«محمودرضا نیازی» روز سهشنبه به ایرنا افزود: ۵۵ مورد گشت مشترک نیز از نانواییهای سطح استان در حوزه استاندارد، به لحاظ رعایت شرایط بهداشتی، عدم استفاده از افزودنی های غیرمجاز، عدم استفاده از نمک غیراستاندارد، استفاده از مخمرها به جای جوش شیرین برای عمل آوری خمیر و همچنین مطابقت نوع آرد با نوع نان پختی، به همراه دستگاههای ذیربط امسال انجام شده است.
وی همچنین از بازرسی و نمونهبرداری دورهای از کارخانههای تولیدی آرد استان خبر داد و گفت: در هر بازرسی خطوط تولید، انبارها، سیلوهای گندم و آزمایشگاه واحد کنترل میشود.
مدیرکل استاندارد کرمانشاه گفت: از ابتدای سال جاری با انجام ۸۵ مورد نمونه برداری و آزمون های فیزیکی و شیمیایی، میکروبیولوژی، مایکوتوکسین ها، فلزات سنگین و باقیمانده سموم کشاورزی، فرآورده های تولیدی کارخانه های آرد مورد ارزیابی کیفی قرار گرفته است.
وی با اشاره به اینکه اکنون ۱۴ واحد تولیدی آرد در سطح استان فعالیت دارد، افزود: خوشبختانه همه واحدهای تولیدی آرد استان، موفق شدهاند برای انواع محصولات شامل؛ آرد نول، ستاره، بربری، تافتون و لواش، سنگک، آرد کامل و همچنین سبوس گندم دامی، پروانه کاربرد علامت استاندارد از این اداره کل دریافت نمایند.
نیازی اظهار داشت: علاوه بر نظارت کارشناسان اداره کل، روزانه مدیران کنترل کیفیت تاییدصلاحیت شده سازمان، مستقر در این کارخانه ها نیز بر روند تولید محصولات، نظارت داشته و ملزم به ارسال اقدامات و گزارشات روزانه خط تولید کارخانه به اداره کل استاندارد، برای کنترل و بررسی فرآورده هستند.
وی یادآور شد: عمده ترین موضوع در صنعت آرد و نان در کشور، وضعیت واریتههای گندم های داخلی به لحاظ گلوتن و پروتئین گندم است که باعث می گردد نان پخت شده از چه رنج کیفیتی برخوردار باشد.
مدیرکل استاندارد استان کرمانشاه در خصوص درجه بندی آرد تولیدی تصریح کرد: سالیانه این اداره کل به همراه شرکت غله، سازمان صمت، اداره نظارت بر مواد غذایی و انجمن آرد به صورت دوره ای، از کارخانه ها بازرسی و نمونه برداری انجام می دهند که براساس رعایت اصول GMP و کیفیت آرد، این واحدها درجه بندی می شوند.
استان کرمانشاه با ۲ میلیون نفر جمعیت و ۳۴ شهر و ۲ هزار و ۵۹۵ روستا بیش از ۲ هزار نانوایی فعال دارد.