کرمانشاه - ایرنا - کارشناس آزمایشگاه کنترل مواد غذایی، آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به خاصیت سم‌زدایی لیموشیرین گفت: مصرف این میوه برای بیماران مبتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا که دچار گلو درد شده‌اند، توصیه می‌شود.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از روابط عمومی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، مهندس فرانک میرزایی افزود: لیمو شیرین به دلیل غنی بودن از ویتامین C برای پیشگیری از سرماخوردگی و سرطان مفید است همچنین باعث کاهش دمای بدن و تب به خصوص در هنگام آنفلوآنزا و سرما خوردگی می‌شود.

وی با اشاره به مقادیر فراوان آنتی اکسیدان در لیموشیرین اظهار کرد: به همین دلیل مصرف لیموشیرین به تقویت سیستم ایمنی بدن کمک شگفت انگیزی می‌کند و سبب کاهش التهاب و مقاومت بدن در مقابل عفونت‌ها می‌شود. علاوه بر این، فلاونوئیدهای موجود در لیموشیرین به خنثی‌کردن اسید شیره معده کمک می‌کند.

میرزایی دلیل تلخی لیمو شیرین پس از برش و در معرض هوا را وجود نارینجین و لیمونین در این محصول عنوان کرد و یادآور شد: این تلخی مانعی برای مصرف میوه ایجاد نمیکند. هر چه مواد قلیایی در یک ماده طبیعی بیشتر باشد، میوه اگر برش بخورد و در معرض هوا قرار بگیرد، طعم آنها به سمت تلخی می‌رود.

وی تاکید کرد: لیمونین یک ترکیب آلی است که در گریپ فروت، نارنج، لیمو، ترنج، نعنا، زیره سیاه، آویشن، هل، تخم گشنیز و خیلی دیگر از گیاهان یافت می‌شود.  لیمونین یک ترکیب ضد تومور است که مخصوصا برای پیشگیری از سرطان‌های دستگاه گوارش بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد.

این کارشناس مواد غذایی در ادامه گفت: لیمونن دارای مزایای دارویی متعددی از جمله کاهش وزن، کمک به هضم غذا و جلوگیری از ناراحتی معده است.  نارینجین نیز  فعالیت انواع خاصی از ویروس‌ها را مهار می‌کند، همچنین می‌تواند باعث تحریک روند چربی سوزی در بدن شود و کالری‌های دریافتی را به جای ذخیره سازی به انرژی تبدیل کند.