به گزارش امروز (چهارشنبه) ایرنا به نقل از شبکه تلویزیونی روسیا الیوم، "نایف فلاح مبارک الحجرف" دبیرکل شورای همکاری خلیج فارس دفاع این مقام لبنانی از مردم جنگ زده یمن و محکوم شدن جنایات صورت گرفته علیه آنان توسط ائتلاف سعودی مورد حمایت آمریکا و رژیم صهیونیستی را کاملا مردود دانسته و از وزیر اطلاع رسانی لبنان خواست تا بخاطر گفتن واقعیت ها و حق گویی عذرخواهی کند.
اظهارات اخیر "جورج قرداحی" وزیر اطلاع رسانی لبنان، به مذاق سعودی ها نیز خوش نیامده و بار دیگر باعث نمایان شدن نشانه های بحران دیپلماتیک میان بیروت - ریاض گردید؛ او در سخنانی تجاوز به یمن ضعیف و مظلوم را به شدت محکوم کرده بود.
قرداحی دو شب پیش در برنامه "برلمان شعب" (پارلمان ملت) شبکه تلویزیونی الجزیره جنگ به راه افتاده توسط کشورهای ائتلاف عربی -آمریکایی به سرکردگی عربستان و امارات علیه یمن را محکوم کرد.
قرداحی خاطرنشان کرد: حوثی ها در یمن در حال دفاع از خود در برابر "اقدامات تجاوزکارانه عربستان و امارات" هستند.
به گزارش روزنامه لبنانی الجمهوریه، شورای همکاری خلیج فارس قرداحی را به «درک ناقص و قرائت سطحی» متهم کرد و خواستار عذرخواهی او و اعلام مواضع دولت لبنان در این زمینه شد.
در همین رابطه "نجیب میقاتی" نخست وزیر لبنان بار دیگر تاکید کرد که کشورش در صدد حفظ روابط مستحکم با تمامی کشورهای همسایه و به طور مشخص کشورهای عربی است.
میقاتی در ارتباط با اظهارات قرداحی گفت: این مصاحبه چند هفته قبل از تصدی پست وزارت اطلاع رسانی از سوی قرداحی تهیه و تنظیم شده است و اظهاراتش غیرقابل قبول است و به هیچ وجه نشانگر موضع دولت لبنان به ویژه در ارتباط با موضوع یمن و روابط لبنان با کشورهای عرب و به طور مشخص عربستان و سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس نیست.
رسانه های گروهی لبنان پس از انتشار این مصاحبه گفتند که به دنبال اظهارات قرداحی در مورد جنگ یمن بحران سیاسی جدیدی در افق میان لبنان و عربستان نمایان شده است.
در همین رابطه شبکه تلویزیونی "ام تی وی" به نقل از منابع سعودی که نام شان را ذکر نکرد، اعلام کرد: "به دلیل اظهارات قرداحی ما هم اکنون با یک بحران شدید سیاسی مواجه هستیم."
"ولید بخاری" سفیر عربستان در بیروت تاکنون در این خصوص هیچ اظهارنظری نکرده است و فقط در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی توئیتر به بازنشر اخباری بسنده کرد که از بحران دیپلماتیک جدید سعودی با لبنان سخن به میان آورده اند.
"شربل وهبه" نیز در ماه می گذشته به عنوان وزیر خارجه وقت لبنان به دنبال اظهاراتش که برخی صحبت هایش را علیه عربستان و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس و توهین آمیز تلقی کردند، از کار برکنار شد.
عربستان به همراه برخی از کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس امارات و همچنین مصر و سودان و با کمک آمریکا و رژیم صهیونیستی در ششم فروردین سال ۱۳۹۴ ائتلافی را برای حمله به یمن تشکیل داد و تلاش کرد که «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور را به قدرت بازگرداند، اما این ائتلاف متجاوز در طول هفت سال گذشته و با وجود حملات همه جانبه و محاصره زمینی، دریایی و هوایی یمن نتوانسته به هیچ یک از اهداف تجاوزکارانه خود دست یابد.
این ائتلاف به مرور و به دلیل شکستهای گسترده از نیروهای مردمی یمن، به سوی فروپاشی سوق پیدا کرده و اکنون تنها عربستان و امارات با همراهی آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه مردم یمن میجنگند.۸۷