تاریخ انتشار: ۹ آبان ۱۴۰۰ - ۱۳:۲۹

تهران-ایرنا- اجلاس سران بیست کشور قدرتمند اقتصادی جهان که از روز شنبه و به مدت دو روز در رم برگزار می شود با حاشیه هایی از جمله رویارویی بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس و امانوئل مکرون رییس جمهوری فرانسه همراه بود.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا، تغییرات آب و هوایی و همه گیری کرونا دو موضوع اصلی نشست امسال گروه ۲۰ را تشکیل می دهد.

این گروه از سال ۱۹۹۹ به این سو هر ساله تشکیل جلسه داده و از ۱۳ سال پیش هم سران کشورها سالانه ملاقات می‌کنند.

رم از لحظه برگزاری این نشست چهره امنیتی به خود گرفته است و بالغ بر ۵ هزار نیروی پلیس مسئولیت امنیت این اجلاس را برعهده گرفته اند.

اما اجلاس امسال به غیر از تصیم گیری ها درباره به  حداقل رساندن مالیات جهانی و توافق برای اعطای واکسن بیشتر کووید-۱۹ به کشورهای فقیرتر هنگام عکس یادگاری و دیگر عکس های گرفته شده با حاشیه هایی توام بوده است.

در افتتاحیه نشست گروه۲۰، سران و مقامات کشورها عکس یادگاری گرفتند و نکته این عکس، قرار گرفتن جوبایدن رئیس جمهوری آمریکا در حاشیه‌ای‌ترین نقطه این عکس بود.

در حاشیه انتهایی این عکس یادگاری و به فاصله تنها یک نفر با بایدن، امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه قرار داشت.

شخصیت هایی مانند نارندا مودی و آنگلا مرکل سران کشورهای هند و آلمان جزو کسانی بودند که در وسط این قاب، عکس یادگاری قرار گرفتند.

یکی از تصاویر حاشیه ساز در این اجلاس یکی دو برخوردی بود که بین جانسون نخست وزیر انگلیس و امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه پیش آمد.

ژست های رهبران دو کشور حین گرفتن تصاویر توجه رسانه ها را به خود جلب کرده است.

محدودیت هایی که لندن برای ماهیگیران فرانسوی ایجاد کرده و واکنش پاریس در توقیف قایق انگلیسی در اب های فرانسه تنش بین دو کشور را در ماه های اخیر افزایش داده است.

در یکی از این تصاویر که هر دو مقام دست های خود را گره کرده اند به نظر می رسد که  آنها آماده مشت زدن به یکدیگر هستند.

در این عکس به نظر می رسد که رهبران دو کشور که درگیر تنش در روابط کشورهایشان بر سر مسائل ماهیگیری هستند آماده درگیر شدن با یکدیگر هستند.

تصویر بایدن و جانسون نیز که به نظر می رسد درگوشی چیزی بهم می گویند و یا شانه به شانه هم راه می روند خبرساز شد.

بایدن در این اجلاس برتعهد کشورش برای پایان همه گیری کرونا در جهان و تضمین یک بهبودی فراگیر اقتصاد جهانی از جمله حمایت از کشورهای درحال توسعه از طریق کاهش بدهی تاکید کرده است.

وی همچنین بر نیاز به بازارهای انرژی متعادل و رقابتی در جهان تاکید کرده تا در این زمان بحرانی، ترمیم اقتصادی تضعیف نشود.

 در خصوص تغییرات آب و هوایی که دیگر محور اجلاس گروه ۲۰ است و در نشست آب و هوایی سازمان ملل تحت عنوان Cop۲۶  قرار است به طور مفصل تری مورد بحث قرار گیرد جانسون که کشورش میزبانی این اجلاس را در گلاسکو برعهده دارد شانس موفقیت اجلاس آب و هوایی گلاسکو را تنها ۶۰ درصد ارزیابی کرده است.  وی ابراز امیدواری کرده که در نتیجه اجلاس گلاسکو بتوان به هدف‌گذاری تعیین شده درباره حفظ دمای زمین تا ۱.۵ درجه بالاتر از سطح پیش از صنعتی شدن و توقف انتشار گازهای کربنی تا سال ۲۰۵۰ دست یافت.

