مشهد- ایرنا- رییس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها گفت: حوزه علوم انسانی ماموریتی جدی در تعریف مسائل بنیادین جامعه و شکل دادن به آن دارد و توقع آن است که دانشجویان این رشته به این مسائل بیندیشند.

حجت‌الاسلام مصطفی رستمی روز جمعه در نخستین گردهمایی رتبه‌های برتر کنکور سراسری رشته های گروه علوم انسانی دانشگاهها در مشهد افزود: بنا نیست پزشکان و مهندسان برای این مسائل تلاش و ایده پردازی کنند زیرا آنها وظیفه دیگری بر عهده دارند و به همین دلیل شما باید خود را برای حضور در این عرصه آماده کنید.
وی ادامه داد: حوزه علوم انسانی ماموریت جدی‌تری در این مورد دارد که شما باید خود را برای این ماموریت آماده کنید و  این مسیر را به گونه ای رقم بزنید که در پایان این مسیر، رضایت خدا در پرتو رضایت امام رضا (ع) از شما شکل بگیرد.
رییس نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها بیان کرد: شاگردان علامه طباطبایی نقل می‌کردند که وی در روزهای آخر عمر خود می فرمودند که ما ابدیتی در پیش داریم و کسی نمی داند این ابد چه مقدار خواهد بود؟ عمر حیات بشر محدود است و به این دلیل برای استفاده از ظرفیت‌ها، توان، تجربیات و به کارگیری استعدادها در مسیر خدمت به جامعه ارزشمند است.
او اظهار کرد: حدود ۹۵ درصد جهان هستی از سیاه چاله و انرژی تشکیل شده و تمام دانش کلی ما در حوزه عالم تنها پنج درصد است. حتی دانش ما در ارتباط با این پنج درصد نیز بسیار کم است و هر چه پیش می رویم می فهمیم که چه چیزهایی را نمی دانیم.
حجت‌الاسلام رستمی گفت: بخشی از اتفاقات آینده ما در اختیار خود ما قرار دارد ولی برخی خارج از اختیار ما است و گاهی مسیرهایی برای ما در آینده باز و یا بسته می شود که نسبت به آن آگاه نیستیم و به عبارتی از آنها دوری می کنیم ولی بعد از عبور از آن متوجه می شویم که خدا برای ما برنامه دیگری را در نظر گرفته است.
رییس مرکز پژوهش های علوم انسانیِ اسلامی صدرا نیز در این مراسم گفت: در کشور ما درک عمیقی از علوم انسانی و کارکردهای ارزشمند آن وجود ندارد و برخی علوم انسانی را موضوعی علمی و منحصر به امور فرهنگی دانشگاه ها و یا مباحث انتزاعی و غیر کاربردی می دانند و حال آنکه علوم انسانی نرم افزار مدیریت جوامع محسوب می‌شود.
حجت الاسلام رضا غلامی با اشاره به اینکه برای اسلامی سازی علوم انسانی تفسیر و قرائت‌هایی وجود دارد، افزود: کسی قرار نیست علوم انسانی اسلامی را به دانشگاه ها تحمیل کند زیرا تفکر مبتنی بر عقلانیت و آزاداندیشی است و علوم انسانی اسلامی می تواند از خود در برابر نقدها دفاع لازم را داشته باشد.  
وی ادامه داد: علوم انسانی اسلامی می تواند استحکام نظری خود را به نمایش بگذارد و به طور طبیعی نظریاتی که از استحکام درونی بیشتری برخوردار باشند هیچگاه متوقف نمی‌شوند و مانعی در مقابل آنها تاب نمی آورد.
عضو هیات علمی دانشگاه شاهد بیان کرد: به طور طبیعی علوم در دانشگاه‌ها مورد نقد و برسی قرار می‌گیرند و نقش راهگشایی دارند و بر همین اساس در علوم انسانی نیز این نگاه را به اسلامی سازی آن داریم و کسی نمی تواند با بخشنامه چیزی را جایگزین چیز دیگری کند.
حجت الاسلام غلامی گفت: این تلقی اشتباه است که اگر علوم انسانی اسلامی در دانشگاه ها جاری و ساری شود دیگر میدان تعلیم نظریات رایج را بسته و ممنوع می‌کند، زیرا ما نیازمند آشنایی روزآمد با نظریات شرقی، غربی و جهانی هستیم منتهی آموزش این نظریات باید همراه با نقد باشد و به سمت تابو و بت‌سازی از آن حرکت نکنیم.
او افزود: نباید در مقابل نظریات دیگران فقط تقلید کننده محض باشیم و دانشجویان را به تقلید از آن مجبور کنیم، بلکه باید در فضای آزاداندیشانه، دانشجو راه و طرز تفکر خود را انتخاب کند و بر اساس آن پیشرفت و فرصت‌های جدید برای بیان در این عرصه داشته باشد.
این مدرس و پژوهشگر عرصه فلسفه سیاسی و مطالعات فرهنگی بیان کرد: در گذشته دولتمردان کمتر به علوم انسانی اسلامی توجه داشتند ولی در دوره جدید پیشنهادهایی به رییس دولت جدید تقدیم شد و خوشبختانه رییس جمهوری اعتماد کرد و برنامه های پیشنهادی را مورد توجه قرار داد و امیدوار هستیم برای کارایی بیشتر این پیشنهادها مورد نقد و بررسی قرار گیرد.
مهندس حمید دهبندی از همکاران شهید فخری زاده هم در این مراسم گفت: شهید محسن فخری زاده دارای ابعاد متفاوتی بود که بعد از شهادت وی برخی از آنها به دیگران معرفی شد.
وی افزود: در زمان حیات آن بزرگوار، ۶۰ مدیر پروژه با هزار و ۵۰۰ نیروی نخبه زیر نظرش در حال فعالیت علمی و تحقیقاتی بودند.
او ادامه داد: او دارای شخصیتی بین رشته ای بود و به همین دلیل در مستندی که آمریکایی ها از وی ساختند او را پژوهشگر در تمام علوم معرفی کردند و بر همین اساس توجه او به علوم انسانی کمتر از سایر رشته ها نبود و با اینکه او دانشمندی در موضوع فیزیک بود ولی در حال تدریس فلسفه علم و تاریخ علم در دانشگاه بود.