صادق رستمی روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: در این راستا پنج پرنده شکاری(دلیجه)و قمری که بعنوان طعمه پرنده اصلی بودند، رهاسازی شدند.
وی هزینه ایجاد هر کوخه را ۵۰ میلیون ریال اعلام کرد و ادامه داد: جهت ناامن کردن عرصه برای متخلفان زندهگیری پردندگان مهاجر، این گشتها تا پایان آبانماه سال جاری ادامه پیدا میکند.
رییس محیط زیست قشم تصریح کرد: با توجه به شرایط آب و هوایی مناسب قشم، هرسال در ماههای مهر و آبان تعدادی از پرندگان شکاری در معرض خطر انقراض مانند بالابان، شاهین، بحری و مانند آن برای زمستان به این جزیره مهاجرت میکنند.
وی افزود: این پرندگان با گذر از کشورهای اروپایی و مناطق سرد سیبری مهمان استان های شمال شرقی، جنوب شرقی، جنوب کشور و در پایان سفر وارد قشم و کشورهای حوزه خلیج فارس میشوند.
رستمی ادامه داد: متأسفانه تعدادی از افراد سودجو در اقدامی غیر قانونی با ساخت کوخه در مناطق مستعد و مرتفع روستاهای غرب جزیره به صورت حرفهای اقدام به زندهگیری پرندگان میکنند.
وی اظهار کرد: روش آنان کمترین درصد خطا را در زنده گیری پرندگان داد و امکان آنکه حیوان بتواند خود را از تورهای پهن نجات دهد، بسیار کم است.
رییس محیط زیست قشم افزود: به استناد گزارش سالانه کشورهای عضو سایتیس، هر سال تعداد کمتری از این پرندگان به زیستگاه خود برمیگردند
وی ادامه داد: بر اساس قانون، شکار و صید گونههای سایتیس ممنوع و به ازای هر بهله پرنده شکاری ۲ میلیارد ریال خسارت وارد به محیط زیست طبیعی برای متخلفان به عنوان جریمه منظور میشود.
رستمی با اشاره به دستگیر نشدن شکارچیان اظهار کرد: با توجه به مسافت طولانی قشم تا غرب جزیره، شکارچیان و کَوّاخان از حضور محیطبانان مطلع و از محل کوخه متواری میشوند.
وی افزود: با توجه به درخواست محیط زیست و دستور دادستان، دوستداران محیط زیست و بومیان محلی که علاقمند به همکاری با محیط زیست شهرستان هستند برای تخریب کوخهها اختیار قانونی دارند.
رییس محیط زیست قشم خاطرنشان کرد: اگر افراد برای تخریب کوخهها محدودیت دارندمیتوانند با شماره تلفن ۰۷۶۳۵۲۴۳۶۶۰ موضوع را به یگان حفاظت اعلام نمایند.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتردر میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.