دولت سیزدهم باید در کوتاهمدت بهبود وضعیت معیشتی و تلاش برای اجرای برنامههایی را که به شکل محسوس و فوری موجب بهبود شرایط اقتصادی و معیشتی مردم شود در اولویت و دستور کار خود قرار دهد. تلاش فکری و عملی درباره معیشت مردم و توجه به سیاستهای اقتصاد مقاومتی از جمله اولویتهای مدنظر مقام معظم رهبری است که در این زمینه باید با کار و تلاش جمعی و همدلی و همراهی قوای سه گانه کشور برنامه ریزی عملیاتی انجام پذیرد. بررسی روزنامهها، تارنماها و خبرگزاریهای داخلی نشان میدهد که رسانههای داخلی به تحلیلهای گوناگون در خصوص فعالیتهای دولت سیزدهم پرداختهاند.
رسانههای اعتدالگرا
شرایط مجردها برای ثبت نام در مسکن دولتی تغییر میکند؟
روزنامه همشهری در گزارشی نوشت: در حال حاضر سه گروه از متقاضیان فارغ از وضیعت تاهل میتوانند در پروژه مسکن حمایتی و دولتی ثبت نام کنند. در طرح جهش تولید مسکن یا همان ساخت یک میلیون واحد مسکونی در سال، قرار بر این است که برخی از شرایط تسهیل شود تا گروههای مختلفی از متقاضیان مسکن در این طرح مشارکت داشته باشند. اصلاح شرط فرم «ج»، میزان سابقه مالکیت مسکن و تاهل از جمله شرایطی است که احتمال تغییر در مقررات مربوط به آنها وجود دارد. در حال حاضر شرایط استفاده از مسکن دولتی و حمایتی چه مسکن مهر، مسکن ملی و سایر پروژهها این است که فرد متقاضی باید متاهل و سرپرست خانوار باشد. اما قانون تبصرهای دارد مبنی بر اینکه بانوان مجرد بالای ۳۵ سال سن می توانند مشمول پروژههای مسکن حمایتی شوند. حال اینکه همین موضوع در جامعه مورد اعتراض گروهی از مردان مجرد متقاضی مسکن شده است. معاون امور مسکن و ساختمان وزارت راه و شهرسازی درباره احتمال تغییر قوانین برای مشمول شدن زنان و مردان مجرد در پروژه جدید مسکنی، اظهار کرد: موضوعات مطرح شده در حد پیشنهاد است و هنوز تصمیمی در این باره گرفته نشده است. محمود محمودزاده با اشاره به موارد قانونی درباره امکان مشارکت مجردها در پروژههای مسکنی گفت: براساس قانون ساماندهی تولید و عرضه مسکن سه گروه از مجردان می توانند در انواع پروژه های مسکن حمایتی و دولتی ثبت نام کنند و فعلا قانون در این باره هیچ تغییری نکرده است.
توجه دولت سیزدهم به مرمت و بازسازی بافت تاریخی پاسارگاد
روزنامه ایران در گزارشی نوشت: شهرستان پاسارگاد در استان فارس که میراث جهانی پاسارگاد را در خود جای داده است، هفتم آبان ۱۴۰۰ روز آرام و به دور از حاشیهای را پشت سر گذاشت.
