همدان- ایرنا- مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: پرونده ۵۶ شهر و روستا برای ثبت ملی صنایع دستی در حال بررسی و نوبت ثبت است.

به گزارش ایرنا؛ «ویدا توحدی» روز پنجشنبه در بازدید از کارگاه‌های مرواربافی شهرستان ملایر، افزود: این پرونده‌ها در شورای راهبردی انتخاب شهرها و روستاهای ملی بررسی و جلسات آن از نیمه دوم آبان امسال آغاز می‌شود.

وی با بیان اینکه مسئولان این پرونده‌ها به نوبت در این جلسات حضور پیدا کرده و از پرونده‌های خود دفاع می‌کنند، گفت: در مواردی که تردید وجود دارد برای صحت و سقم اطلاعات پرونده‌ها، بازدیدهای لازم انجام می‌شود.

مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ادامه داد: هم اکنون سه شهر و روستای کاندیدای ثبت جهانی را در حال آماده سازی داریم که اطلاعات آنها برای شورای جهانی صنایع دستی ارسال خواهد شد.

توحدی، ملایر را یکی از شهرستان‌های موفق در حوزه صنایع دستی عنوان کرد و افزود: هنر مبلمان منبت این شهر در فهرست صنایع دستی جهان به ثبت رسیده و امیدواریم هنر مرواربافی آن نیز ثبت ملی شود.

وی ظرفیت این شهرستان را در تولید صنایع دستی مرواربافی ویژه دانست و ادامه داد: پرونده ثبت ملی این هنر در دست بررسی است.

مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری خطاب به فعالان این هنر و مسئولان حوزه صنایع دستی شهرستان تاکید کرد: منطقه‌ای که مستعد تولید مرواربافی است، باید به طور کامل رنگ و بوی این هنر را به خود بگیرد.

توحدی ادامه داد: تمامی فروشگاه‌های شهر و در مسیر تردد منطقه باید مملو از دست‌سازه‌های هنر مرواربافی باشد و تمام روستاهای اطراف منطقه باید به این هنر مشغول باشند تا بتوانند معرفی بسیار خوبی از این هنر صنایع دستی داشته باشند.

مدیرکل دفتر آموزش و ترویج صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: در حال حاضر ۵۲ شهر و روستای ملی و ۱۴ شهر و روستای جهانی در حوزه صنایع دستی داریم که به ثبت رسیده‌اند.

فرماندار ویژه ملایر نیز با تاکید بر اینکه هنر مرواربافی قابلیت ملی شدن را دارد، اظهار داشت: این شهرستان دارای ۲ عنوان جهانی در زمینه مبلمان منبت و انگور است و ظرفیت‌های بالایی در حوزه صنایع دستی دارد.

«قدرت الله ولدی» ابراز امیدواری کرد: با توجه به فعالیت کارگاه‌های زیادی در حوزه مرواربافی و هنرمندان فعال در این رشته و کشت و تولید مروار در این شهرستان به عنوان مواد اولیه این هنر، مرواربافی ملایر در فهرست صنایع دستی کشور به ثبت برسد.

به گزارش ایرنا؛ در حال حاضر حدود یکصد کارگاه بزرگ و ۵۰۰ کارگاه خانگی مرواربافی در شهرستان ملایر فعال است که بیش از یک‌هزار نفر در این رشته فعالیت می‌کنند.