به گزارش ایرنا مسوولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد بر این عقیده اند که روند کاهش بستریشدگان کرونایی در مناطق زیر پوشش این دانشگاه متوقف شده است و با توجه به افزایش شمار مراجعان سرپایی در چند روز اخیر، زنگ خطر آغاز موج ششم کرونا در مشهد و دیگر شهرستان های خراسان رضوی به صدا درآمده است.
با افزایش تعداد مبتلایان سرپایی، رنگ بندی کرونایی در برخی از شهرستانهای خراسان رضوی تغییر یافته است، بطوری که در حال حاضر تعداد شهرستانهای نارنجی در استان افزایش یافته و در مقابل از تعداد شهرستانهای زرد و آبی کاسته شده است.
هماینک در میان ۳۳ شهرستان خراسان رضوی، ۶ شهرستان در وضعیت نارنجی شیوع کرونا، مشهد و ۱۸ شهرستان دیگر در وضعیت زرد و ۹ شهرستان در شرایط آبی قرار دارند.
خراسان رضوی از زمان نخستین اوجگیری شیوع کرونا در اسفند ۱۳۹۸ و فروردین ۱۳۹۹ تاکنون پنج موج طغیان این ویروس را همانند دیگر مناطق کشور پست سر گذاشته است.
دور پنجم این همهگیری ظرف ماههای مرداد و شهریور امسال سهمگینترین موج طغیان کرونا در خراسان رضوی بود، زیرا شمار بیماران بستری شده کووید ۱۹، آلوده به سویه غالب دلتا را به میزان چند برابر چهار موج پیشین افزایش داد و به همین میزان در این استان قربانیان بیشتری گرفت.
متولیان حوزه سلامت خراسان رضوی برای پیشگیری از تکرار روزهای سخت کرونایی موج پنجم از چند هفته گذشته تدابیر و تمهیدات لازم را پیش بینی کرده و خود را برای مقابله با آغاز موج ششم آماده کرده اند.
تامین تجهیزات پزشکی و وسایل لازم، تهیه دستورالعمل مقابله با کرونا در موج ششم و پیش بینی داروی مورد نیاز بیماران کرونایی از جمله اقدامات انجام شده است تا در صورت ورود و مواجهه با موج ششم بیماری، صدمات و خسارات آن را به حداقل برساند.
هم اکنون بیش از پنج میلیون نفر از جمعیت ۶ میلیون و ۷۸۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد و بقیه این جمعیت توسط دانشگاهها و دانشکده های علوم پزشکی سبزوار، گناباد، تربت حیدریه، تربت جام و نیشابور خدمات رسانی می شوند.
پیشگیری از تکرار روزهای سخت کرونایی در موج پنجم
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: از هفته قبل تعدادی از استانهای کشور وارد موج ششم کرونا شدهاند و گرچه تا این لحظه خراسان رضوی وارد این موج نشده است، اما احتمال آنکه این استان از هفته آینده گرفتار این موج شود، دور از انتظار نیست.
دکتر محمدعلی کیانی افزود: در موج پنجم کرونا، روزهای بسیار سختی را با شیوع ویروس دلتا تجربه کردیم و اکنون به دنبال آن هستیم تا با استفاده شایسته از تجارب اندوخته شده در موج قبلی، تکرار این وضعیت را در موج ششم شاهد نباشیم و به همین جهت بر آمادگی کامل تمامی مجموعهها تاکید داریم.
وی خاطرنشان کرد: از روسای بیمارستانها تقاضا داریم تا نیروهای متخصص را در بخشهای مختلف از جمله آی سی یو بهکار گیرند و مدیران حوزه غذا و دارو هم تامین داروها را متناسب با نیازها داشته باشند.
وی گفت: دستورالعمل جدید خدماترسانی به بیماران سرپایی در حوزههای دارو، بهداشت و درمان تدوین شده و در اختیار تمامی شبکهها قرار گرفته است.
۸۵ درصد فوت شدگان واکسن نزده بودند
سرپرست دانشگاه علوم پزشکی مشهد با تاکید بر ضرورت واکسیناسیون همه افراد گفت: ۸۵ درصد از فوتشدگان کرونا واکسن دریافت نکرده بودند و در راستای افزایش سطح سلامت جامعه، همچنان سرعتبخشی به اجرای واکسیناسیون عمومی و مراجعه بهموقع مردم به مراکز مربوطه مورد تاکید است.