این مجموعه تاریخی ثبت شده در میراث جهانی یونسکو در فاصله حدود ۱۳۰ کیلومتری شمال شیراز واقع است. میراث جهانی پاسارگاد در برگیرنده اماکنی تاریخی چون آرامگاه کوروش، مسجد پاسارگاد، باغ پادشاهی پاسارگاد، کاخ دروازه، پل، کاخ بار عام، کاخ اختصاصی، دو کوشک، آب نماهای باغ شاهی، آرامگاه کمبوجیه، ساختارهای دفاعی تل تخت، کاروانسرای مظفری، محوطه مقدس و تنگه بلاغی است. جریان های خارج نشین معاند نظام از سال ٨٧ با تاریخ سازی جعلی هفتم آبان را که در برخی کتب تاریخی همزمان با سالروز فتح بابِل توسط کوروش پادشاه هخامنشی است روز تولد وی نامیده و فراخوان هایی برای شکل دهی تجمعات غیر قانونی تحت عنوان بزرگداشت کوروش صادر نمودند در حالی که این تاریخ سازی مجعول به نام کوروش توسط برخی مورخین ساختگی دانسته شده که با اهدافی بی ارتباط با تاریخ ایران قلمداد می گردد. علی رغم تلاش معاندین برای تثبیت این تاریخ سازی مجعول و سوء استفاده از نام کوروش بزرگ، این روز در تقویم ملی و همچنین در تقویم یونسکو ثبت نشده است. در سال ۱۳۹۵، فراخوان معاندین برای تجمع به این مناسبت مجعول در پاسارگاد با حاشیههای بسیار همراه بود که علاوه بر آسیب جدی به این مجموعه تاریخی، ظرفیت های فرهنگی این مجموعه را دچار حاشیه کرد. دولت های مختلف پس از انقلاب اسلامی توجه ویژهای به مرمت بازسازی و احیای مجموعه تاریخی پاسارگاد داشته اند و در سال ٨۴ این بنا به ثبت جهانی یونسکو رسید.
محمد مهدی اسماعیلی ۲۲ مهرماه ۱۴۰۰ در هفتمین سفر استانی دولت سیزدهم به استان فارس به عنوان نماینده رئیسجمهوری به شهرستان پاسارگاد سفر کرد و پای حرف دل مردم این منطقه نشست. در همان روز عزت الله ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز بازدیدی از میراث جهانی پاسارگاد داشت و از اختصاص ۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای توسعه گردشگری این منطقه سخن گفت.
رسانههای اصولگرا
مردمداری در میانههای زاگرس
روزنامه رسالت گزارشی از حضور میدانی رئیس جمهور در مناطق زلزلهزده اندیکا منتشر کرد و نوشت: هنوز آفتاب به کوههای سربهفلک کشیده منطقهای کوهستانی در محدوده مرکز رشته کوههای زاگرس که تقریبا حدود ۷۰ درصد آن را کوهها و تپهماهورها و حدود ۳۰ درصد دیگر را دشتها و فلاتهای میانکوهی تشکیل میدهد، نتابیده بود که خبری سکوت هوای گرگومیشی سپیدهدم را در هم شکست: «اندیکا لرزید». این شهرستان از شمال و شمالشرقی به استان چهارمحال و بختیاری، از شمالغربی به شهرستان دزفول، از غرب به شهرستان لالی و از جنوب و جنوبغرب به شهرستان مسجدسلیمان و از قسمت جنوب غربی به شهرستان ایذه محدود میشود و آنطور که در بخش «معرفی» تارنمای فرمانداری آن آمده است با مساحت ۲ هزار و ۳۹۱ کیلومتر مربع بین ۴۹درجه و ۵۲دقیقه تا ۴۹درجه و ۵۳دقیقه طول شرقی و بین ۳۱درجه و ۴۳دقیقه تا ۳۲درجه و ۳۹ دقیقه عرض شمالی قرار گرفته، ارتفاع متوسط آن از سطح دریا بطور میانگین حدود ۸۰۰ متر بوده و به علت ماهیت کوهستانی و وضعیت ژئومورفولوژی و قرار گرفتن در مسیر بادهای مرطوب مدیترانهای دارای بارشهای نسبتا مناسب است. زمینلرزه ۵.۷ ریشتری اندیکا که ساعت ۰۶:۰۹ دقیقه صبح دوشنبه ۱۲ مهر امسال این شهرستان را با مرکزیت شهر قلعهخواجه و سه بخش با جمعیتی حدود ۸۰ هزار نفری لرزاند، هرچند خسارت جانی نداشت اما بهقدری خسارت زد که نباید به راحتی از کنار آن گذشت چه آنکه خسارت به منازل در این وامصیبتای بازار مسکن عصر پسابرجامی، راههای روستایی و عشایری موضوعی نیست که بشود با «گفتار درمانی» به حل آن پرداخت و باید به قاعده نظام اسلامی، حاکمان به عنوان خادمان ملت در روزهای سخت در کنار مردم خود باشند و بدون فوتوقت نسبت به گشودن گرههای زندگی آنها بپردازند.
