دهلی نو-ایرنا- برخی از کشورها مدتی است که تزریق واکسن به نوجوانان و جوان را با رویکردهای متفاوت آغاز کرده‌اند. در منطقه جنوب آسیا ،هند تنها کشوری است که در واکسیناسیون کودکان پیشتاز است.

به گزارش ایرنا، هند دارای بیشترین جمعیت نوجوان در جهان است. سازمان یونیسف جمعیت نوجوانان هند را حدود ۲۵۳ میلیون نفر تخمین زده است. آخرین داده‌های دولتی هند نشان می‌دهد که حدود ۶۰ درصد از کودکان از ابتدای همه گیری کرونا در معرض ابتلا به این ویروس بوده‌اند و احتمالا در برابر عفونت‌های قبلی آنتی بادی یا مصونیت ایجاد کرده‌اند. 
نشریه "تایمز او ایندیا" در این خصوص نوشت: دولت هند برای واکسیناسیون کودکان در رده سنی ۱۲ تا ۱۸ سال، واکسن ساخت داخل یعنی کواکسین (بهارات بیوتک) را برای استفاده اضطراری تایید کرده است. 
مشاوران علمی دولتی گفته‌اند واکسیناسیون برای کودکان ۱۲ تا ۱۷ ساله با بیماری‌های جدی می‌تواند در ماه اکتبر آغاز شود، اما راه‌اندازی گسترده‌تر تنها پس از اتمام برنامه تزریق واکسن کرونا به بزرگسالان در هند انجام می‌شود که در حال حاضر برای پایان سال برنامه ریزی شده است. 
سازمان کنترل دارویی هند همچنین واکسن بدون سوزن "زایدوس کادیلا" را برای استفاده اضطراری در کودکان بالای ۱۲ سال تایید کرده است. این واکسن در سه مرحله به کودکان تزریق می‌شود. واکسن "زایدوس کادیلا" اولین واکسن بر پایه دی ان‌ای است که برای کنترل بیماری کرونا مورد استفاده قرار می‌گیرد. 
تعدادی از ایالت‌های هند ماه گذشته مدارس را برای گروه‌های سنی خاص بازگشایی کردند. زندگی در هند پس از بحران ناشی از موج دوم فاجعه بار کرونا در ماه‌های آوریل و مه و ابتلای میلیون‌ها نفر و مرگ صدها هزار نفر، به تدریج به حالت عادی باز می‌گردد. 
پزشکان در موج دوم کرونا در هند متوجه مراجعه بسیاری از بیماران مبتلا به کرونا به بیمارستان‌ها با تورم ارگان‌های داخلی بدن شدند. در میان این بیماران بسیاری از کودکان مبتلا به این بیماری با تورم اجزای داخلی بدن به بیمارستان‌ها مراجعه کرده بودند. 
موسسه سروم هند اخیرا مجوز انجام فاز ۲ و ۳ آزمایش‌های بالینی واکسن "کوو واکس" را از دولت هند دریافت کرد. این واکسن نسخه هندی واکسن آمریکایی به نام "نوا واکس" است و در کودکان ۷ تا ۱۱ سال استفاده می‌شود. 
موسسه سروم هند بزرگ‌ترین شرکت تولید کننده واکسن در جهان است. 
در حال حاضر، بر اساس برنامه ملی ایمن سازی، تنها افراد بالای ۱۸ سال در هند واجد شرایط دریافت واکسن کرونا هستند. وضعیت هند از زمان موج دوم کرونا به طور پیوسته در حال بهبود بوده است. بر اساس داده‌های وزارت بهداشت، این کشور طی ۲۴ ساعت گذشته تنها ۱۱ هزار و ۸۷۳ مورد ابتلای جدید را گزارش کرده است که مجموع مبتلایان به کووید-۱۹ را به بیش از ۳۴ میلیون ۲۲۳ نفر رسانده است. 
هفته گذشته آمار واکسن کرونا در هند از مرز یک میلیارد دوز گذشت. تاکنون نزدیک به ۳۰ درصد جمعیت واجد شرایط، یعنی ۲۹۱ میلیون نفر، کاملا واکسینه شده‌اند و ۷۰۷ میلیون نفر دیگر هم دوز اول واکسن را دریافت کرده‌اند. 
هدف هند این است که تا پایان سال ۲۰۲۱، یعنی ظرف حدود دو ماه، آمار واکسیناسیون کامل را به یک میلیارد نفر برساند، هرچند کارشناسان معتقدند برای رسیدن به چنین هدفی باید واکسیناسیون در هند با سرعت بیشتری دنبال شود. 
مشکلات فنی و موج دوم مرگبار کرونا باعث کندی واکسیناسیون شده بود، اما در ماه اکتبر آمار تزریق روزانه به بالای ۵ میلیون دوز در روز رسید. 
دولت هند برای رساندن واکسن به مناطق دورافتاده و صعب العبور از پهپاد استفاده می‌کند. این پهپادها می‌توانند تا ۹۰۰ دوز واکسن را با خود حمل هستند. 

