مدیرکل فرهنگ و ارشاد منطقه آزاد قشم درباره این رویداد به خبرنگار ایرنا گفت: در این شب فرهنگی بیش از یکصد نفر از هنرمندان هنرهای نمایشی، موسیقایی، صنایع دستی، صنایع غذایی و سوغات تولا مشارکت کردند و بخشهایی از فرهنگ و هنر تولا به مخاطبان عرضه شد.
حامد بیآزار افزود: ۴۰ نفر تولید کننده صنایع دستی، ۲۰ هنرمند، بیش از ۲۰ نفر فعال در حوزه غذا و تنقلات روستایی و ۲۰ نفر عوامل اجرایی شب فرهنگی تولا را رقم زدند.
وی ادامه داد: در بخش جُنگ این رویداد نیز بیش از ۲ ساعت برنامههای مختلف شامل نمایش طنز، موسیقی پاپ، سنتی و بومی، شعر خوانی و برگزاری مسابقه اجرا و با استقبال حاضران رو برو شد.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد منطقه آزاد قشم تصریح کرد: در حوزه غذاهای سنتی، انواع مختلف آش، انواع حلیم، شیرینی، پیراشکی و غذاهای مختلف سنتی به مخاطبان عرضه شد.
وی افزود: تولیدات صنایع دستی از جمله کَمه زنی، زری بافی، حصیر بافی و پوشاک سنتی زنان تولا زیبایی خاصی به این برنامه داده بود.
بیآزار ادامه داد: همه این محصولات در حوزه غذایی و صنایع دستی از تولیدات روستایی بود بیش از ۱۰۰ قلم کالا توسط حاضران خریداری و از گردشگری غذایی نیز استقبال شد.
وی اظهار کرد: انجام حرکات نمایشی توسط موتورسوار حرفهای و همچنین اسب سواری رایگان برای کودکان از دیگر برنامههای بود که در حاشیه شب فرهنگی تولا تدارک دیده شده بود.
جزیره قشم با مساحت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر در سالهای ۱۳۶۹ و ۱۳۷۰ با تصمیم دولت به ۲ بخش منطقه آزاد با مساحت ۳۰۰ کیلومتر و منطقه ویژه اقتصادی با مساحت یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر تقسیم شد.
پیوند اقتصاد ملی به اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی پیشرفته به منطقه، جذب سرمایههای خارجی، تربیت نیروی انسانی ماهر و متخصص و افزایش صادرات و کسب در آمدهای ارزی از جمله هدفهای ایجاد منطقه آزاد قشم است.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات سواحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در آبهای خلیج فارس گسترده شده است.