شایستهسالاری در انتصابها موجب تحول میشود
روزنامه رسالت به بازتاب سخنان حجتالاسلام ابوترابیفرد پرداخت و نوشت: اگر اصل شایستهسالاری مورد توجه و اهتمام قرار گیرد، با یک تحول و انقلاب عظیم در عرصههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی روبهرو خواهیم شد. اگر اصل شایستهسالاری مورد توجه و اهتمام قرار گیرد، با یک تحول و انقلاب عظیم در عرصههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی روبهرو خواهیم شد.
حجتالاسلام سید محمدحسن ابوترابی فرد امام جمعه موقت تهران، (۷ آبان) در خطبه اول نماز جمعه پایتخت که در دانشگاه تهران برگزار شد، با اشاره به همراهی اقشار مختلف مردم با مصوبات ستاد ملی مبارزه با کرونا در مقاطع مختلف، اظهار داشت:برای حفظ سلامتی مردم، اقامه نماز جمعه برای مدتی متوقف شد که لازم است از همه دستاندرکاران نماز جمعه تشکر کنم. وی تأکید کرد: برای حفظ سلامتی عمومی، لازم است که همچنان شیوهنامه ها را بیش از گذشته رعایت کنیم و فاصله اجتماعی و استفاده از ماسک در مجامع عمومی را در دستور کار قرار دهیم. امام جمعه موقت تهران در ادامه، با اشاره به بخشهایی از نامه امیرالمؤمنین علی (ع) به مالک اشتر برای فرمانروایی مصر، گفت: امام علی (ع) در شرایطی اقدام به نصب مسئولان در نقاط مختلف میکرد که معاویه اقدام به خلق ناامنی در آن نقاط میکرد. ابوترابی فرد ادامه داد: امروز هم در دنیای استکبار چنین مرسوم است و داعش نمونهای از این امر است؛ یک گروه تروریستی را تجهیز میکنند برای خلق ناامنی در برابر حکومتهایی که در برابر آنها میایستند و منافع نامشروع آنها را تأمین نمیکنند. اگر هم بتوانند عنصری مانند صدام را خلق میکنند و مورد حمایت قرار میدهند تا صدای ملتها را خاموش کنند.
ماجرایی تلخ با درسهایی شیرین
خبرگزاری فارس یادداشتی به قلم مهدی فضائلی کارشناس مسایل سیاسی پرداخت و آورد: آنچه طی روزهای اخیر برای برادر گرانقدر دکتر زاکانی رخ داد یعنی انتساب داماد خود بعنوان دستیار و مشاور ویژه در امورهوشمندسازی، حاوی نکاتی بود که می توان و باید از آن آموخت تا برخی دیگر تکرار نشود و برخی حتما" باز هم تکرار شود! گفتن سخن حق از جمله مطالبه عدالت و یکی از مصادیق آن یعنید مقابله با فامیل بازی، اگر چه ارزشمند است لیکن تحقق آن در مقام عمل گاهی با دشواری هایی روبروست. لذا مسئولان و کارگزاران کشور باید هنگام شعار و وعده دادن به سختی ها و ملاحظاتی که در عمل و اجرا ممکن است پیشامد کند توجه داشته باشند. امیر کلام در خطبه ۲۱۶ نهجالبلاغه می فرمایند:الحق اوسع الاشیاء فی التواصف و اضیقها فی التناصف" حق گسترده ترین امور در هنگام توصیف کردن و تنگ ترین آنها در هنگام عمل است. قطعا" اگر تصویر آقای زاکانی بر اساس برخی عملکردها در دوران نمایندگی مجلس شورای اسلامی و شعارهای رقابتهای انتخابات ریاستجمهوری، مبارزه با رانت و بطور خاص فامیل بازی نبود، اینقدر ماجرا بازتاب پیدا نمی کرد و ایشان تا این حد مورد سؤال قرار نمی گرفت. نکته دوم، عملکرد نیروهای جریان ارزشی و انقلابی بود. بخش قابل توجهی از این نیروها بدون قبیله گرایی، شهردار تهران را مورد سؤال و مؤاخذه قرار دادند و ثابت کردند خودشان در صف نخست مطالبه کنندگان تحقق شعارهای انقلابی هستند؛ نکتهای که در جریان های غیرانقلابی به چشم نمی خورد. این رفتار درست نیروهای جبهه انقلاب باید برای دیگر مسئولان انقلابی نیز به مثابه یک هشدار تلقی گردد!
