تهران - ایرنا - مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران اعلام کرد: میزان ظرفیت تولید نیروگاه‌های مقیاس کوچک در اوج مصرف تابستان امسال با ثبت یک رکورد جدید به هزار و ۱۰۰ مگاوات رسید.

به گزارش  روز سه‌شنبه خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مصطفی رجبی مشهدی» در صفحه اینستاگرام خود نوشت: سهم نیروگاه‌های مقیاس کوچک در تولید انرژی برق کشور ۲ درصد است .

وی ادامه داد: ما در زمستان امسال و تابستان سال آینده به تولید این نیروگاه‌ها نیازمند هستیم بنابراین توصیه می‌شود اگر این واحدها نیازمند تعمیرات هستند از هم اکنون این کار آغاز شود تا در زمان اوج مصرف بتوان از همه توان آن‌ها استفاده کرد.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران قیمت خرید تضمینی برق از این نیروگاه‌ها را ۶۲۰ تومان اعلام کرد و خاطرنشان ساخت: این واحدهای تولید برق در اغلب نقاط کشور بخصوص در بخش‌هایی که دچار محدودیت هستند توجیه اقتصادی زیادی دارند، در حال حاضر تهران، اصفهان و مازندران بیشترین واحدهای مقیاس کوچک را نصب کرده‌اند.

رجبی مشهدی نوشت: روند پرداخت مطالبات معوقه این بخش بهبود یافته و  از ابتدای امسال تلاش شده است بطور متوسط ماهانه ۱۵۰ میلیارد تومان از معوقات تسویه شود، فقط در روز گذشته ۳۵۰ میلیارد تومان به این تولیدکنندگان پرداخت شده است.

وی ادامه داد: سعی می‌شود از طریق سایر روش‌ها از جمله اسناد خزانه بخشی از بدهی‌ها پرداخت شود.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق ایران افزود: عقد قرارداد دو جانبه بین نیروگاه‌های مقیاس کوچک با صنایعی که در شهرک‌های صنعتی مستقر هستند از جمله طرح‌های شرکت توانیر برای تسهیل شرایط دریافت نقدینگی در این واحدها است.

به گزارش ایرنا،‌ مولد مقیاس کوچک مجموعه‌ای از دستگاه‌ها یا تأسیسات تولید برق است که اتصال آنها به شبکه توزیع (کمتر از ۷ مگاوات) یا فیدر اختصاصی در پست فوق توزیع (بالای ۷ مگاوات) از نظر فنی امکان پذیر بوده و ظرفیت عملی آن در محل اتصال به شبکه از ۲۵ مگاوات بیشتر نباشد.

از جمله کاربردهای مولدهای مقیاس کوچک می‌توان به کاهش هزینه های انرژی و دیماند، افزایش قابلیت اطمینان شامل تأمین توان اضطراری و جانشین، کاهش تلفات شبکه انتقال و توزیع، کاهش رزرو گردان و غیر گردان مورد نیاز، افزایش پیک سایی و بارهای قابل قطع، کاهش یا حذف نیاز به توسعه شبکه انتقال و توزیع، تأمین توان راکتیو و بهبود کیفیت توان، قابلیت تولید همزمان برق و گرما، بهبود ضریب بار شرکت برق، پراکندگی در منابع انرژی اولیه مورد نیاز، کاهش آلاینده‌ها، کاهش تراکم خطوط، قابلیت راه اندازی در شرایط اضطراری و نیز پاسخ زمانی سریع اشاره کرد.