جانسون در این زمینه افزود: ما در اجلاس آب و هوایی گلاسکو باید اطمینان حاصل کنیم که رهبران جهان گردهم آمده و تعهدات لازم در این زمینه را بپذیرند. جانسون بیان داشت که جامعه بشری در گرداب بحران آب و هوایی گرفتار است. وی به عناصری چون بی‌تفاوتی، اختلافات سیاسی و عدم اراده برای مقابله با تغییرات اقلیمی به عنوان برخی از مشکلات دستیابی به توافق در اجلاس آب و هوایی گلاسکو اشاره کرد و افزود که این اختلافات باید به طور یکپارچه کنار گذاشته شود. وی با این حال افزود که بحران تغییرات آب و هوایی قطعا در اجلاس گلاسکو متوقف نمی‌شود، بلکه در بهترین حال روند آن کاهش می‌یابد.

اما در بین رهبران جهان بیش از همه تصاویر بدون ماسک مودی در اجلاسی که یکی از اهداف آن کمک به جلوگیری از همه گیری کرونا بوده مورد توجه قرار گرفت. 

مودی در حالی بدون ماسک با رهبران جهان دیدار و ملاقات می کند و حتی بدون رعایت فاصله اجتماعی آنها را به همان سبک و سیاق گذشته در آغوش می کشد که کشورش بیشترین آسیب اقتصادی را در دوران همه گیری کرونا تحمل کرده است. 

وی همچنین گپ و گفتی صمیمانه با جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا داشت و بدون ماسک و از نزدیک با او صحبت کرد.

جالب این که بایدن نیز در این رایزنی دونفره از پوشیدن ماسک صرفه نظر کرده است.

او در دیدارهای دیگری با انگلا مرکل و جانسون و آنتونیو گوترش دبیر کل سازمان ملل بدون ماسک حاضر می شود و حتی در تصویری به نظر می رسد که جانسون به او سلام نظامی می دهد.

 ایتالیا که پیش از شیوع کرونا یکی از محبوبترین مقصدهای اروپایی برای گردشگران بود، حالا تلاش دارد از فرصت بدست آمده از میزبانی نشست سران گروه ۲۰، نهایت بهره را برای احیای صنعت گردشگری خود ببرد و با انجام اقداماتی تبلیغاتی، مردم را از نقاط مختلف جهان به سوی خود جذب کند.

همزمان با اجلاس سران در رم معترضان نیز در خیابان های پایتخت ایتالیا خواستار تغییرات اساسی اقتصادی برای مقابله با بحران آب و هوایی شدند. 

بسیاری از آنها با ربط دادن اجلاس گروه ۲۰ به اجلاس آب و هوایی در گلاسکو در پلاکاردهایی خطاب به سران  نوشتند مشکل در برنامه ها و طرح های شماست. فاجعه همین جاست و باید اقدام کنید.

برخی از معترضان نیز به طور مستقیم رهبران جهان از جمله کشورهای انگلیس، آمریکا و کانادا را هدف قرار دادند.

اجلاس گروه ۲۰ همزمان با اختلافات برخی از کشورهای شرکت کننده و تلاش بایدن برای نشان دادن وجهه آمریکا در بازگشت به عرصه بین المللی بعد از اتفاقاتی که در دولت دونالد ترامپ رئیس جمهوری پیشین آمریکا بروز کرد، با همه فراز و نشیب هایش به پایان می رسد و از روز دوشنبه کشورها خود را آماده می کنند تا بار دیگر تعهدات خود را برای کمک به جلوگیری از افزایش دمای زمین و اثرات مخرب آن ابراز کنند.