تهران-ایرنا- مقام های سازمان ملل می گویند که این سازمان نمی تواند پول نقد و منابع مالی لازم را برای انتقال کمک های انسان دوستانه به میلیون ها نفر از مردم افغانستان که با گرسنگی مواجه اند، تهیه کند ولی تلاش دارد گزینه های دیگری را برای ایجاد ثبات در اقتصاد در آستانه فروپاشیدگی افغانستان پیدا کند.

به گزارش امروز (پنجشنبه) ایرنا، خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ارشد سازمان ملل که خواست نامش فاش نشود، نوشت: سازمان ملل در نهایت برای خروج از این بن بست نیازمند راه حل های سیاسی است؛ اظهاراتی که به نوشته این رسانه انگلیسی زبان، ظاهرا به لغو تحریم ها و آزادسازی میلیاردها دلار از دارایی افغانستان در خارج از مرزهای این کشور اشاره دارد.

همزمان سازمان های وابسته به سازمان ملل برای مقابله با بحران نقدینگی در افغانستان تلاش می کنند  مقادیر هنگفتی از دلارهای این کشور را وارد افغانستان کنند. انتقال دلار به افغانستان از زمان به قدرت رسیدن طالبان متوقف شده است و به گفته مقام سازمان ملل، اگر کشورها و نهادهای مالی بین المللی اقدامی در این زمینه انجام ندهند، سازمان ملل باید این خلا را پُر کند.

مقام مذکور در مصاحبه با رویترز گفت: یکی از گزینه های پیشنهادی استفاده از بانک بین المللی افغانستان است که می تواند این پول ها را وارد کرده و پس انداز کند، اما مسائلی در زمینه بیمه وجود دارد.

وی همچنین گفت که سازمان متبوعش از این موضوع نیز آگاه است که فقط یک گزینه چاره ساز نیست و باید چندین راه برای کسب پول نقد لازم برای کمک به افغانستان وجود داشته باشد.

"آنتونی گوترش" دبیر کل سازمان ملل متحد از صندوق بین المللی پول خواسته است تا درباره معافیت از تحریم ها یا سازوکارهای دیگری برای به دست آوردن پول لازم برای کمک به افغانستان توافق کند. صندوق بین المللی پول مانع دسترسی طالبان به حدود ۴۴۰ میلیون دلار از ذخایر اضطراری جدید شده است و این در حالیست که ۱۰ میلیارد دلار از دارایی بانک مرکزی افغانستان در خارج و در آمریکا مسدود شده است. وزارت خزانه داری آمریکا گفته است که برنامه ای برای آزادسازی این پول ها ندارد.

گوترش روز چهارشنبه گفت: برای این که اقتصاد افغانستان هوایی تازه کند و مردم این کشور زنده بمانند، لازم است با یکدیگر همکاری کنیم. تزریق نقدینگی به اقتصاد افغانستان بدون نقض حقوق بین المللی و اصول توافقات امکان پذیر نیست.

سازمان ملل متحد تاکنون بارها هشدار داده که اقتصاد افغانستان در آستانه فروپاشی می باشد و ممکن است بیش از پیش به بحران پناهجویان افغان دامن بزند.

"الن مک گرورتی" رئیس برنامه جهانی غذا در افغانستان هشدار داده که حدود ۸ میلیون و ۷۰۰ هزار افغانی تنها یک گام با گرسنگی فاصله دارند و سونامی فقر، رنج و گرسنگی باورنکردنی در این کشور از کنترل خارج خواهد شد.

پیشتر نیز «دیوید بیسلی » مدیر اجرایی برنامه جهانی غذا اعلام کرده بود ۲۲ میلیون  و ۸۰۰ هزار نفر، یعنی بیش از نیمی از جمعیت ۳۹ میلیون نفری افغانستان با مساله جدی ناامنی غذایی مواجه هستند که ادامه آن به گرسنگی و قحطی در این کشور منجر خواهد شد. این رقم ۲ ماه پیش ۱۴ میلیون نفر بوده است.

افغانستان از ماه اوت گذشته تاکنون و با به قدرت رسیدن گروه طالبان در شرایط بحرانی به سر می برد. بحران غذا نیز با توجه به شرایط بد اقلیمی در این کشور از قبل وخیم تر شده است. 

برچسب‌ها