به گزارش ایرنا، حجت الاسلام حسن هرمز روز چهارشنبه در نشست تبیین طرح ۳۱۳ با بیان اینکه تسهیلگری یکی از نقش های مددکاری اجتماعی است که باید آن را بیاموزیم و وارد این عرصه شویم، اظهار داشت: در این زمینه روحانیون باید ورود جدی داشته باشند چراکه ارائه خدمات اجتماعی یک مهارت اجتماعی است و باید از این فضا استفاده کرد.
وی افزود: یک روحانی که عالم به مددکاری اجتماعی باشد در میان مردم بیشتر مورد اقبال است و محل رجوع مردم خواهد بود.
حجت الاسلام هرمز با بیان اینکه روحانی مسلط به مددکاری اجتماعی در میان مردم، پایگاه اجتماعی محکمتری خواهد داشت، گفت: در طرح ۳۱۳ روحانی مستقر در روستا با برقراری ارتباط با خانواده مددجو از ظرفیت های مختلف استفاده می کند ولی این استفاده به صورت هدفمند خواهد بود.
این مسوول با بیان اینکه در طرح ۳۱۳ سرکشی به خانواده های نیازمند محوریت دارد، اضافه کرد: اگر قرار است صبر، خودباوری یا هر ویژگی دیگری در خانواده مددجو نهادینه و تقویت شود لازم است در امور مختلف آموزشی و ارایه مشاوره، این امر به صورت غیرمستقیم مورد توجه و تأکید قرار گیرد.
وی اظهار داشت: پنج مسأله اجتماعی شامل تحصیل فرزندان، ترک تحصیل و افت تحصیل، رفع اختلاف ها و منازعات خانوادگی و کارگریزی و بیکاری در خانواده های روستایی وجود دارد که باید با دقت مورد توجه و پیگیری قرار گیرد.
حجت الاسلام هرمز گفت: در روستاها استعدادهای خوبی وجود دارد و لازم است این استعدادها شناخته شوند ولی متاسفانه خدمات فرهنگی به روستائیان با کیفیت کم ارائه می شود یا اصلا ارائه نشده است.
وی با بیان اینکه با استفاده از طرح ۳۱۳ می خواهیم خدمات خوبی در حوزه فرهنگی و اجتماعی به مددجویان ارائه کنیم، افزود: هزینه تحصیل، سبد غذایی و معیشتی، هزینه های درمانی، جهیزیه، لوازم خانگی و تعمیر و احداث مسکن ۶ نیاز معیشتی و حمایتی جدی مددجویان است.
مدیرکل فرهنگی و تربیتی کمیته امداد کشور اضافه کرد: بعد از ارتباط گیری روحانی مستقر در روستاها یا مناطق مختلف، لازم است معتمدان، خیران، اهل مسجد و امدادگران با هم افزایی در کنار این روحانی قرار بگیرند تا با مدیریت نیازها و انتظارات خانواده های نیازمند برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی اقدام شود.