تهران- ایرنا- مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت تولید، انتقال و توزیع نیروی برق (توانیر) اعلام‌کرد: نصب ۲۵۰ هزار کنتور جدید هوشمند در برنامه امسال صنعت برق قرار دارد که پس از تعیین مشخصات فنی از طریق اجرای پروژه‌های آزمایشی اجرایی می‌شود.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از توانیر، «هادی مدقق» افزود: تاکنون بیش از ۵۵۰ هزار کنتور هوشمند در بخش‌های کشاورزی، صنعت، عمومی و اداری نصب شده و در مرحله بعد کل پروژه نصب کنتورهای هوشمند به تعداد ۳۰ میلیون دستگاه با سرعت بالا در کشور آغاز خواهد شد.

وی، پیشرفت پروژه نصب کنتورهای هوشمند را تاکنون در بخش مشترکان دیماندی ۹۲ درصد، عمومی و اداری ۳۶ درصد، بخش‌های کشاورزی و صنعتی به همراه نصب تابلوهای مکمل ۵۱ درصد و در بخش خانگی و تجاری پنج درصد عنوان کرد.

مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوری‌های نوین توانیر با اشاره به تصویب و ابلاغ سرفصل برنامه‌های کلان مدیریت بار با هدف ارتقای شاخص رویت‌پذیری و کنترل‌پذیری بار شرکت‌های توزیع از سوی مدیرعامل توانیر، گفت: مصوبه در پنج بند تنظیم و ابلاغ شده است.

به گزارش ایرنا، رویت‌پذیری به معنای قابلیت مشاهده و دریافت دیتای (اطلاعات) مصرف یا رفتار مصرفی مشترک به صورت آنلاین است.

مدقق ادامه‌داد: کار برنامه‌ریزی درباره بند یک تقریبا انجام شده و سهمیه شرکت‌ها را از نظر تعداد کنتورهای هوشمند برای نصب در بخش‌های مختلف کشاورزی، تجاری، صنعتی، خانگی و اداری مشخص شده است و همچنین خرید منطقه‌ای تجهیزات به شرکت‌های معین ابلاغ شده است.

وی با اشاره به تعریف دو شاخص رویت‌پذیری و کنترل‌پذیری بار، از رصد هدفگذاری تعیین شده برای هر یک شرکت‌های توزیع در این خصوص خبر داد و گفت: مطابق هدفگذاری انجام شده، متوسط رویت‌پذیری شرکت‌های توزیع باید تا تابستان ۱۴۰۱ با نصب کنتورهای هوشمند از ۴۲ درصد کنونی به ۷۵ درصد افزایش یابد.

به گزارش ایرنا، با توجه به مصوبه دولت در سال ۱۳۸۸ و قانون برنامه پنجم توسعه کشور و همچنین قانون اصلاح الگوی مصرف مصوب اسفند ۸۹ مجلس شورای اسلامی، پیاده‌سازی سیستم قرائت و کنترل هوشمند بار و مدیریت انرژی با استفاده از فناوری‌های جدید به وزارتخانه‌های نفت و نیرو تکلیف شد. به منظور اجرای مصوبات فوق طرح ملی «فراسامانه هوشمند اندازه‌گیری و مدیریت انرژی (فهام)» تعریف شد. در سال ۸۸ سازمان بهره‌وری انرژی ایران به عنوان مجری طرح از سوی وزارت نیرو و شرکت توانیر برای اجرای این طرح بزرگ انتخاب شد و در همین راستا ساختار جدیدی در این سازمان در قالب معاونت سیستم‌های اندازه‌گیری و شبکه هوشمند ایجاد شد.

برنامه اجرایی مرحله نخست طرح مذکور، نصب یک میلیون کنتور هوشمند در پنج منطقه تحت پوشش شرکت‌های توزیع نیروی برق تهران بزرگ، استان البرز، استان زنجان، استان بوشهر و شهرستان‌های مشهد و اهواز بوده است.