مجید صفایی روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: این مقدار اعتبار برای تجهیزات و امکانات اداری موزه جدید باستانشناسی یاسوج هزینه خواهد شد.
وی اظهار داشت: سازمان میراث فرهنگی تلاش می کند بخش خصوصی نیز در این موزه فعالیت داشته باشد و در همین راستا دو بخش از آن به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
صفایی بیان کرد: طبقه فوقانی این موزه که شامل کافیشاپ و رستوران است به بخش خصوصی واگذار خواهد شد.
وی عنوان کرد: محوطه این موزه نیز که برای فعالیت های مرتبط با صنایعدستی و گردشگری در نظر گرفته شده با یک فراخوان در اختیار بخش خصوصی قرار میگیرد.
صفایی گفت: فاز نخست موزه باستان شناسی یاسوج پس از ۱۴ سال از شروع عملیات اجرایی آن مرداد امسال افتتاح شد.
وی افزود: در این فاز، ساختمان این موزه در پنج طبقه و با اعتبار ۱۴ میلیارد تومان به بهرهبرداری رسیده است.
ساختمان موزه باستانشناسی یاسوج در سال ۱۳۸۶ در زمینی با مساحت ۱۱ هزار مترمربع و زیربنای دو هزار و ۷۵۰ مترمربع کلنگ زنی شده بود که در یک سال گذشته فاز نخست آن به بهرهبرداری رسید.
پیش از این ، ۳۱۰ شیء تاریخی از سه هزار و ۵۰۰ قطعه آثار تاریخی این استان در مکانی به مساحت۱۵۰ متر مربع نگهداری می شد.
در موزه یاسوج اشیای فلزی شامل انواع ظروف فلزی، کاسه،جام و گلدان،ابزار آلات جنگی مانند خنجر، شمشیر، پیکان و ابزار آلات تزئینی مانند مهرهها، گوشواره ها، حلقه ها و النگوها، همچنین سکه های دوران ساسانی و متعلق به پادشاهانی چون خسرو دوم و سکههای دوره الیمایی و چند مهره از دوره ساسانی نگهداری می شود.
یکی از برجسته ترین اشیائی که در موزه یاسوج نگهداری میشود قطعهای از نقش برجسته شاپور اول ساسانی است که برروی سنگ حفاری شده است.
در موزه یاسوج همچنین اشیایی از دوره اسلامی شامل سکه های اوایل اسلام، سکه های عهد صفوی و قجری،ظروف چینی آبی و سفید و اشیای دیگر چون خنجر و باروت به چشم می خورد.
این موزه از یک بخش باستان شناسی نیز تشکیل شده است و اشیای به نمایش درآمده در آن بیشتر در کاوشهای باستان شناختی از دست قاچاقچیان اشیای عتیقه کشف شده و شامل سه دوره باستان شناسی پیش از تاریخ ،دوره تاریخی و دوره اسلامی است.
بیش از ۲ هزار و ۶۰۰ اثر تاریخی، فرهنگی و طبیعی در کهگیلویه و بویراحمد وجود دارد.