سازمان پدافند بودجه ندارد
خبرگزاری مهر به گفت وگو با فریدون عباسی عضو کمیسیون انرژی مجلس پرداخت و آورد: ما کشوری هستیم که به دنبال استقلال و آزادی بوده و آرمانهایی داریم که ملت های دیگر را جذب میکند لذا همواره مورد تهاجم دولتهای استکباری قرار خواهیم گرفت. این تهاجم میتواند به صورت حملات سایبری، پهپادی یا خرابکاری نفوذیها باشد. دشمنان از دانشمندان خود برای طراحی تهاجم علیه ایران استفاده میکنند لذا جمهوری اسلامی نیز باید مسائل امنیت سایبری را با دانشجویان در مراکز علمی و فنی در میان بگذارد و از دانش آنها برای جلوگیری از خرابکاریها استفاده کند. سازمان پدافند غیرعامل کار ستادی انجام میدهد و دستورالعملهایی را برای افزایش ضریب امنیتی دستگاههای اجرایی صادر میکند. در سالهای گذشته پیشبینیهای خوبی در این زمینه صورت گرفت و بودجههایی در اختیار دستگاههای دولتی از طریق سازمان پدافند غیرعامل قرار داده شد. در سالهای اخیر به دلایل سیاسی به سازمان پدافند غیرعامل و تذکرات این سازمان پیرامون حملات سایبری توجهی نشد و بودجهای در این خصوص مورد پیشبینی قرار نگرفت. دستگاههای دولتی باید دستورالعملهای سازمان پدافند را اجرایی کرده و شوخی نگیرند. این حملات بعد از خرابکاریهایی که در حوزه هستهای انجام شد، قابل پیشبینی بود. در حوزه سوخت و هر خدمترسانی دیگری که از طریق الکترونیک و فضای مجازی انجام میشود، ضریب آسیبپذیری بالاست و باید سیستمها به گونهای طراحی شوند که قابل هک و سرقت نباشند.
نیترو زئوس و حمله سایبری به سامانه سوخت
روزنامه وطن امروز در گزارشی نوشت: روز سهشنبه که خبر نفوذ به زیرساخت شبکه هوشمند سوخت کشور در رسانهها اعلام شد خبرها و تحلیلهای ضد و نقیضی از سوی کارشناسان مختلف شکل گرفت. اما اصل موضوع این حمله سایبری چه بوده و در مقیاس بزرگتر چه اتفاقاتی منجر به این حمله شده است؟ در سامانه هوشمند سوخت از یک زیرساخت مجزا و ایزوله از اینترنت جهانی استفاده شده است. اینکه چگونه به یک شبکه خصوصی داخل کشور نفوذ شده، جای بحث کارشناسی فراوان دارد اما نکات قابل توجهی در این حملات وجود دارد. این نوع شبکهها که یک شبکه Air-Gap هستند مستقل از اینترنت جهانی سرویسدهی را انجام میدهند که نفوذ به این شبکه نشان از اطلاعات بالای نفوذگران از زیرساخت شبکه دارد و میتوان احتمال داد بیشتر زیرساختهای کشور تحت تاثیر این حملات در آینده قرار بگیرند، همانطور که چندی پیش هم به زیرساخت ریلی کشور حملاتی شبیه به این انجام شده بود. از کار افتادن چنین سامانهای به صورت سراسری در کل کشور و در یک زمان خاص، نشان از یک حمله حسابشده و از نوع *APT دارد. اما در میان هیاهوی حملات سایبری اخیر این نکته شایان ذکر است که برای چنین سامانه زیرساختی مهم و حیاتی کشور چرا یک ساختار پشتیبان مجزا در یک شبکه کاملا مستتر که باید در چندین نقطه از کشور باشد در نظر گرفته نشده تا در چنین مواقع بحرانی به مدار سرویسدهی وارد شود. این مورد و موارد دیگری که کارشناسان امنیت به آن اذعان دارند نشان از زیرساخت غیراصولی سیستمهای حیاتی کشور دارد. چیزی که شاید زیاد در موردش خبررسانی نشد هک تابلوهای ترافیکی بود که آن هم در جای خود بسیار قابل بحث است و اینکه همزمانی این حملات با هم، وجود کدهای مخرب از مدتها پیش در زیرساختهای کشور را نشان میدهد.
