به گزارش گروه استان ها، واکسیناسیون علیه بیماری کووید۱۹، در کنار رعایت کامل پروتکل های بهداشتی، دو عامل مهم در کنترل بیماری کرونا است که هرگونه بی توجهی و سهل انگاری در برابر این بیماری نیز می تواند وضعیت استان ها را مجدد بحرانی کند.
حدود ۲ سال از شیوع این بیماری می گذرد و با وجود توصیه های مکرر همچنان برخی از مردم نسبت به رعایت این نکات که شامل زدن ماسک و رعایت فاصله است، بی دقت هستند.
اعمال محدودیتها و وضع پروتکلهای بهداشتی در روزهای سخت کرونا دستاویزی برای عبور از بحران بود اما، امروز در سایه واکسیناسیون ضریب ایمنی بیشتری در برابر این تهدید سلامت حاصل شده هرچند تزریق واکسن ایمنی کامل نیست و باید رعایت موازین بهداشتی و فاصلهگذاری اجتماعی به عنوان سبک نوین در زندگی روزمره مردم با حساسیت دنبال شود.
به گزارش روز جمعه ایرنا از وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، ۱۲۳بیمار مبتلا به کرونا طی ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۵ هزار و ۹۹۸ نفر رسید.
از دیروز تا امروز جمعه هفتم آبان ۱۴۰۰ و بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۱ هزار و ۴۰۹ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شد که یک هزار و ۲۸۵ نفر از آنها بستری شدند.
مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به پنج میلیون و ۹۰۹هزار و ۴۰۲ نفر رسید. در طول ۲۴ ساعت گذشته، ۱۲۳بیمار کووید۱۹ جان خود را از دست دادند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۵ هزار و ۹۹۸ نفر رسید.
تاکنون پنج میلیون ۴۸۱هزار و ۷۳۷نفر از بیماران، بهبود یافته یا از بیمارستانها ترخیص شده اند و چهار هزار و ۱۴ نفر از بیماران مبتلا به کووید۱۹ در بخش های مراقبت های ویژه بیمارستانها تحت مراقبت قرار دارند. بر اساس آمار وزارت بهداشت، تاکنون ۳۵ میلیون و ۲۹۸هزار و ۵۷۱ آزمایش تشخیص کووید ۱۹ در کشور انجام شده است.
همچنین تا کنون ۵۲ میلیون و ۵۹ هزار و ۲۳۷ نفر دُز اول، ۳۲ میلیون و ۴۶۸ هزار و ۸۰۰ نفر دُز دوم و ۸۰ هزار و ۳۴۳ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۸۴ میلیون و ۶۰۸ هزار و ۳۸۰ دُز رسید.
در شبانه روز گذشته، یک میلیون و ۷۸ هزار و ۴۶۴ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شد. در حال حاضر ۲۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۲۸ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۱۵ شهر در وضعیت زرد و ۸۳ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.
آخرین اخبار از وضعیت شیوع کرونا و روند واکسیناسیون در شهرستان ها
افزایش تعداد بیماران کرونایی ترخیصی در بیمارستانهای مازندران طی شبانهروز گذشته سبب شد که مجموع تعداد بستریشدگان کرونایی مازندران از ۴۱۵ نفر در روز پنجم آبان به ۳۹۷ نفر در روز ۶ آبان کاهش یابد. طی شبانهروز گذشته یک نفر نیز در مازندران بر اثر ابتلا به کرونا جان باخت.
در شهرستان آمل در روزهای اخیرآمار مبتلایان به بیماری کرونا در شهرستان تقریبا به ۲ برابر افزایش یافته است که این افزایش مبتلایان با توجه به بافت طایفه ای آمل نگران کننده است. و تعداد بستری های کرونایی در شهرستان آمل از ۳۰ نفر طی هفته اخیر به ۵۴ نفر رسیده است که این می تواند زنگ خطری برای افزایش کرونا در شهرستان باشد. به طوری که آمار مراجعه بیماران سرپایی نیز در آمل افزایش داشته است و در روز گذشته حدود ۷۰ نفر بیمار کرونایی به صورت سرپایی ویزیت شدند.
براساس تازهترین ارزیابی نرمافزار ماسک مربوط وزارت بهداشت ، درمان و آموزش پزشکی رنگ کرونایی آبی از مازندران پاک شده است و در حال حاضر ۵ شهرستان نور ،قائمشهر، جویبار، سوادکوه و تنکابن در وضعیت نارنجی و ۱۷ شهرستان دیگر در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.