بنگلادش سن افراد واجد شرایط برای دریافت واکسن را به ۱۸ سال کاهش داد 

برای کمک به بازگشایی تدریجی مؤسسات آموزشی بنگلادش، این کشور به دانش‌آموزان ۱۸ ساله و بالاتر اجازه داده است تا از نرم‌افزار دولتی کرونا برای گرفتن وقت واکسیناسیون استفاده کنند. 

دکتر خورشید علم، رئیس اداره کل خدمات بهداشتی و درمانی بنگلادش به رسانه‌ها گفت: یک گزینه برای دانش آموزان در نرم‌افزار واکسیناسیون ایجاد شده است. این تصمیم طبق دستور دولت بنگلادش برای اطمینان از ایمنی دانش آموزان و کمک به بازگشایی تدریجی مدارس گرفته شد. 
نشریه "داکا تریبیون" نوشت: بنگلادش در میان ۱۹ کشوری است که علیرغم درخواست‌های مکرر سازمان ملل، مدافعان حقوق آموزشی و کارشناسان، در طول همه‌گیری همه‌گیر، موسسات آموزشی را بازگشایی نکرد. 

بر اساس بیانیه وزارت امور خارجه بنگلادش، دانشجویانی در خارج از کشور تحصیل می‌کردند اما به دلیل همه گیری کرونا در بنگلادش سرگردان شده‌اند یا به دنبال پذیرش در دانشگاه‌های خارج از کشور هستند، می‌توانند تا ۲۶ ماه اوت واکسن کرونای خود را دریافت کنند. 

بنگلادش تاکنون بیش از ۳۹.۱۶ میلیون دوز واکسن را به شهروندان خود تزریق کرده است که از این تعداد بیش از ۱۹.۶۳ میلیون نفر به صورت کامل واکسینه شده‌اند. 
طرح ملی واکسیناسیون بنگلادش در ماه فوریه سال جاری با واکسن آسترا زنکا آغاز شد. اما این طرح در اواخرماه آوریل متوقف شد، زیرا مؤسسه سروم هند که تولیدکننده‌ی واکسن آسترا زنکا بود، پس از وقوع موج دوم فاجعه‌بار کرونا در هند، صادرات واکسن را متوقف کرد. 
بنگلادش سپس با چندین تولیدکننده واکسن کووید-۱۹ در سراسر جهان از جمله چین، روسیه و آمریکا تماس گرفت تا واکسن مورد نیاز خود را تهیه کند. 

این کشور همچنین در ماه اکتبر طرح آزمایشی واکسناسیون نوجوانان ۱۲ تا ۱۷ سال را آغاز کرد. 

سریلانکا واکسیناسیون کودکان معلول را آغاز کرد 
سریلانکا در میان طرح ملی واکسیناسیون است که در آن تمام جمعیت این کشور واکسینه می‌شوند. از جمله واکسن‌های مورد استفاده در این کشور می‌توان از سینوفارم، آسترا زنکا، فایزر، مودرنا و اسپوتنیک نام برد. 
نشریه "کلمبو پیج" نوشت: مقامات سریلانکا از ماه جاری (اکتبر) تجویز واکسن کووید-۱۹ برای نوجوانان سنین ۱۲ تا ۱۹ ساله که بیماری‌های جانبی داشته یا معلول هستند را آغاز کردند. 
طبق آمار رسمی، حدود ۵۰ هزار کودک مبتلا به بیماری‌های مادرزادی در سریلانکا وجود دارد که در روزهای آینده علیه ویروس کووید-۱۹ واکسینه خواهند شد. 
مقامات سریلانکایی هفته گذشته واکسیناسیون کودکان ۱۶ تا ۱۷ سال را آغاز کردند. پیش از این گروه سنی ۱۷ تا ۱۸ سال می‌توانستند واکسن کرونای خود را دریافت کنند. 
طبق آمار اداره آمار و سرشماری سریلانکا در میان سال ۲۰۲۱، حدود یک میلیون و ۷۹۳ هزار نفر در سنین ۱۵ تا ۱۹ سال با اولین دوز واکسن فایزر واکسینه خواهند شد.