لندن – ایرنا – نخست وزیر انگلیس روز دوشنبه با ایراد سخنانی در مراسم گشایش اجلاس بین‌المللی آب و هوایی گلاسکو تصریح کرد که زمان عمل برای جلوگیری از تشدید بحران اقلیمی و گرمایش زمین فرا رسیده است.

به گزارش ایرنا، بوریس جانسون تصریح کرد که جهان باید از مرحله ایده‌پردازی عبور کند و به عمل روی بیاورد. وی از رهبران جهان خواست تا با سرعت بخشیدن به تولید خودروهای برقی، حذف تدریجی نیروگاه های ذغال، کاهش جنگل زدایی و ایمن سازی در برابر صدمات ناشی از تغییرات اقلیمی گام‌های عملی بردارند. این اقدامات به گفته نخست وزیر انگلیس تفاوت زیادی را در راستای کاهش انتشار گازهای کربنی و حفظ دمای زمین تا ۱.۵ درجه سانتیگراد طبق معاهده پاریس ایجاد می‌کند.

وی که از سوی گروه‌های طرفدار محیط زیست به نقض تعهدات این کشور و حمایت از پروژه‌های مرتبط با توسعه سوخت‌های فسیلی متهم است در اظهارات خود متعهد شد تا ۴ سال دیگر بودجه تغییرات اقلیمی این کشور را تا سقف یک میلیارد پوند افزایش دهد.  

جانسون با بیان اینکه بشر مدت‌هاست از مهلت باقی‌مانده تا بروز بحران اب وهوایی استفاده کرده، به کنایه گفت که اکنون فقط یک دقیقه تا نیمه شب باقی مانده و باید هم‌اکنون دست به کار شد. «اگر امروز درباره تغییرات آب و هوایی جدی نباشیم، فردا برای کودکان ما دیر خواهد بود.»

وی افزود: باید از مرحله سخن گفتن عبور کنیم و درباره گام‌های عملی در زمینه زغال‌سنگ، خودروهای برقی، سرمایه‌گذاری و جنگل‌زدایی گفت‌وگو کنیم. هرچقدر امیدواری، هدف‌گذاری و ایده‌پردازی ارزشمند باشد ما در این اجلاس نیازمند تعهدات روشن و جدول زمان‌بندی برای تغییر هستیم.

نخست وزیر انگلیس خاطر نشان کرد: باید درباره تغییرات آب و هوایی جدی باشیم و جهان بداند که این تغییرات چه زمانی رخ می‌دهد.

سران کشورهای جهان در کنار کارشناسان و فعالان زیست محیطی از صبح امروز (دوشنبه) در شهر گلاسکو گردهم آمده‌اند تا در چارچوب بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی گلاسکو (کاپ ۲۶) درباره ادامه حیات موافقتنامه زیست محیطی ۲۰۱۵ پاریس که در آن کشورها متعهد به کاهش دمای هوا شده‌اند بحث و تبادل نظر کنند.

پیمان پاریس پیمان جهانی مربوط به آب و هوا و گرم شدن کره­ زمین است که متعاقب کنفرانس ۲۰۱۵ پاریس راجع به تغییرات آب و هوایی ذیل «کنوانسیون چتری (کادر) ملل متحد پیرامون تغییرات آب و هوایی ۱۹۹۲» به تصویب رسید.

کارشناسان نشست کاپ ۲۶ در گلاسکو را آخرین فرصت برای کاهش روند گرم شدن کره زمین تا حداکثر ۱.۵ درجه سانتیگراد بالاتر از میزان پیش از دوره صنعتی شدن زمین می دانند.

بوریس جانسون معتقد است که شانس موفقیت نشست پیش‌رو ۶۰ درصد است. وی گفت: ما در اجلاس آب و هوایی گلاسکو باید اطمینان حاصل کنیم که رهبران جهان گردهم آمده و تعهدات لازم را بپذیرند. وی به عناصری چون بی‌تفاوتی، اختلافات سیاسی و عدم اراده برای مقابله با تغییرات اقلیمی به عنوان برخی از مشکلات دستیابی به موفقیت در اجلاس آب و هوایی گلاسکو اشاره کرد و گفت که این مسائل باید به طور یکپارچه برای تحقق اهداف مشترک کنار گذاشته شود.  

براساس بیانیه دفتر نخست وزیری انگلیس، جانسون قصد دارد تا سران برخی از اقتصادهای بزرگ جهان و کشورهای فقیر را در چارچوب میزگرد تخصصی گردهم آورد تا درباره پیامدهای بحران آب و هوایی بحث شود.  دانشمندان هشدار داده‌اند که برای تحقق اهداف توافقنامه پاریس باید انتشار گازهای تا سال ۲۰۳۰ نصف شود.