به گزارش ایرنا، هیام احمدی روز پنجشنبه بعد از اجرای گروه نمایش "نهام" در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اکنون که ۲ سال است با بیماری کووید۱۹ دست و پنجه نرم میکنیم، برگزارکنندگان جشنواره تئاتر خیابانی مریوان، بار دیگر چراغ نمایش را روشن کردند و این تلاش و همت قابل تقدیر است.
وی با اشاره به مجازی برگزار شدن این جشنواره در سال گذشته، اضافه کرد: مخالفتهایی بخاطر شیوع کرونا و به خطر افتادن سلامتی هنرمندان و مردم وجود داشت که بالاخره تصمیم به برگزاری آن شد و باید ضمن رعایت پروتکلها، از این فرصت بهترین استفاده را برد.
سرپرست گروه نمایش نهام مردم مریوان را هنردوست، فرهنگی و میزبانانی خوب توصیف کرد و افزود: انتظار داریم مردم پروتکلها و فاصله گذاری اجتماعی را رعایت کنند تا تئاتر مریوان به بهترین شیوه و بدون مشکل برگزار شود.
احمدی با بیان اینکه تمرکز ما ارائه هنر تئاتر به مردم و تزریق روحیه شادابی است، ادامه داد: به نظر میرسد، آنطور که شایسته است، در زمینه جشنواره تئاتر خیابانی مریوان اطلاع رسانی نشده، که امیدواریم با همت رسانهها شاهد استقبال زیاد مردم باشیم.
وی ماهیت تئاتر را اعتراضی عنوان کرد و اظهار داشت: از آنجایی که مردم هزینهای برای تماشای تئاتر خیابانی پرداخت نمیکنند، فرصت مناسبی برای ارائه ایده و افکار به جامعه است و این مهم به خلاقیت کارگردان بستگی دارد.
نمایش "نهام"(به معنای نغمه)، به کارگردانی فرامرز غلامیان، اثری از هنرمندان آبادانی بوده و موضوع آن، آواها و نواهای دریانوردان جنوبی است که برای کسب رزق و روزی، کار ماهیگیری میکنند.
پانزدهمین جشنواره بینالمللی تئاتر خیابانی مریوان از پنج تا ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۰ به دبیری عبید رستمی در شهرستان مریوان برگزار میشود.
نمایشهای راهیافته به این جشنواره ۴۱ اثر بوده که ۱۶ اثر در بخش آزاد، ۶ اثر در بخش آیینی و سنتی، پنج اثر در بخش کودک و نوجوان، سه اثر در بخش دگرگونیهای اجرایی و پنج اثر هم در بخش ویژه(ایثار و شهادت) به مرحله نهایی راه یافت. ضمن اینکه بخش برگزیده جشنواره(جشنواره جشنوارهها) هم برگزار خواهد شد. ۲۷ اثر خارجی هم متقاضی نمایش است که تعدادی از آنها در فضای مجازی و به صورت آنلاین پخش خواهد شد.
شهرستان مرزی مریوان با ۱۵۳ هزار نفر جمعیت در فاصله ۱۲۰ کیلومتری از سنندج مرکز استان کردستان واقع شده است.