تسریع در خدمترسانی
روزنامه جام جم یادداشتی به قلم عبدالله ایزدپناه نماینده ایذه و باغملک منتشر کرد و نوشت: سفر رئیسجمهور به منطقه زلزلهزده اندیکا در استان خوزستان بهصورت سرزده و بدون اطلاع قبلی صورت گرفت. حضور رئیس قوه مجریه در مناطقی که آسیب دیده و مردمی که دچار مشکلات فراوان بهواسطه این اتفاق شدهاند حتما موثر و مفید خواهد بود. از سوی دیگر این بشارت خوبی برای مردم این مناطق است که رئیسجمهور کشورشان با وجود مشکلات عدیدهای که در عرصه اجرایی کشور هست در روز جمعه برای بازدید به منطقه آنها آمده و از نزدیک در جریان مشکلاتشان قرار گرفته است. خوشبختانه وقوع این زلزله تلفات جانی در پی نداشت اما در مجموع ۳۰۰۰ خانه در این منطقه بین ۵۰ تا صددرصد آسیب دیده است. از سوی دیگر بهرغم خدمترسانیای که صورت گرفت اما در مجموع این خدمات برای کمکرسانی به مردم آسیبدیده از زلزله کفایت نمیکرد. طبعا با ملاحظه این مشکل رئیسجمهور بر آن شد که از نزدیک پیگیر مشکلات مردم اندیکا و همچنین نحوه خدماترسانی به مردم این منطقه باشد تا روند رسیدگیها به مردم آسیبدیده از سرعت بیشتری برخوردار باشد. از سوی دیگر نباید این نکته را از نظر دور داشت که به فصل سرما نزدیک میشویم و فضا به سمت برودت هوا پیش میرود و از سوی دیگر احتمال بارندگی و بارش برف هم وجود دارد. از این رو در صورتی که در خدمترسانی تسریع صورت نگیرد مشکلات مردم در منطقه زلزلهزده اندیکا بیشتر خواهد شد.
رسانههای اصلاح طلب
دولت رئیسی، آماده نشستن بر سر میز برجام میشود
روزنامه همدلی در گزارشی نوشت: لحظهشماری معکوس برای برگزاری اولین دوره از مذاکرات هستهای در دوره ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی، آغازشده است. این در شرایطی است که دور هفتم مذاکرات هستهای پس از تشکیل دولت به تأخیر افتاده است. مقامات ایران در این مدت، مطرح کرده بودند که مشغول بررسی نتایج حاصل از شش دور مذاکرات وین هستند و بهمحض پایان یافتن این بررسیها، ایران آماده مشارکت در مذاکرات خواهد شد. مذاکرات وین در این راستا پیش میرود که بتواند از طریق اقداماتی هماهنگ شده، موجب بازگشت دوجانبه آمریکا و ایران به پایبندی کامل به توافق هستهای شود. در تازهترین اقدام، علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه ایران برای آمادهسازی روند گفتگوهای جدید، هفته گذشته با مقامات اتحادیه اروپا در بروکسل دیدار کرد که نتایج آن با استقبال طرفهای اروپایی روبهرو شده است. او همچنین روز گذشته برای رایزنی در مورد روند مذاکرات هستهای با مقامات روسی، وارد مسکو شد. سخنگوی سرویس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در آخرین اظهارات خود اعلام کرد که ایران و قدرتهای جهانی در تلاشاند تا برای مشخص کردن تاریخی جهت ازسرگیری مذاکرات وین، توافق کنند. به گزارش خبرگزاری رویترز، پیتر استانو سخنگوی اتحادیه اروپا، روز گذشته در یک کنفرانس خبری به بیان مطالبی درباره مذاکرات اخیر مقامات اتحادیه اروپا با هیات دیپلماتیک ایرانی در بروکسل درباره ازسرگیری مذاکرات احیای برجام پرداخت.