یکی از خبرهای خوب امروز اینکه برای ششمین روز در پیک پنجم کرونا، استان اردبیل، روز بدون فوتی را پشت سر گذاشت و به نقل از ستاد مدیریت کرونای ستان اردبیل، مجموع جانباختگان پنج موج شیوع بیماری کووید.۱۹ در این استان همچنان در رقم ۲ هزار و ۵۱۸ نفر باقی ماند.
طی شبانه روز گذشته با بستری ۳۳ بیمار کووید.۱۹ در بیمارستان و ترخیص ۴۲ بیمار بهبود یافته،مجموع بستری مبتلایان کرونا در مراکز درمانی این استان به ۱۷۹ نفر رسید.
روند کاهشی موج پنجم شیوع کرونا در استان که از حدود چهار هفته پیش آغاز شده بود، متوقف شده و به وضعیت پایدار رو به افزایش رسیده است.
خبر دیگر اینکه از ابتدای اجرای طرح واکسیناسیون علیه ویروس کرونا ۷۷ درصد جمعیت چهارمحال و بختیاری دُز نخست و ۵۰ درصد دُز دوم واکسن کرونا را دریافت کردهاند.
یوسف مرادی فرماندار خانمیرزا با اشاره به لزوم اجرای واکسیناسیون مقابله با ویروس کرونا اعلام کرده که تاکنون ۷۵.۵ درصد جمعیت هدف بالای ۱۲ سال این شهرستان دُز نخست واکسن علیه ویروس کرونا را دریافت و تزریق کردهاند. به گفته وی تاکنون ۲۵ درصد جمعیت هدف شهرستان خانمیرزا موفق به دریافت و تزریق دُز دوم واکسن علیه ویروس کرونا شدهاند.
مرادی افزود: در مرحله نخست تزریق واکسن علیه ویروس کرونا در شهرستان خانمیرزا افزونبر ۳۰ هزار نفر و در مرحله دوم تاکنون بیش از ۱۱ هزار نفر واکسن را دریافت و تزریق کردند.
خبری دیگر از زنجان به نقل از رییس دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی و درمانی استان اینکه تاکنون یک میلیون و ۲۱۴ هزارو ۴۶۰ دُز واکسن کرونا در این استان تزریق شده که از این میزان ۷۵۲ هزارو ۳۰۳ دُز تزریق نوبت اول و ۴۶۲ هزارو ۱۵۷ دُز نیز نوبت دوم بوده است.
دکتر پرویز قزلباش با اشاره به وضعیت واکسیناسیون در استان افزود: بر مبنای کل جمعیت یک میلیون و ۹۵ هزار نفری استان می توان گفت تزریق نوبت اول معادل ۶۸.۷۰ درصد و نوبت دوم نیز ۴۲.۲۱ درصد بوده است.
وی با بیان اینکه واکسیناسیون گروه سنی بالای ۱۸ سال استان مبتنی بر جمعیت آزاد بالای ۵۶ درصد و بدون آن حدود ۶۰ درصد اعلام شده است، اظهار داشت: واکسیناسیون گروه سنی بالای ۱۲ ساله های استان نیز با در نظر گرفتن جمعیت آزاد ۵۱ درصد و بدون این مولفه، حدود ۵۵ درصد است.
از کرمانشاه نیر خبر رسیده که رییس کمیته اطلاعرسانی ستاد مدیریت کرونا دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفته هماکنون ۶۸۸ بیمار کووید ۱۹ در مراکز درمانی استان بستری هستند که تعداد آنها نسبت به روز گذشته ۱۵ نفر بیشتر شده است.
«مهدی محمدی» با اشاره به اینکه در شبانهروز گذشته ۶ نفر دیگر بر اثر ابتلای قطعی به کرونا فوت کردند، گفت: مجموع جان باختگان استان از ابتدای شیوع کرونا تاکنون به ۲ هزار و ۷۶۰ نفر رسیده است.
براساس رنگ بندی جدید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستانهای پاوه، جوانرود، سرپل ذهاب و روانسر از روز شنبه اول آبان در وضعیت قرمز کرونایی قرار دارند.
در هرمزگان نیز کرونا جان دختر هفت ساله در جاسک گرفت و در این رابطه سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: در شبانه روز گذشته کرونا جان یک دختر هفت ساله در جاسک و مرد ۴۹ساله در میناب را گرفت.
دکتر فاطمه نوروزیان اضافه کرد: اکنون شمار کل قربانیان کرونایی در هرمزگان به ۲ هزار و ۴۲۷ نفر رسیده است. وی بیان داشت: در شبانه روز گذشته ۵۴ بیمار مبتلا به کووید ۱۹ در بیمارستانهای هرمزگان بستری شدند که شمار بسترهای کرونایی در استان به ۱۵۳ نفر رسید.
