تهران- ایرنا - خبرگزاری رسمی "ای .ان .آی " هند در گزارشی اعلام کرد خروج آمریکا از افغانستان باعث گسترش افراط گرایی و گسترش فعالیت داعش در این کشور شد.

به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری « ای ان آی » ،پس از خروج نیروهای آمریکایی از خاک افغانستان و پایان جنگ ۲۰ ساله در این کشور، اکنون مردم افغانستان از قوانین افراطی دولت موقت طالبان در کنار ظهور دوباره داعش  در این کشور رنج می برند. 

در ادامه این مطلب آمده است ،پس از خروج آمریکا از افغانستان و گسترش فعالیت داعش در این کشور باعث شد که نگرانی مردم نسبت به آینده افزایش یابد.

در آوریل ۲۰۱۷ در ایالت « ننگرهار » در شرق افغانستان به دستور « دونالد ترامپ » رئیس جمهوری وقت آمریکا بمبی به نام « مادر تمامی بمب ها » برای از بین بردن گروه داعش و وابستگان این گروه انداخته شد. این اولین ماموریت با نام انفجار بزرگ هوایی مهمات GBU-۴۳/B بود که با هدف ریشه کن کردن داعش و گروه های وابسته به ان انجام شد. 

در آن زمان وزارت دفاع آمریکا در بیانیه ای  اعلام کرد نیروهای آمریکایی بسیار احتیاط می کنند تا تلفات و خسارات جانی به  غیر  نظامیان وارد  نشود و به این حمله ها تا نابودی داعش ادامه می یابد.

بازماندگان این حملات گفتند  تعدادی از افرادی که خود را داعش می نامیدند در جریان این عملیات کشته شدند.بازماندگان اما از تاثیرات این حملات بر روی خود نیز شکایت هایی داشتند. با این وجود در آن حملات عده زیادی کشته شدند و خانه های بسیاری خراب شد و اگر افرادی جان سالم به در بردند با مشکلات جسمی و روحی رو به رو شدند. 

« محمد حنیف » مدیر بخش کشاورزی ننگرهار گفته بود مردمی که زنده ماندند  در ابتدا بر اثر انفجار مشکلات شنوایی پیدا کردند و پس از آن با مشکلات روحی بسیاری مواجه شدند. 

پس از آن افراد تروریست گروه داعش به زندان « جلال آباد » در ننگرهار منتقل شدند و پس از خروج آمریکا از افغانستان  با فرار تروریست ها از زندان دوباره هستته های تروریستی فعال  شد.

«کریستین ابی زید » مدیر مرکز عملیات ضد تروریستی ملی گفته بود هنوز تعداد افراد فعال در گروه داعش در کشور مشخص نیست. کارشناسان امنیتی تخمین می زنند تعداد بیش  از ۲ هزار نفر باشد.

با این حال گروه طالبان همچنان داعش  را مشکل بزرگی برای خود نمی بیند و با وجود حملات اخیر تروریستی از سوی این گروه در خاک افغانستان از جمله حمله به فرودگاه  بین المللی کابل در ماه اوت که منجر به کشته شدن بیش از ۱۶۰ شهروند افغان و ۱۳ سرباز آمریکایی شد هنوز مردد است تا واقعیت خطر داعش را بپذیرند.

گمانه زنی درباره ارتباط میان گروه داعش  و طالبان با آزاد کردن زندانیان گروه داعش از جلال آباد توسط طالبان قوت گرفت. 

اما از سوی دیگر افرادی در گروه طالبان از جمله رئیس اطلاعات بخش شرقی افغانستان داعش را افرادی می داند که در اروپا و آمریکا آموزش دیده اند و به نام اسلام با مسلمانان می جنگند.

دولت موقت طالبان به جامعه جهانی تعهد داده است تا از شکل گیری گروه های تروریستی و تبدیل حاک این کشور به کانون این گروه ها جلوگیری کند.