آیت الله لطفالله دژکام در دیدار با مسئولان و اعضای اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان استان فارس، اظهار کرد:یادگیری روشهای تربیت و مهارت های تربیتی و ارتقا در این زمینه از اهمیت بسیاری برخوردار است و ما باید تمام تلاش خود را برای تحقق این امر به کار بگیریم.
نماینده ولی فقیه در استان فارس، ادامه داد: میبایست کتاب هایی در زمینه فنون تربیت و آموزش را مطالعه کنیم و علم مان را به روز کنیم و از تجربه موفق دیگران بهره ببریم و پیگیر باشیم.
وی با اشاره به حدیثی از حضرت رسول اکرم (ص) خطاب به اعضای اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان استان فارس گفت: پیامبر اسلام می فرماید «عزیزان شما مزد خود را از خدا می گیرید» ذهنیت اینکه ما کاری میکنیم که نتیجه آن را بخواهیم در دنیا بگیریم باید از ذهن مربیان در مجموعه شما که به نام شهید مفتاحی است بیرون رود، زیرا اساسا دنیا ظرفیت کافی برای این اجر را ندارد.
آیتالله دژکام افزود: مربیان جهادی که برای هدایت نوجوانان این جامعه، تلاش میکنند باید با خدا معامله کند؛ ما باید اساس را بر معامله با خدا بگذاریم و این تفکر را در خودمان نهادینه کنیم.
وی اضافه کرد: غیر ممکن است مربی پرورشی نگاه دنیایی داشته باشد و دانش آموز او نگرش دینی و نگاه آخرتی پیدا کند.
امام جمعه شیراز بیان داشت: عمده اشکال ما در امور پرورشی همین است که مربی پرورشی ما، اگر نگاهش به دنیاست نمی تواند دانش آموزانش را متوجه به آخرت کند بنابراین ما باید این را به عنوان شرط کار پرورشی و تربیتی باور کنیم.
وی عنوان داشت: گاهی اوقات ما که در آمار و گزارش وارد می شویم فراموش میکنیم که باید یک چیز دیگری را ملاک ارزشیابی قرار دهیم.
آیتالله دژکام اظهار داشت: دانش آموزان باید نگاهشان به آخرت با یک شاخص هایی ارزیابی شود تا بتوان نتیجه این تلاش هایی که برای تربیت و تعلیم او انجام میشود را مشاهده کرد.
وی افزود: دانش آموزی که ما در خدمت او هستیم آیا چنین نگاه دینی برای او ایجاد شده است؟ ایجاد شدن نگاه دینی در دانش آموز یعنی ببینید آیا او اهل نماز شده است؟ آیا اهل اخلاق نیکو، مهربانی و مدارا با خلق شده است؟ آیا حس احسان و نیکوکاری در او ایجاد شده است؟ اگر چنین است در کار پرورشی موفق بوده ایم و اگر نه، باید بدانیم یک جای کار پرورشی مان لنگ میزند که چنین خروجی نمی بینیم.
آیت الله دژکام عنوان کرد: بنا بر حدیثی از امام صادق (ع)، قبل از آنکه فرقه های انحرافی سراغ نوجوانان بیایند و آنها را منحرف کنند باید سراغ آنها رفت و آنها را هدایت کرد.
وی یادآور شد: اگر امروز با این امکاناتی که در فضای مجازی وجود دارد، کسانی که در سطح مدارس و جامعه برای کار با نوجوان مربیگری میکنند، احساس وظیفه نکنند برای رفتن به سراغ نسل جوان و نوجوان و انحراف در این ها پیدا بشود مقصر کسی است که میتوانسته ولی اقدام نکرده است.
آیت الله دژکام ادامه داد:ما برای انجام کارهایمان نباید منتظر فراهم شدن امکانات باشیم. در واقع باید در حدی که توان داریم کار را شروع کنیم و انشاءالله به موازات آن امکانات هم افزایش پیدا خواهد کرد و خداوند هم کمک می دهد.