به گزارش ایرنا، «سیدعادل عربی» روز سه شنبه در جلسه کارگروه مقابله با پدیده آلودگی هوای استان همدان، افزود: درهمین مدت کیفیت هوای شهر همدان نیز ۱۰ روز ناسالم برای گروه های حساس بوده که بیشترین میزان آلودگی هوا مربوط به مرداد ماه و بیشتر ناشی از گرد و غبار بوده است.
وی با اشاره به اینکه هوای شهرهای نهاوند ۱۳ روز، کبودرآهنگ ۱۲ روز، ملایر سه روز و اسدآباد ۲ روز طی این مدت آلودگی بوده است، اظهار داشت: در مجموع کیفیت هوای استان همدان در هفت ماه نخست امسال، ۴۰ روز در شرایط پاک قرار داشته است.
وی گفت: استان همدان در مجموع پنج ایستگاه ثابت پایش آلودگی هوا در شهرهای همدان، اسدآباد، کبودرآهنگ، نهاوند و ملایر دارد که به تازگی یک دستگاه کوچک سنجش الودگی هوا نیز برای نصب در شهر تویسرکان خریداری شده است.
به گفته وی، عمده علت آلودگی هوای استان همدان به ویژه در مرکز استان ذرات گرد و غبار است که البته این آلودگی در فصول گرم سال به دلیل گرد و غبار ناشی از فرسایش خاک و در فصول سرد نیز به دلیل پدیده طبیعی وارونگی دما روی می دهد.
معاون محیط انسانی اداره کل حفاظت محیط زیست استان همدان افزود: پدیده وارونگی دما به علت جلوگیری از جابجایی هوا و پایداری آن همواره موجب افزایش غلظت ذرات آلاینده های جوی می شود.
هواشناسی: باران در راه است
مدیرکل هواشناسی استان همدان نیز در این جلسه با بیان اینکه هشدار زرد برای بارندگی در استان صادر شده است، گفت: با توجه به آخرین خروجی مدل های پیش یابی هواشناسی، با فعالیت سامانه بارشی از اواخر روز جمعه تا دوشنبه هفته آینده به ویژه در ساعات بعد از ظهر و شب، شاهد بارش باران با احتمال رعد و برق در استان خواهیم بود.
«حسین عابد» افزود: عمده بارش ها از جمعه شب و شنبه در مناطق جنوبی و شمال استان همدان خواهد بود که احتمال آب گرفتگی و سیلابی شدن مسیل ها و رودخانه ها نیز وجود دارد.
وی با بیان اینکه همدان از استان های باد خیز کشور نیست، گفت: آلودگی هوا ناشی از منابع شهری و صنعتی و یا منابع کشاورزی و روستایی است و بررسی های انجام شده نشان می دهد که هنگام بروز پدیده گرد و غبار ابتدا از سمت جاده ملایر و جنوب استان و سپس مناطقر شمالی دچار آلودگی هوا می شوند.