تهران – ایرنا – کارگران جمع آوری زباله و رفتگران گلاسکو همزمان با حضور بیش از ۱۰۰ نفر از سران کشورهای جهان در این شهر برای برگزاری نشست آب و هوایی، به علت اختلاف نظر میان اتحادیه پاکبانان و شورای شهر، دست از کار کشیدند.

به گزارش روز دوشنبه ایرنا از شبکه خبری پرس اسوسیشن انگلیس؛ اعتصاب کارگران نظافت شهری از نیمه شب و در پی شکست خوردن مذاکرات اتحادیه پاکبانان با شورای شهر گلاسکو در یکشنبه شب، آغاز شد.

تصمیم پیشین کارگران نظافت شهری برای اعتصاب در روز جمعه، در پی پیشنهاد افزایش دستمزد شورای شهر، لغو شد و اتحادیه پاکبانان اعلان کرد که اعتصاب به مدت ۲ هفته برای مشاوره با اعضای این نهاد، تعلیق می شود، اما در پی شکست مذاکرات در یکشنبه شب، تصمیم به اجرای اعتصاب گرفته شد.

لوئی گیلمور مدیر اتحادیه پاکبانان در اسکاتلند گفت که به رغم ملاقات ما با اعضای شورای شهر با حسن نیت و ارایه پیشنهادهای شفاف برای پرهیز از اعتصاب، این شورا پیشنهاد ما را نپذیرفت.

اتحادیه پاکبانان اعلان کرده است که اعتصاب کارگران در سراسر نخستین هفته برگزاری اجلاس کاپ ۲۶، ادامه خواهد یافت.

اتحادیه پاکبانان که خواستار افزایش دستمزد به میزان ۲ هزار پوند است، پیشنهاد افزایش ۸۵۰ پوندی دستمزد سالانه را برای کارگران با سقف دریافتی ۲۵ پوند، رد کرده است.

بیست و ششمین اجلاس آب و هوایی گلاسکو (کاپ ۲۶) از ۱۰ تا ۲۱ آبان ماه سال جاری با حضور بیش از ۱۰۰ رهبر کشورهای جهان، کارشناسان امور زیست محیطی و  فعالان حامی مقابله با چالش‌های مربوط به تغییرات آب و هوایی از ۲۰۰ کشور امضا کننده پیمان آب و هوایی پاریس، در شهر گلاسکو انگلیس برگزار می‌شود.

براساس پیمان پاریس که در سال ۲۰۱۵ انجام شد، رهبران جهان متعهد شدند که افزایش دمای جهانی را زیر ۲ درجه سانتیگراد یا تا حد امکان نزدیک به ۱.۵ درجه سانتیگراد نگه دارند. میانگین دمای جهانی از زمان انقلاب صنعتی تاکنون ۱.۱ درجه سانتیگراد افزایش یافته است و تنها کاهش شدید انتشار گازهای گلخانه‌ای از رسیدن این رقم به ۱.۵ درجه سانتیگراد جلوگیری می‌کند.

به نوشته نشریه دیلی رکورد انگلیس، سران و مقامات بلندپایه جهان با بیش از ۴۰۰ جت خصوصی، رهسپار شهر گلاسکو شده اند تا در اجلاس آب و هوایی سازمان ملل به زعم خود به نجات زمین از گازهای گلخانه ای کمک کنند، حال آنکه خود سوار بر جت های خصوصی برای این سفر، هزاران تن گازهای آلاینده را به جو زمین منتقل می کنند که باعث تولید ۱۳ هزار تن دی اکسید کربن می شود که بیش از متوسط یک هزار و ۶۰۰ تن انتشار اسکاتلندی ها در دوره یک سال کامل است. براساس مطالعات دانشگاه لوند، پرواز با جت خصوصی حدود ۴۰ برابر بیشتر از سفرهای هوایی تجاری به ازای هر مسافر، دی اکسید کربن منتشر می کند.

به رغم تعهد سران گروه ۲۰ در اجلاس اخیر در شهر رم ایتالیا نسبت به اقدام موثر و هدفمند آب و هوایی و ارایه دادن راهکاری ویژه اندکی برای حفظ دمای زمین روی ۱.۵ درجه سانتیگراد،  رهبران کشورهای مختلف از ژاپن گرفته تا هند و حتی انگلیس با جت های خصوصی راهی گلاسکو می شوند و جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا نیز قرار است دوشنبه با هواپیمای جت ایر فورس وان، عازم این شهر شود.

براساس اعلام یک سازمان مردم نهاد موسوم به گروه حمل و نقل و محیط زیست فینچ، تولید دی اکسید کربن از جت های خصوصی رو به افزایش است که به این واقعیت پر و بال می دهد که یک درصد از جمعیت جهان، نیمی از انتشارات جهانی را تولید می کنند.

گفته می‌شود تنها ۱۲ کشور متعهد شده‌اند که تا سال ۲۰۵۰ و چندین کشور اصلی مانند چین و عربستان سعودی به طور رسمی متعهد شده‌اند که تا سال ۲۰۶۰ به هدف کربن خالص (انتشار صفر دی اکسید کربن) دست یابند.