نوروزیان یادآورشد: در حال حاضر ۲ میلیون و ۸۷ هزار و ۵۱ دز واکسن کرونا در استان تزریقشده است که ۲۹ هزار و۲۷۲ دز مربوط به ️یک روز اخیر می باشد.
خبر خوب دیگر امروز اینکه مراکز درمانی شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل طی ۲۴ ساعت گذشته مورد فوتی مبتلا به کرونا گزارش نکردند.
معاون بهداشت و سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی کاشان گفته اکنون ۲۹۳ بیمار حاد تنفسی مبتلا به کرونا در مرکزهای درمانی این منطقه بستری هستند که از این تعداد، ۲۲۹ بیمار در کاشان و ۶۴ نفر در آران و بیدگل تحت مراقبت و درمان قرار دارند؛ همچنین ۷۶ بیمار به طور موقت بستری شدهاند.
وی با اشاره به تزریق ۴۶۸ هزار و ۷۴ دُز واکسن کرونا از ابتدای طرح ملی واکسیناسیون علیه ویروس کرونا در شهرستانهای کاشان و آران و بیدگل اضافه کرد: ۲۸۸ هزار ۶۳۵ دز از این تعداد مربوط به نوبت نخست و ۱۷۹ هزار و ۴۳۹ دز مربوط به نوبت دوم بوده است.
در شهرستان سردشت نیز به گفته مدیر شبکه بهداشت و درمان سردشت طرح واکسیناسیون سراسری کرونا در این شهرستان با عبور از مرز ۱۰۰ هزار دُز امروز، جمعه به ۱۰۱ هزار و ۵۰۰ دُز رسید.
داوود آتشی اظهار داشت: از این تعداد تاکنون بیش از ۶۶ هزار نفر از واجدان شرایط دُز اول واکسن کرونا را دریافت و ۳۴ هزار نفر نیز دز دوم خود را پس از تکمیل فرآیند دُز اول تزریق کردهاند.
از استان البرز خبر رسیده که اکنون ۵۲۲ بیمار کووید۱۹ در بیمارستان های این استان تحت درمان قرار دارندکه ۶۴ نفر آنان در ۲۴ ساعت گذشته پذیرش شده اند و با فوت هفت بیمار دیگر کووید۱۹ طی ۲۴ ساعت گذشته در البرز شمار کل جانباختگان این بیماری به ۶ هزارو ۳۱۴ نفر رسید.
خبر دیگر اینکه دبیر ستاد دانشگاهی پیشگیری و کنترل کرونا خراسان جنوبی اعلام کرده که موارد کرونا مثبت سرپایی در این استان افزایشی است و با ادامه این روند آمار بستری در بیمارستانها هم افزایش مییابد.
غلامرضا شریفزاده افزود: میزان مراجعهکنندگان به مراکز سرپایی و درمانی مجددا از مهر امسال افزایش یافت و رکورد تست مثبت روزانه در یک ماه گذشته شکسته شده به طوری که از ۱۲۷ مورد در اول آبان به ۲۱۲ نفر تا شامگاه گذشته رسیده است. میزان رعایت پروتکلهای بهداشتی در استان خراسان جنوبی به زیر ۵۰ درصد رسیده است که تداوم این روند خیز ششم بیماری را به دنبال خواهد داشت.
عبدالرضا قاسمپور جانشین استاندار فارس در ستاد استانی مدیریت کرونا با بیان اینکه نیمی از جمعیت فارس ۲ دُز واکسن کووید۱۹ را دریافت کرده اند،گفته که تاکنون پنج میلیون و ۵۹۷ هزار و ۳۸۹ دُز واکسن در استان تزریق شده که از این تعداد سه میلیون و ۳۱۸ هزار و ۴۴ مورد دُز اول و ۲ میلیون و ۲۷۹ هزار و ۳۴۵ مورد نیز دُز دوم است.
وی ادامه داد: تقریبا افزون بر ۸۰ درصد جمعیت بالای ۱۲ سال استان دُز اول را دریافت کردهاند و ۵۰ درصد جمعیت نیز دُز دوم خود را تزریق کردهاند.
از سویی دیگر مریم کوشکی معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان اعلام کرد: ۲۶۲بیمار جدید به کووید ۱۹ طی شبانه روز گذشته در این استان شناسایی شده و تعداد مبتلایان به ۱۹۱هزار و ۲۲۷ نفر رسیده است.
به گفته سه بیمار مبتلا به کرونا طی شبانه روز گذشته در این استان جان باختند و شمار قربانیان کرونا در استان به ۲ هزار و ۵۸۵ نفر رسید. هم اکنون ۴۳۸ مبتلا یا بیمار مشکوک به کرونا در بیمارستانها و مراکز درمانی این استان بستری و در حال درمان هستند.