«وهب مختاران» روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: این دورهها با هدف ایجاد اشتغال روستایی، ارتقای مهارت های فنی روستائیان، افزایش بهرهوری و جلوگیری از مهاجرت به شهرها برگزار شده است.
مختاران با بیان به اینکه آموزش های مهارتی در ۹۲ دوره و ۷۷ روستای استان همدان به صورت مجازی و حضوری ارائه شده است، گفت: از مجموع روستاییان شرکت کننده در این دوره ها، هزار و ۳۵۷ نفر زن و ۵۸۷ نفر نیز مرد هستند.
وی با اشاره به اینکه دوره های آموزش روستایی در چهار خوشه خدمات، صنعت، فرهنگ و هنر و کشاورزی برگزار شده است، خاطرنشان کرد: این آموزش ها در قالب حرفه های پرورش زنبورعسل، پرورش قارچ خوراکی، پرورش گیاهان دارویی، زعفران کاری، سرمه دوزی، خیاطی، قالی بافی و رایانه ارائه شده است.
مدیرکل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان ضمن تاکید بر موثر بودن آموزشهای مهارتی در ایجاد اشتغال پایدار و مولد مناطق روستایی، افزود: با ارائه این آموزش ها علاوه بر توجه به گروههای حاشیهای و روستائیان و نیز توانمند سازی و افزایش مهارت شغلی این بخش از جامعه، امکان استفاده از مزایای گواهینامههای مهارت نظیر از جمله تسهیلات خوداشتغالی نیز فراهم میشود.
صدور ۱۸ هزار و ۴۴۰ گواهینامه فنی و حرفه ای
مدیر کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان همچنین در خصوص عملکرد سال جاری این مرکز گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون ۱۸ هزار و ۴۴۰ گواهینامه فنی و حرفه ای برای کارآموزان استان با کد بین المللی معتبر صادر شده است.
مختاران با بیان اینکه این گواهینامه ها در چهار خوشه صنعت، خدمات، فرهنگ و هنر و کشاورزی صادر شده، افزود: دراین مدت ۱۳ هزار و ۶۸۲ گواهینامه برای آقایان و چهار هزار و ۷۵۸ گواهینامه نیز برای بانوان صادر شده است.
اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان همدان دارای ۲۲ مرکز آموزش دولتی و ۱۹۸ آموزشگاه خصوصی است.