره کل و ادارات تابعه آن همکاری های لازم انجام گیرد.
وی ادامه داد: در بحث توسعه گردشگری شاخص های زیادی از جمله تامین امنیت و همچنین مسیرهای دسترسی و راه های مواصلاتی باید مورد توجه قرار گیرد که در حوزه اختیارات این سازمان نیست.
قبل از شیوع ویروس کرونا ضریت اشغال تخت های هتل ها و اقامت گاههای آذربایجان غربی به بیش از ۷۰ درصد رسید بود که شیوع این ویروس وضعیت فعلی را به کمتر از ۲۰ درصد رسانده استمدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی آذربایجانغربی با اشاره به اینکه شیوع کرونا اغلب برنامه های پیش بینی شده را به ویژه در حوزه گردشگری مختل کرد، اظهار داشت: قبل از کرونا ضریت اشغال تخت های هتل ها و اقامت گاههای استان بیش از ۷۰ درصد رسید بود که شیوع این بیماری وضعیت فعلی را به کمتر از ۲۰ درصد رسانده است.
جباری، با بیان اینکه مباحث مربوط به حوزه گردشگری نیازمند تعامل و همکاری همه دستگاه های اجرایی است، اضافه کرد: طرح های سفرهای ارزان قیمت، گردشگری سلامت و طبیعی در کنار تورهای راهیان نور در دستور کار استاندار جدید آذربایجان غربی است که از طرف سازمان برنامه ریزی پیگیری خواهد شد.
وی با اشاره به ثبت سند آمایش ملی سرزمینی آذربایجان غربی در کمیته برنامه ریزی استان گفت: در تمام هفت پهنه که در راستای توسعه استان مورد توجه و اولویت سرمایه گذاری است بحث گردشگری نهفته شده است.
مطالبه گری مردم از حفظ آثار و بناهای تاریخی طی چند سال گذشته به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته و همین امر سازمان را موظف به ورود جدی به این بخش کرده استجباری، از تعیین حریم امکان و بناهای تاریخی سطح استان خبر داد و افزود: مطالبه گری مردم از حفظ آثار و بناهای تاریخی طی چند سال گذشته به طور قابل ملاحظه ای افزایش یافته و همین امر سازمان را موظف به ورود جدی به این بخش کرده است.
نایب رییس شورای اسلامی شهر مهاباد هم در این جلسه گفت: اجرای برنامه ها و آیین های فرهنگی با بهتر شدن شرایط مقابله با کرونا تقویت شده و ساماندهی اماکن گردشگری از جمله کاروانسرای "سیمون"، غار آبی سهولان، تالاب کانی برازان و سایر اماکن گردشگرپذیر باید در دستور کار قرار گیرد.
آرش شهابی اضافه کرد: مطالعات تعیین حریم اماکن تاریخی از جمله تپه های "تابانی" و "شایگان" برای جلوگیری از تخریب و تصرف آن در حال انجام بوده و نیاز است مراحل تعیین حریم آن در اسرع وقت به اتمام برسد.
وی تاکید کرد: در قبال اجرای طرح های ارایه شده باید یک وحدت رویه و انسجام بیشتری بین تمامی ارگان های ذیربط ایجاد شود تا برنامه های پیشنهادی جنبه عملی به خود بگیرند.
در ادامه جلسه مشکلات مربوط در سه حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و همچنین مشکلات مربوط به وضعیت اماکن تاریخی و نحوه نگهداری از آنها مطرح شد.
مهاباد ۹۲ اثر تاریخی ثبت شده ملی دارد؛ سد مهاباد، غار ، تالاب بینالمللی کانیبرازان، موزه مردم شناسی و حمام میرزا رسول، دخمه سنگی فخریگاه، برده کنته و مسجد جامع از مهمترین اثرهای تاریخی و جاذبههای گردشگری این شهرستان است.
این شهرستان با ۲۴۰ هزار نفر جمعیت در جنوب آذربایجانغربی و ۱۱۶ کیلومتری مرکز استان قرار دارد.