روزنامه آرمان در یادداشتی به قلم نعمت احمدی حقوقدان نوشت: وضعیت اقتصادی جامعه به جایی رسیده که یک فرد برای تامین حداقل زندگی خود مبادرت به سرقت سه بسته بادام هندی میکند درعوض ۱۰ ماه حبس میرود! دیگران هم به همین وضعیت دچار هستند... شرایط منطقه حساس است، اسرائیل رسما و علنا اعلام کرده که یکونیم میلیارد دلار برای مبارزه با برنامه اتمی ایران در بودجه سال آینده خود در نظر گرفته است. واقعهای که دو روز گذشته در حمله سایبری به سامانه سوختگیری در پمپبنزینها صورت گرفت یکی از حساسترین جنگهای سایبری است. چگونه در این جنگ سایبری توانستند به کانال اصلی کارت سوخت میلیونها نفر رسوخ کنند و بیش از چهار هزار و ۳۰۰ پمپ بنزین را از کار بیندازند.
توفان فقر و پنجره شکسته مسکن
روزنامه شرق یادداشتی به قلم ناصر ذاکری کارشناس اقتصادی منتشر کرد و نوشت: گسترش فقر در جامعه امروز ایران در چند دهه گذشته واقعیتی است که هیچ کارشناس و تحلیلگری درباره آن تردید ندارد. بااینحال چون مطالعه جامعی درباره تعیین سهم عوامل مختلف در افزایش جمعیت فقیر انجام نشده، طبعا سخنوران و تحلیلگران عوامل متفاوتی را در شکلگیری این پدیده دردناک مؤثر و مقصر میدانند. تورم دورقمی و بالارفتن سریع قیمت کالاها و خدمات، افزایش سرسامآور حجم نقدینگی، تحریمهای ظالمانه و محرومیت اقتصاد ملی از درآمد نفتی، رکود و افزایش بیکاری، گسترش فعالیتهای دلالی، فرار مالیاتی، گسترش فساد و رانتخواری و سیاستهای نادرست اقتصادی مجموعه عواملی هستند که معمولا بهعنوان عوامل گسترش فقر در کشور مورد توجه قرار میگیرند؛ برای نمونه در سالهای گذشته خانوارهای زیادی فقط بهدلیل درگیرشدن با بیماری و نیاز به بستریشدن یا تهیه داروهای خاص به زیر خط فقر هل داده شدهاند. براساس آمار موجود جمعیت مستأجر در کشورمان طی سالیان اخیر با سرعت قابلتوجهی در حال افزایش است. در فاصله سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۳۹۵ درصد خانوارهای مستأجر از ۲۶.۶ درصد به ۳۰.۷ درصد رسیده و اکنون مسئولان از آمار ۴۰ درصدی مستأجران سخن میگویند. همچنین به استناد نتایج سرشماری سال ۱۳۹۵، ۱۲.۳ درصد از خانوارهای روستایی نیز به گروه مستأجران پیوستهاند. طبعا در چنین شرایطی افزایش اجارهبهای مسکن میتواند نقشی جدی در گسترش فقر داشته باشد. افزایش سریع جمعیت مستأجر این علامت را به پژوهشگران میدهد که اگر دنبال یکی از مهمترین و تأثیرگذارترین عوامل گسترش فقر (اگر نگوییم عامل اصلی) میگردند، باید سراغ پرونده مسکن و مباحث مرتبط با آن بروند.
