قم-ایرنا- استاندار قم گفت: درصد رعایت پروتکل های بهداشتی قم در سطح کشور نمونه و شاخص است اما میزان واکسیناسیون در این استان اصلا رضایت بخش نیست و جایگاه مطلوبی ندارد.

بهرام سرمست روز چهارشنبه در یکصدودهمین جلسه ستاد استانی مدیریت کرونا، افزود: تعطیلی مراکز واکسیناسیون بار منفی در بین مردم دارد و تا رسیدن درصد پوشش واکسیناسیون قم به میانگین کشوری نباید تعطیل شود.

استاندار قم گفت: طبق برآورده های انجام شده، قم تا پایان آذرماه سال جاری از مرز واکسیناسیون ۷۰ درصدی عبور خواهد کرد.

سرمست تصریح کرد: مخالفان واکسن در قم بشدت در اقلیت هستند اما لازم است تا نهادهای تاثیرگذار و افراد که دارای نفوذ کلام هستند با روشنگری و پاسخگویی، شبهات در موضوع واکسن را پاسخ دهند.

وی ادامه داد: قم استانی است که در طول دوران شیوع کرونا بیشترین استفاده را از ظرفیت خیرین سلامت داشته و بخشی از پشتیبانی از مراکز واکسیناسیون توسط این افراد صورت گرفته است.

وی بیان داشت: هدف قم از تسریع در واکسیناسیون دانش آموزی ایجاد بستر لازم و مطمئن برای بازگشایی حضوری مدارس است.

استاندار قم یادآور شد: آموزش و پرورش استان قم برای تسریع در روند واکسیناسیون باید تدابیر دیگری اندیشیده و شرایط را برای بازگشایی مدارس فراهم نماید و هم اکنون واکسینه شدن ۶۰ هزار نفری دانش آموزان قم رضایت بخش نیست.

سرمست ابراز داشت: یکی از دلایل عقب افتادگی قم از میانگین کشوری افت در واکسیناسیون گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال است که دانش آموزان را شامل می شود.

وی همچنین خاطرنشان کرد: اصناف و کسبه قم باید کارت دریافت هر دُز واکسن خود را در محل کار خود برای اطمینان بیشتر شهروندان نصب نمایند.

وضعیت کرونایی قم که از ۲۳ تیرماه امسال در وضعیت قرمز از نظر شیوع کرونا قرار گرفته بود، بر اساس رنگ‌بندی اپلیکیشن ماسک، از بیستم شهریورماه جاری وارد مناطق پرخطر و نارنجی کرونایی شد و از  ۳۰ مهرماه به رنگ زرد درآمد.

ویروس کرونا موجب بیماری عفونی «کووید ۱۹» می‌شود و این ویروس ۲۴ آذر ۱۳۹۸ در شهر «ووهان» واقع در مرکز کشور چین گزارش شد، ابتدا از این بیماری به‌عنوان ذات‌الریه نام ‌برده می‌شد، اما کمیسیون ملی بهداشت چین در ۹ دی ۱۳۹۸ به‌صورت رسمی شیوع این ویروس را در چین اعلام کرد.

«کرونا»، ویروسی است که گستردگی شیوع آن بسیار وسیع است و از جمله راه‌های انتقال آن عطسه، سرفه، دست‌ دادن و روبوسی است؛ پزشکان توصیه می‌کنند، افراد علاوه بر پرهیز از دست‌دادن، روبوسی و حضور در مرکزهای عمومی؛ به‌ هنگام عطسه لازم است، جلوی بینی خود را با دستمال بگیرند و یا برای مهار آن از آرنج خود استفاده کنند.

برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا؛ رعایت شیوه‌نامه‌های بهداشتی همچون استفاده از «ماسک» و «فاصله‌گذاری اجتماعی» توصیه شده‌ است.

شهروندان قمی برای طرح هرگونه پرسش در مورد ویروس کرونا می‌توانند با شماره تلفن‌های ۴۰۳۰، ۳۱۳۶ و ۱۹۰ تماس بگیرند و برای کسب آخرین اخبار دانشگاه علوم پزشکی قم به کانال آن به نشانی webdaqom@ در فضای مجازی و یا تارنمای آن به نشانی اینترنتی www.muq.ac.ir مراجعه کنند.

همه ایرانیان می‌توانند به‌منظور تعیین زمان‌بندی و نوبت‌دهی «تزریق واکسن بیماری کووید۱۹» برای گروه‌های سنی اعلام شده و نیز ثبت‌نام «کارت واکسن دیجیتال»، به «سامانه ثبت‌نام واکسیناسیون کرونا» به نشانی اینترنتی https://salamat.gov.ir مراجعه کنند.

همشهریان قمی در صورت مشاهده هرگونه علامتی در رابطه با ویروس «کرونا» در خود و افراد خانواده، می‌توانند به «مرکزهای جامع سلامت» امام حسن عسکری(ع) در شهرک امام حسن عسکری(ع)، امام خمینی(ره) در بلوار شهید کریمی (بنیاد)، فرقانی در انتهای شیخ‌آباد، پردیس در پردیسان (خیابان ایمان)، خوراکیان در بلوار ۱۵ خرداد، بعثت در نیروگاه، شهدا در خیابان انقلاب اسلامی (چهارمردان)، پنبه‌چی در خیابان امام خمینی(ره) و جندقیان در خیابان زاویه مراجعه و خدمات «رایگان» دریافت کنند.