دکتر کیانی تصریح کرد: باید تا قبل از آغاز موج جدید، مشکلات و چالشهای تمامی شهرستانهای زیر پوشش در حوزههای بهداشت و درمان شناسایی شود تا با حمایت مسوولان دانشگاه علوم پزشکی مشهد در معاونتهای مربوطه، این نواقص قبل از ورود به موج ششم کرونا برطرف گردد.
وی تاکید کرد: ما بیشتر به دنبال اقناع سازی و فرهنگسازی در بحث واکسیناسیون کرونا هستیم و این نکته ای بسیار قابل تامل است که بیشتر فوتشدگان کرونا در موج های قبلی، افرادی بوده اند که این واکسن را دریافت نکرده بودند.
وی با اشاره به ممنوع بودن حضور کارکنان واکسن نزده ادارات و سازمان ها در محل کار، بیان کرد: ما به دنبال این نیستیم که کسی را از کار و فعالیت منع کنیم، اما برای ما مهمتر از هرچیز سلامت مردم است و میخواهیم که با انجام واکسیناسیون، جمع زیادی از شاغلان ایمن شوند تا دغدغههایمان در این خصوص برطرف شود.
دستورالعمل مقابله با موج ششم بحران کرونا تهیه شده است
دبیر ستاد اجرایی مقابله با کرونا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: دستورالعمل جدیدی برای مقابله با موج ششم بحران کرونا آماده شده است که به زودی در اختیار شبکههای بهداشت و درمان زیر پوشش دانشگاه قرار میگیرد.
دکتر علیاصغر انجیدنی افزود: در این دستورالعمل تجربیات پنج موج قبلی لحاظ شده و به اولویتهایی همچون درمان سرپایی، تفکیک بیماران کرونایی از غیرکرونایی و عدم تزریق بیرویه رمدسیویر بهطور ویژه پرداخته شده است.
وی با اشاره به برپایی اجلاس آمادگی شهرستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای مقابله با موج ششم بحران کرونا بیان کرد: ما در ستاد اجرایی مقابله با کرونای دانشگاه، کمیتههای بهداشت، دارو، درمان، فناوری اطلاعات، اطلاعرسانی، نظارت و پایش، مشارکتهای مردمی و دانشجویی را فعال کردهایم و گزارش های روزانه تمامی کمیتهها بلافاصله مورد بررسی قرار میگیرد تا نیازهای موجود در کوتاهترین زمان ممکن برطرف شود.
دکتر انجیدنی تاکید کرد: ما میتوانیم بر کرونا غلبه کنیم به شرط آنکه اصول و شروط واکسیناسیون، استفاده از ماسک، رعایت دستورالعملهای بهداشتی، حفظ فاصله اجتماعی، عدم ترددهای غیرضرور درونشهری و برونشهری و پرهیز از حضور در هرگونه تجمع و دورهمی را بهخوبی رعایت کنیم.
کمبودی به لحاظ داروهای کرونایی نداریم
سرپرست معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: در طول ۲۰ ماهه کرونایی، مدیریت خوبی در بحث تامین و توزیع انواع داروهای کرونایی و غیرکرونایی داشتهایم.
دکتر ناصر وحدتی افزود: در این مدت مشکلی در خصوص تامین داروهای کرونایی نداشتهایم، اگر هم در برخی اقلام دارویی با مشکل مواجه شده ایم ناشی از تجویز بیمورد آن دارو بوده است.
وی بیان کرد: اکنون در بحث داروی رمدسیویر مشکل و کمبودی نداریم، اما هر بیماری هم نیازمند این دارو نیست، ضمن اینکه مصرف بیدلیل هم عوارض دارویی خاص خود را دارد.
دکتر وحدتی افزود: معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در تلاش است داروهای مورد نیاز تمامی شهرهای تابعه را در اسرع وقت تامین نماید و متقابلاً میخواهیم که دارویی تجویز شود که مورد نیاز بیمار باشد و دیگر تجویز بیموردی را شاهد نباشیم.
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد: ۱۲۳ بیمار مبتلا به کرونا در ۲۴ ساعت گذشته جان خود را از دست داده اند و مجموع جان باختگان این بیماری به ۱۲۵ هزار و ۹۹۸ نفر رسیده است.
در این مدت ۱۱ هزار و ۴۰۹ بیمار جدید مبتلا به کووید ۱۹ در کشور شناسایی شده که هزار و ۲۸۵ نفر از آنها بستری شده اند.
تاکنون مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به پنج میلیون و ۹۰۹هزار و ۴۰۲ نفر رسیده است.