هجوم دلالان برای فروش امتیاز مسکن ملی
روزنامه اعتماد در گزارشی نوشت: با وجود آنکه دیگر خبری از آگهی فروش امتیاز واحدهای طرح ملی مسکن در سایتها نیست، اما بنگاههای املاک همچنان اقدام به خرید و فروش امتیاز این طرح میکنند، در این میان برخی شهروندان نیز به صورت وکالتی اقدام به معامله واحدها به استناد برگه تاییدیه سامانه ملی کردهاند که بنا به گفته مسوولان این کار فاقد وجاهت قانونی بوده و مشکلات حقوقی زیادی برای خریدار و فروشنده به همراه خواهد داشت. آنگونهکه مسوولان وزارت راه و شهرسازی اعلام کردهاند معامله وسوسهبرانگیز چند صد میلیون تومانی امتیاز مسکن ملی، ضمن لغو امتیاز متقاضیان، برخورد قانونی از طریق مراجع قضایی با دفاتر ثبت اسناد و مشاورین املاک که در این فعالیت مشارکت دارند را به دنبال دارد.
مردم به دولت و مجلس اجازه نمیدهند کشور را گران اداره کنند
روزنامه ابتکار به بازتاب سخنان حجتالاسلام والمسلمین سید محمدحسن ابوترابی امام جمعه موقت تهران پرداخت و نوشت: مدیرانی که از اسناد بالادستی کاملا بیاطلاع هستند، کم نیستند. قانون اساسی، مهمترین سند اداره کشور و حکمرانی است. قانون اساسی برای اداره کشور نقشی شبیه نامه امیرالمومنین(ع) برای مالک اشتر دارد. مدیران ارشد، خرد و میانی موظف هستند که به قانون اساسی اشراف علمی داشته و به بندهای مختلف آن توجه کنند. اصل ۴۳ از فصل چهارم قانون اساسی که در مورد اقتصاد است میگوید که برای تامین استقلال اقتصادی جامعه، ریشهکن کردن فقر و محرومیت و فراهم کردن نیازهای انسان با حفظ آزادی او، اقتصاد جمهوری اسلامی ایران بر اساس ضابطه تامین نیازهای اساسی: مسکن، خوراک، پوشاک، بهداشت، درمان، آموزش و پرورش و امکانات لازم برای تشکیل خانواده برای همه استوار شود. این اصل باید پیش چشم همه مدیران باشد. وی با بیان اینکه در جامعه اسلامی بیکاری معنا ندارد، به بند دوم اصل ۴۳ فصل چهارم قانون اساسی اشاره کرد و گفت: تامین شرایط و امکانات کار باید برای همه به منظور رسیدن به اشتغال کامل و قرار دادن وسایل کار در اختیار همه کسانی که قادر به کارند ولی وسایل کار ندارند، در شکل تعاونی، از راه وام بدون بهره یا هر راه مشروع دیگر که نه به تمرکز ثروت در دست افراد و گروه های خاص منتهی شود و نه دولت را به صورت یک کارفرمای بزرگ مطلق درآورد.
اختلافنظرهای ایران و عربستان روی میز مذاکره قابل برطرف شدن است
خبرگزاری ایلنا به گفت وگو با فداحسین مالکی عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی پرداخت و آورد: من خودم حدودا سه ماه جلوتر از زمانی که مذاکرات میان ایران و عربستان آغاز شد در شبکههای بینالمللی برای اولین بار این باب را باز کردم که «ما با عربستان مشکل نداریم». ایران و عربستان دو کشور بزرگ اسلامی در بین ۵۷ کشور اسلامی هستند و خیلی خوب که اختلافنظرها را روی میز مذاکره برطرف کنیم و به یکدیگر نزدیک شویم. البته در جریان این مذاکرات یک مساله بسیار مهم وجود دارد و آن اینکه ما انتظار داریم این مذاکرات بین دو کشور باشد و کشور ثالثی نباشد؛ در اینجا منظور از کشور ثالث آمریکا است. ما به دوستان عربستان هم گفتیم که خود ما راحتتر میتوانیم باهم صحبت کنیم، چه دلیلی دارد که آمریکا واسط بین دو کشور اسلامی آن هم ایران و عربستان شود.