نیویورک - ایرنا - دیپلمات ها اعلام کردند نشست اضطراری روز سه شنبه به وقت محلی شورای امنیت سازمان ملل درباره تحولات سودان فعلا بدون مصوبه ای پایان یافت.

دیپلمات ها عصر سه شنبه به وقت محلی به خبرنگار ایرنا  گفتند که این نشست اضطراری عصر امروز پشت درهای بسته (بصورت غیرعلنی) برگزار شد و پیشنهادی درباره انتشار بیانیه مطرح شده اما هنوز توافقی در این زمینه صورت نگرفته است.
گفته می شود در پیش نویس بیانیه پیشنهادی که در حال بررسی است، در یکی از بندهای آن شورای امنیت از اتفاقات اخیر ابراز نگرانی کرده و از همه طرف ها خواهد خواست اختلافات را بصورت مسالمت آمیز حل و فصل و از توسل به زور خودداری کنند.
نشست اضطراری امروز شورای امنیت درباره سودان به درخواست آمریکا، انگلیس، فرانسه، ایرلند، نروژ و استونی برگزار شد.
به گزارش ایرنا، آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل در واکنش به تحولات سودان، کودتای سودان را محکوم  کرد و خواستار آزای فوری عبدالله حمدوک نخست وزیر این کشور و سایر مقامات شد.
دبیر کل سازمان ملل متحد اضافه کرد: به منظور محافظت از انتقال سیاسی، باید از قانون اساسی محافظت شود. سازمان ملل همچنان همراه مردم سودان خواهد بود.
 عبدالله حمدوک نخست وزیر سودان که از روز دوشنبه با کودتای نظامیان در حبس خانگی قرار داشت، به محل اقامتش در خارطوم پایتخت این کشور بازگشت.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، عبدالفتاح البرهان فرمانده ارتش سودان روز سه شنبه در مصاحبه ای با بیان اینکه عبدالله حمدوک نخست وزیر در منزل او بسر می برد، خاطرنشان کرد که وی در صحت کامل است و به زودی به خانه اش بازخواهد گشت.
خارطوم روز دوشنبه شاهد رخدادهایی سریع و شتابان بود که با حبس خانگی نخست وزیر در مکانی نامعلوم آغاز شد.
در پی این حوادث، خبرهای محلی از دستگیری شماری از وزیران، مسوولان و رهبران احزاب سودانی و بستن راه ها و پلها در  خارطوم حکایت دارد.
از سوی دیگر عبدالفتاح البرهان، شورای حاکمیتی و کابینه را منحل و در سراسر کشور وضعیت فوق العاده اعلام کرد.
بر اساس اعلام رسانه ها، فرمانده ارتش سودان و رهبر نظامیان کودتاگر در این کشور، برخی از وزیران دولت برکنارشده عبدالله حمدوک را متهم کرد که با اظهارات خود در صدد ایجاد فتنه و جنگ داخلی بودند.
رسانه های خبری صبح روز دوشنبه از وقوع کودتای نظامی در سودان خبر دادند.
"فولکر پرتس" نماینده سازمان ملل در امور سودان در پی این وقایع در بیانیه ای اظهار داشت: عمیقا از گزارش های کودتا و تلاش برای تضعیف تغییر سیاسی در سودان نگران هستم. گزارش های منتشر شده مبنی بر بازداشت نخست وزیر، مقامات دولتی و سیاستمداران در سودان  غیرقابل قبول است.
وی افزود: من از نیروهای امنیتی می خواهم فوری افرادی  را که به طور غیرقانونی بازداشت شده اند یا در حبس خانگی قرار دارند آزاد کنند. مسولیت این نیروها تأمین امنیت و رفاه افرادی است که در بازداشت هستند.
نماینده سازمان ملل در امور سودان اظهار داشت: من از همه طرف ها می خواهم که نهایت خویشتنداری را داشته باشند. همه احزاب باید فوری به گفتگو بازگردند و برای احیای نظم قانون اساسی با حسن نیت وارد عمل شوند.
آمریکا نیز روز دوشنبه  با محکوم کردن اقدام ارتش سودان اعلام کرد هرگونه تغییر اجباری دولت انتقالی مردمی سودان روابط دوجانبه با آمریکا را به خطر می اندازد و به دلیل این تحولات، آمریکا کمک اقتصادی ۷۰۰ میلیون دلاری خود برای سودان را متوقف می کند.
عمر البشیر از سال ۱۹۸۹ (۱۳۷۸) بر سودان حاکمیت داشت که  پس از برپایی تظاهرات در خارطوم و تعدادی از ایالت‌های این کشور در اعتراض به گرانی و اوضاع بد معیشتی این کشور در ۱۱ آوریل ۲۰۱۹ از قدرت برکنار شد و یک دولت انتقالی قدرت را در این کشور در دست گرفت که ریاست دولت موقت آن بر عهده "عبدالله حمدوک" است.
دولت انتقالی سودان اوت ۲۰۱۹  میلادی آغاز به کار کرد و قرار بود مدت زمان انتقال قدرت از نظامیان به غیرنظامیان ۳۹ ماهه باشد و در این مدت نیز قدرت میان ارتش و ائتلاف «الحریة و التغییر» تقسیم شود.