به گزارش روز یکشنبه گروه آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، مطالعات مختلف عوارض جانبی متفاوتی را برای عفونت کرونا گزارش دادند. مشکلات شناختی طولانی مدت یکی از این مشکلات بود و محققان بر این باور بودند که این مشکلات ناشی از تغییرات پاتولوژیکی مغز است.
محققان آمریکایی به تازگی پس از بررسیهای مختلف احتمال میدهند مشکلات شناختی میتواند ناشی از خستگی باشد و شاید تمام این موارد را نباید به تغییرات ساختار مغز ربط داد.
این مطالعه با تجزیه و تحلیل آزمایشهای عصبی روانشناختی و تصویربرداری ۱۸F-FDG PET صورت گرفته است. در این مطالعه عوارضی مورد بررسی قرار گرفته که به عنوان سندرم طولانی مدت کووید شناخته میشوند و معمولا بیش از ۱۲ هفته پس از عفونت ادامه مییابند. معمولا این علائم شامل مه مغزی، کاهش حافظه، مشکلات توجه و تمرکز، خستگی و فرسودگی هستند.
از طرفی مطالعات قبلی نشان داد متابولیسم کرونا در بیماران مبتلا به علائم شدید کرونا، کاهش مییابد و شاید این علائم نتیجه این اختلال باشد.
بررسیهای جدید و مشاهده تصاویر مغزی بیماران هیچ عارضه پاتولوژیک مغزی را گزاش نمیدهد و حتی جواب آزمایش این افراد با گروه کنترل هیچ تفاوت معناداری ندارد. از طرفی حدود ۶۱ درصد از شرکتکنندگان در مطالعه علائم خستگی شدید را گزارش کردند که محققان احتمال میدهند ناشی از عفونت ویروسی و التهاب باشد. بنابراین محققان خستگی را عامل بسیاری از این عوارض میدانند که به مرور زمان رفع میشود.
نتایج این مطالعه در نشریه Nuclear Medicine منتشر شده است.