حسن عزیزی روز چهارشنبه در نشست هماندیشی استاندار خراسان جنوبی با جامعه ورزش استان اظهار داشت: از این تعداد ۳۱ باب زمین چمن مصنوعی، هفت سالن ورزشی تخصصی، یک خانه جوان و یک استخر سرپوشیده ورزشی است که با تخصیص اعتبارات عملیاتی خواهد شد.
وی افزود: موضوع دوم ما در سال جاری علاوه بر تکمیل طرحهای ورزشی استان، حضور مقتدرانه و عزتمندانه خراسان جنوبی در سومین دوره المیپاد استعدادهای برتر کشور است، از آنجایی که این المپیاد بستر و نقطه عطفی است و اگر ورزشکاران ما روی سکو قرار بگیرند، در اردوهای تیم ملی حضور خواهند داشت، نیازمند حمایت ویژه هستیم.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی گفت: درخصوص برگزاری این المپیاد ۲ میلیارد تومان کمک مالی تقاضا کردیم که درخواست ما تخصیص این اعتبار توسط استانداری در راستای حمایت از ورزشکاران است.
وی با اشاره به اینکه سند تحولی خراسان جنوبی تا افق ۱۴۰۸ ترسیم شده است اضافه کرد: در این سند ما متعهد شدهایم که سالانه ۵۰ هزار متر مربع به فضای ورزشی استان بیفزاییم.
عزیزی گفت: براساس این سند موظف شدیم که ۱.۶ مدال ارزشمند را در مسابقات معتبر آسیایی، المپیک و پارالمپیک کسب کنیم.
وی افزود: طبق برنامهریزیها قرار است خراسان جنوبی به عنوان قطب توسعه بازیها و ورزشهای ساحلی کشور مطرح شود و بنا داریم در سند تحولی بر ورزشهای ساحلی متمرکز شویم چرا که خراسان جنوبی براساس طرح آمایش سرزمین این ظرفیت را دارد.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی سرانه فضای ورزشی این استان را ۴۹.۵ سانتیمتر مربع اعلام کرد و گفت: در ۲ سال گذشته بیش از ۱۴۰ هزار متر مربع به سرانه فضای ورزشی خراسان جنوبی افزوده شده است.
وی افزود: در این مدت ما رکورددار توسعه فضاهای ورزشی در کشور بودهایم اما هنوز از میانگین کشوری عقب هستیم و میانگین فضای ورزشی کشور ۹۵ سانتیمتر مربع است.
عزیزی گفت: ۱۶ سال از تاسیس استان خراسان جنوبی میگذرد و در این مدت باید گامها برداشته میشد و اینکه عقب ماندگیها را بخواهیم یک دفعه رفع کنیم، منطقی به نظر نمیرسد.
وی از وجود ۲۲۱ باشگاه ورزشی خصوصی در خراسان جنوبی خبر داد و گفت: طی ۲ سال گذشته این تعداد از ۱۵۰ به ۲۲۱ باشگاه افزایش یافته و بهشدت به دنبال توسعه فضاهای ورزشی در بخش خصوصی بودهایم و همکاری خوبی هم در این زمینه صورت گرفته است.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی افزود: تعداد خانههای ورزش روستایی در این مدت از ۱۵۳ به ۳۸۳ خانه افزایش یافته است.
وی با اشاره به اینکه در هفته تربیت بدنی و ورزش از ۲۶ مهر ماه ۵۷۰ برنامه فرهنگی، ورزشی و زیرساختی در خراسان جنوبی اجرا شد گفت: در این هفته ۱۲ طرح ورزشی را افتتاح کردیم که ۱۵ هزار متر مربع به سرانه ورزشی استان افزوده شد.
عزیزی مهمترین مشکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی را فقدان ثبات مدیریتی دانست و اضافه کرد: بنده هفتمین مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی هستم و در این مدت میانگین عمر خدمتی مدیران ورزش استان ۱۴ ماه بوده است.
وی گفت: دوری از مرکز کشور یکی دیگر از مشکلات ما در خراسان جنوبی است و بسیاری از مسابقات و رویدادهای ورزشی در استانهای شمالی و مرکزی کشور برگزار میشود بنابراین دوری از مرکز باعث میشود که بسیاری از ورزشکاران ما توان و آمادگی حضور در مسابقات را نداشته باشند و حق استان به نوعی تضعیف میشود.
مدیرکل ورزش و جوانان خراسان جنوبی گفت: ما یکسری ضعف در ایاب و ذهاب ورزشکاران و زیرساختهایی داریم که باید به نحو احسن برای آنان فراهم کنیم همچنین ضعف شدید زیرساختهای تخصصی ورزشی را در خراسان جنوبی داریم.
وی در عین حال خراسان جنوبی را استانی بسیار با ظرفیت و مستعد در زمینه ورزش معرفی کرد و افزود: ۳۵۰ هیات ورزشی شهرستانی و ۴۹ هیات ورزشی استانی داریم که با بیش از ۶ میلیارد تومان اعتبارات ملی و مبلغی کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان اعتبارات استانی نمیتوانیم همپای استانهایی که سالهای سال در حوزه ورزش قهرمانی کشور و بینالمللی فعالیت میکنند، حرکت کنیم.
در این نشست برخی از مدیران ادارات ورزش و جوانان شهرستانها و هیاتهای ورزشی استان به طرح موضوع پرداختند.
نبود زیرساختهای تخصصی ورزش، کمبود اعتبار هیات ورزشی، فقر و کمبود زیرساختهای ورزشی، نبود امکانات اسکان، لزوم ورود حامیان مالی، اختصاص نیافتن سهم یک درصد حوزه ورزش از سوی دستگاههای اجرایی، نبود خوابگاه برای ورزشکاران شهرستانی در مرکز استان، نحوه همکاری آموزش و پرورش در زمینه استعدادیابی دانشآموزان و لزوم ورود خیرین در حوزه ورزش از مشکلات و درخواستهایی بود که توسط ورزشکاران، روسای ادارات و روسای هیات ورزشی در این نشست مطرح شد.