گرگان-ایرنا- دبیر انجمن هیدرولیک ایران گفت: در قطعنامه پایانی بیستمین کنفرانس هیدرولیک ایران تاکید شد که استان گلستان همزمان با ۲ چالش جدی سیل و خشکسالی رو به رو است و مطالعه و بررسی طرح ها در این ارتباط ضروری است.

به گزارش ایرنا،‌  امیر صمدی شامگاه روز پنجشنبه در بیستمین کنفرانس هیدرولیک ایران که به صورت وبینار و به میزبانی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد، افزود:

این در حالی است که در حوزه رودخانه گرگان رود سدهای موجود ظرفیت مخزنی خود را به علت حجم بالای رسوب گذاری تا حدود زیادی از دست دادند و بنابراین مطالعه و بررسی طرح های مناسب به همراه مدیریت سیلاب، ذخیره سازی و تنظیم جریان سیل بر روی این رودخانه ضروری است. 

در بخش دیگر این قطعنامه به استفاده از دانش و تجربه جوامع محلی در مدیریت سیل، رعایت ضوابط حریم رودخانه ها در تمامی مسیر طول رودخانه، توجه جدی به فراگیری بیمه سیل و بیمه سایر مخاطرات طبیعی، تهیه و انتشار نقشه هایی با مقیاس مناسب خطر و  در معرض بودن، آسیب پذیری در برابر سیل، اصلاح ضوابط سازمان نظام مهندسی ساختمان، ضرورت شناسایی مکان های مناسب برای پخش سیلاب رودخانه ای در بالادست شهرها و روستاهای در معرض خطر سیل، بازنگری در مقررات و دستورالعمل های ساخت اماکن در مناطق مستعد سیل تاکید شده است.

صمدی تصریح کرد: در این قطعنامه برای حفظ و احیای محیط زیست سامانه های آبی گلستان به مشارکت ذی نفعان در مدیریت سامانه های استان تاکید فراوان شده است.

دبیر انجمن هیدرولیک ایران با بیان این که این قطعنامه یک آبریز آزمایشی برای اجرای مدیریت ریسک سیل در استان گلستان را پیشنهاد کرد و ادامه داد : همچنین استفاده  از ظرفیت علمی نخبگان استان و کشور و برنامه ریزی های مشارکتی برای نجات خلیج گرگان برای تجزیه و تحلیل سیستمی و تدوین توسط نیروهای پیشران تاکید شده است.

به تاکید صمدی راه اندازی رشته هیدرولیک در دانشگاه ها و بازنگری سر فصل های مرتبط با دروس هیدرولیک و نگاهی به جنبه های زیست محیطی ضرورت دارد.

وی تهیه شناسنامه رودخانه های فصلی به تفکیک رودخانه های خشک و رودخانه های فصلی را از دیکر موارد موکد این قطعنامه برشمرد و گفت : در این قطعنامه به ضرورت اصلاح دستورالعمل اجرای جز یک از بند پ ماده قانون مدیریت بحران در تکمیل رویکرد مدیریت سیل از ۲ سطح ملی و استانی به سه سطح ملی، حوزه ای و استانی و تشکیل کارگروه حوزه ای چند استانی در کنترل سیلاب اشاره شده است.

دبیر انجمن هیدرولیک ایران بیان کرد: تشکیل کمیته راهبردی برای پیاده سازی قوانین و دستورالعمل های جدید نظام مدیریت سیلاب کشور و بویژه در جریان عملیاتی شدن برنامه مختص کنترل سیل، سدها و پهنه بندی سیلاب و هشدار و کاهش سیلاب در مناطق کوهستانی و تفرجگاهی و تدوین برنامه و منابع مالی ضرورت دارد.

اختتامیه بیستمین کنفرانس هیدرولیک ایران برگزار شد

بیستمین کنفرانس هیدرولیک ایران امروز به صورت وبینار به میزبانی دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان ماه به کار خود پایان داد.

به گزارش ایرنا، در بیستمین کنفرانس هیدرولیک ایران تعداد  ۱۷۸ مقاله به دبیرخانه این کنفرانس ارسال و در اختیار داوران قرار گرفت که پس از داوری ۱۴۹ مقاله پذیرفته شد.
دبیر علمی بیستمین کنفرانس هیدرولیک در آیین اختتامیه این کنفرانس اظهارداشت: ۷۶ مقاله به صورت شفاهی و ۷۳ مقاله در قالب پوستر در قالب نشست ها و کارگاه‌های آموزشی، نمایشگاه مجازی ارایه شد.
امیر احمد دهقانی افزود : علاوه بر این کارگاه تخصصی مجازی  برای دانشجویان از جمله شبیه سازی سیلاب دو بعدی، رسوب در رودخانه ها و موج و جریان دریای خزر ارایه شد.  

وی تصریح کرد: مقالات پذیرفته شده در کنفرانس در پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ISC منتشر خواهد شد.

دبیر اجرایی بیستمین کنفرانس هیدرولیک ایران از پیشکسوتان دانشگاه و صنعت به ویژه  حسین سامانی استاد دانشکده مهندسی عمران دانشگاه شهید چمران اهواز و سید مرتضی حسینی پیشکسوت صنعت و بازنشسته شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی تقدیر کرد.

محمد عبدالحسینی گفت: رتبه های اول در دهمین المپیاد هیدرولیک ایران حسین صبور کازران از دانشگاه تهران، پایان نامه برتر " توسعه یک سامانه مدیریت آب در مزرعه بوسیله مدل سازی جریان سطحی و زیر سطحی" در مقطع دکتری سید محمد رضا ناقدی فراز از دانشگاه فردوسی مشهد  و پایان نامه برتر " تدوین مدل شبکه بیزین برای شبیه سازی و ارزیابی فرایند تحویل و توزیع آب در کانال اصلی آبیاری" در مقطع کارشناسی ارشد مدال دکتر حسین سبقی به همراه یک سکه تمام بهار آزادی و لوح تقدیر را کسب کردند.

وی اظهار داشت: در بخش اختراعات " سیلیکون برای جداسازی ذرات جامد از صنعت سنگبری" افشین نادری، محمد حبیبیان و محسن مسعودیان  و در بخش ایده برگزیده "نرم افزار هوشمند بار رسوبی در رودخانه ها" رضا تیموری و امیر احمد دهقانی رتبه اول را کسب کردند و موفق به دریافت تندیس و لوح انجمن هیدرولیک ایران و معرفی برای تجاری سازی شدند.

فعالیت دبیرخانه کنفرانس ملی هیدرولیک ایران در گلستان از مهر سال ۹۹ فعال شده بود.

به گزارش ایرنا، بیستمین کنفرانس ملی هیدرولیک با هدف تبادل دانش فنی و انتقال تجربیات در مباحث مربوط به علم هیدرولیک، سازه‌های هیدرولیکی و صنعت آب در روزهای چهارشنبه و پنجشنبه به صورت مجازی در دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان با محورهای اصلی هیدرولیک و محیط زیست دریای خزر و خلیج فارس با محورهای جنبی آن مانند هیدرولیک جریان و رسوب سواحل، تالاب ها و خلیج، دریا و بنادر تجهیزات و فناوری های نوین در مهندسی رودخانه و سیلاب در کنش جریان سطحی با جریان های زیر سطحی و زیرزمینی، مدیریت سیلاب تجربه نگاری و آینده پژوهی، مهندسی رودخانه و هیدرولیک سیلاب، هیدرولیک شبکه های آب و فاضلاب و مجاری تحت فشار و هیدرولیک انفورماتیک با همکاری انجمن هیدرولیک ایران و دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان برگزار شد.