به گزارش گروه فرهنگی ایرنا از حوزه ارتباطات شورای عالی قرآن، جلسه هم اندیشی اعضای دوره های ارتقاء قاریان و دعاخوانان ممتاز کشور با حضور مسئولان شورای عالی قرآن، در مجتمع امام خمینی(ره)، حسینیه الزهرا(س) برگزار شد.
این نشست صمیمانه که سیدعلی سرابی قائم مقام شورا، کریم دولتی معاون پژوهش و برنامه ریزی، محمدتقی میرزاجانی معاون اجرایی و علی قاسم آبادی معاون نظارت در آن حضور داشتند، با تلاوت مرتضی یادگاری قاری ممتاز کشورمان آغاز شد.
سیدعلی سرابی در این نشست گفت: در یک نگاه کلی معتقدم تک تک ما و شما برای رشد حوزه تلاوت قرآن در کشور باید جریان سازی فرهنگی و فرصت های عرضه این هنر شریف را شناسایی نماییم و اگر لازم شد از خودمان هزینه کنیم تا تلاوت حرفه ای قرآن جای خودش را در بین آحاد جامعه باز کند، آن وقت تبدیل به مطالبه عمومی می شود.
قائم مقام شورای عالی قرآن اذعان کرد: این نکته خیلی حائز اهمیت است که ما قاریان قرآن باید دقت کنیم تا اهداف عالیه تلاوت که همان انجام رسالت تبلیغی الهی است در کنار مسائل صنفی و مادی کم رنگ نشود. الآن متأسفانه تاحدودی این اتفاق افتاده، لذا مراقبت جدی لازم دارد.
در بخش دیگری از این جلسه، کریم دولتی معاون پژوهش و برنامه ریزی شورا با اشاره به اقدام شورای عالی قرآن نسبت به فراخوان اخیر در راستای ایجاد تحول در زمینه نغمه های دینی در رسانه ملی و فضای مجازی، آن را فرصتی برای گسترش فرهنگ قرآنی به طور عام و فرهنگ قرائت به طور خاص و مجالی مناسب جهت مشارکت اعضای جلسات ارتقاء برای ارائه طرح ها و ایده های خلاقانه دانست.
دولتی لازمه هرگونه تحول در عرصه قرائت قرآن و دعاخوانی را مستلزم تلاش بیش از پیش خود قاریان و دعاخوانان و پرهیز از برخورد منفعلانه عنوان نمود و از عدم اهتمام بعضی از ایشان در توجه به امر حفظ و مفاهیم قرآن انتقاد کرد.
وی تصریح کرد: عدم ورود جدی قاریان به حوزه معانی و مفاهیم آیات و مقوله حفظ قرآن هیچ توجیهی ندارد و یک عیب بزرگ محسوب می شود.
در بخش پایانی این جلسه علی قاسم آبادی معاون نظارت شورای عالی قرآن گفت: سازوکار تلاوت در محافل ترتیل خوانی قرآن، این طور طراحی شده که قاریان استان ها از طریق رابط شورا و متعاقب آن صداوسیمای مراکز استان ها اقدام می کنند؛ در جایی مثل حرم مطهر حضرت عبدالعظیم حسنی علیه السلام هم از طریق نماینده شورا در حرم مطهر. دلیل این کار هم این است که امکان اجرایی مواجهه مستقیم با تک تک قاریان سراسر کشور را نداریم.
قاسم آبادی ادامه داد: در استفاده از مرتلین جدید هیچ محدودیتی نداریم. در دوسال اخیر هم کمیت و تعداد اجرای هر مرتل را مشخص کردیم تا به نحو عادلانه تر از تلاوت همه ترتیل خوانان استفاده شود.
وی افرود: به نظر می رسد در بخشی مثل طرح ارزیابی، به جای این دوستان توقع داشته باشند نصاب ها تعدیل شود و پایین بیاید، تلاش شان را بیشتر کنند تا بتوانند سطح و درجه مدنظر خود را کسب کنند.
وی در مورد تولید اذان با لحن و ادای فارسی هم گفت: در شورا مانعی برای ضبط اذان با این مختصات چنان چه در نصاب اذان مرحوم آقاتی یا مؤذن زاده اجرا شود، وجود ندارد.