تهران – ایرنا - سران اقتصادهای بزرگ جهان درحالی در نشست رم ایتالیا گردهم آمدند و در صدد تدبیر برای ممانعت از وقوع بیماری‌های همه‌گیر آتی هستند که کارشناسان حوزه سلامت می‌گویند در همه‌گیری کنونی کرونا، هیچ عدالتی در حوزه واکسن بین کشورهای غنی و فقیر وجود ندارد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، نشریه آمریکایی نیویورک تایمز نوشت: رهبران کشورهای بزرگ اقتصادی با حضور در این نشست می‌خواهند پیامی روشن در باره پایان یافتن شیوع ویروس کرونا به  جهان بدهند.

این نشریه آمریکایی افزود: رهبران گروه ۲۰ درحالی  درمورد جلوگیری از شیوع بیماری‌های همه‌گیر آتی  متمرکز شده‌اند که کارشناسان می‌گویند کشورهای ثروتمند برای نجات  کشورهای فقیراز همه‌گیری کنونی که درگیر آنند، کار چندانی انجام نداده‌اند.

نیویورک تایمز افزود: ماریو دراگی (Mario Draghi)  نخست وزیر ایتالیا در این نشست با گفتن این مطلب که «تنها پرداختن به خود چاره کار نیست»،  اشاره به نابرابری فاحش دسترسی به واکسن کرونا بین کشورهای فقیر و غنی جهان  داشت.

فقدان طرحی منجسم در دولت بایدن

نیویورک تایمز درادامه نوشت: مشاوران جو بایدن می‌گویند که رئیس جمهوری آمریکا وعده داده بود به عنوان انباری از واکسن (کرونا برای سایر جهان) خواهد بود، اما وی هیچ طرح جامع و منسجمی دراین باره ارائه نکرد.

این نشریه آمریکایی می‌نویسد: در حالیکه کشورهای ثروتمند جهان تزریق دُز سوم و حتی زدن واکسن به کودکان را انجام می‌دهند، به گفته سازمان جهانی بهداشت (WHO) در کشورهای فقیر برای هر ۱۰۰ نفر تنها چهار دُز واکسن وجود دارد.

بنابراین گزارش، رئیس جمهوری آمریکا در ماه ژوئن و سپتامبر گذشته وعده خرید و تهیه حدود یکهزار میلیون دُز واکسن فایزر برای کشورهای فقیر جهان داده بود که به گفته ناظران، انتظار می‌رود تنها ۳۰۰ میلیون دُز از این واکسن‌های وعده داده شده در جهان توزیع شود. این در شرایطی است که به اعتقاد کارشناسان سلامت، میزان بسیار بیشتری از این واکسن‌ها برای محافظت از ابتلای مردم  جهان در مقابله با ویروس کرونا مورد نیاز است.

تفاوت اولویت‌های آمریکا

نیویورک تایمز نوشت: اما مشاوران بایدن می‌گویند که وی  با هدف تامین  و تهیه واکسن مورد نیاز کشورهای جهان به این نشست نیامده و بر اولویت‌هایی دیگری  چون مشکل اختلال در زنجیره تامین کالا، سرمایه گذاری برای محدود ساختن تغییرات آب و هوایی و منافع مشترک با طرف‌های اروپایی متمرکز است.

عبور از ۵ میلیون جان‌باخته

سران بزرگترین اقتصادهای جهان در حالی به موضوع کرونا پرداخته‌اند که سازوکار آنها تاکنون مثمر ثمر نبوده و بر اساس آمارهای منشر شده، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در جهان به بیش از ۲۴۷میلیون نفر رسیده و تعداد جان‌باختگان آن نیز از پنج میلیون نفر عبور کرده است.