مقدم بیگلریان روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با ذکر این نکته که گاز مورد نیاز واحد های صنعتی بزرگ استان بویژه نیروگاه نکا ، کارخانه سیمان و چوب و کاغذ مازندران بر اساس سهمیه اعلامی به استان تامین می شود، افزود: با ایجاد خط لوله ۴۲ اینچ دامغان - ساری از چهار سال پیش ظرفیت انتقال گاز روزانه به مشترکان استان تا ۲ برابر افزایش یافته است.
طرح بزرگ گازرسانی دامغان - کیاسر - ساری دهم مرداد ماه سال ۹۶ با روشن شدن مشعل گاز توسط بیژن زنگنه وزیر وقت نفت در منطقه "گلما" ساری با ظرفیت انتقال گاز حدود ۳۰ میلیون مترمکعبی ، ظرفیت انتقال این انرژی از طریق خطوط لوله تا ۲ برابر افزایش یافت.
وی با بیان این که خط ۴۲ اینچ دامغان - ساری ظرفیت روزانه حدود ۳۰ میلیون مترمکعب را دارد ، توضیح داد :به طور یقین بر اساس مصرف حداکثری روزهای سرد فصل زمستان استان که ۳۴تا ۳۶میلیون مترمکعب است، افت و یا قطعی گاز نخواهیم داشت ، اما اختصاص گاز به مازندران تصمیم ملی است و تامین انرژی گاز برای مشترکان خانگی استان اولویت همه دولت ها بوده و خواهد بود.
مدیرعامل شرکت گاز مازندران با اعلام این که امسال کشور طبق اعلام رسمی با کمبود ۲۰۰میلیون متر مکعب گاز مواجه است ، گفت: به همین دلیل اهمیت درست و بهینه مصرف کردن گاز از سوی مشترکان خانگی و جایگزینی سوخت فسیلی بویژه مازوت در نیروگاه ها مورد تاکید است.
وی ابراز امیدواری کرد با توجه به اهمیت حفاظت محیط زیست مازندران و پیامدهای اجتماعی و کشاورزی ناشی از آلودگی هوا ، سهمیه گاز استان به حدی برسد که کمترین میزان مصرف مازوت در استان رقم بخورد.
بیگلریان گفت : خط ۴۲ اینچ سمنان - ساری با هدف تامین گاز مازندران و گلستان ایجاد شده است و این ظرفیت واقعی نیز وجود دارد ، اما این که مشکلی در تامین گاز صنایع وجود دارد ، ربطی به نبود ظرفیت انتقال ندارد و کاملا بی معنا است.
مدیر عامل شرکت گاز مازندران با بیان اینکه هماکنون ۹۹.۹ درصد جمعیت شهری و ۹۵ درصد جمعیت روستایی مازندران از نعمت گاز طبیعی برخوردارند ، گفت : شرکت گاز تمامی تلاشش را برای گازرسانی به روستاهای باقی مانده که قابلیت گازرسانی را دارند، به کار بسته است.
وی با اعلام این که اکنون گاز طبیعی در شبکههای زیرساختی استان به حد کافی وجود دارد و نیازی نیست حتی یک لیتر سوخت فسیلی در بخش های خانگی استان مازندران مصرف شود، افزود : طرح گازرسانی، یک پروژه زیرساختی مهم برای توسعه رفاه و حفاظت از محیط زیست است که شرایط مناسب برای ماندگاری جنگل و محیط زیست را افزایش میدهد.
به گزارش ایرنا ،مشکلات و آلودگیهای ناشی از سوخت مازوت و تبعات آن این روزها نه تنها گریبان گیر هوای پاک منطقه شده است بلکه از نظر کارشناسان و دوستداران محیط زیست، تاثیر مستقیم بر زندگی فردی و اجتماعی دارد و مشکلاتی را برای کشاورزی زراعی و باغی و حیات وحش منطقه ایجاد کرده است.
طبق اعلا رسمی مدیر روابط عمومی شرکت نیروگاه نکا هم اکنون همه واحدهای بخار این شرکت با سوخت مازوت کار می کند و به همین دلیل رد دود غلیظ ناشی از سوختن مازوت در نیروگاه نکا و کارخانه سیمان را می توان در گذر از جاده سراسری ساری - گرگان بر فراز سواحل جنوبی دریای خزر تا سواحل محمودآباد در غرب استان مشاهده کرد.
نیروگاه شهید سلیمی نکا با ظرفیت کل ۲ هزار و ۲۱۴ مگاوات بزرگ ترین تولید کننده برق کشور است . این نیروگاه در ۲۵ کیلومتری شمال شهر نکا در حاشیه خزر واقع است و برابر آمارهای رسمی اکنون چهار درصد برق کشور را تولید می کند.
این نیروگاه که اواخر دهه ۵۰ فعالیتش را آغاز کرد ، در دهه ۸۰ با توجه به بارش برف سنگین و کمبود سوخت گاز به خاطر نوسان در واردات گاز ترکمنستان ، در مصوبه ای توسط دولت وقت به سوخت مازوت کشانده شد تا کمبود سوخت جبران شود.