دبیر کمیته زنان و خانواده فرمانداری خلخال روز جمعه در حاشیه این جشنواره به ایرنا گفت: جشنواره غذا بمناسبت گرامیداشت روز جهانی غذا و با تهیه و پخت غذاهای بومی و محلی توسط بانوان روستای علیآباد خلخال در یکی از مدارس این روستا برگزار شده است.
زینب کاظمی با بیان اینکه کمتحرکی همراه با تغذیه نادرست و افزایش مصرف غذاهای آماده موجب افزایش وزن و چاقی بخش مهمی از افراد در ایام شیوع کرونا شده است، اضافه کرد: هدف از برگزاری این جشنواره ترویج فرهنگ استفاده از غذاهای بومی و سنتی در بین خانوادهها، ترغیب مردم به دوری از مصرف غذاهای فست فودی و همچنین ایجاد زمینه نشاط و شادابی در بین مردم است.
به گفته وی، در این جشنواره انواع غذاهای سنتی و بومی با رویکرد چرخه غذا از مرحله تولید در مزرعه تا سر سفره با هدف ترویج فرهنگ استفاده از غذاهای بیضرر عرضه شد.
کاظمی بیان کرد: در این جشنواره انواع غذاها،آشها ، شیرینی و کیکهای سنتی در معرض بازدید قرار گرفته است.
به گفته وی ، با نظر هیات داوران آش رشته ، کوفته تبریزی، حلوای سیاه خلخال و کیک سیب دارچینی در جایگاه اول قرار گرفته و غذاهای کشمش پلو و ششانداز در رتبه دوم و همچنین آش اوماج، کیک صبحانه و کدو حلوایی با عدس و گردو جایگاه سوم این جشنواره را به خود اختصاص دادند.
خلخال در جنوب اردبیل واقع است.