اسلام‌آباد -ایرنا- همزمان با سیر نزولی شیوع کووید-۱۹ در پاکستان و کاهش آمار مرگ ومیر ناشی از این بیماری همه گیر، شیوع ویروس مهلک دیگری با نام «تب دنگی» در شهرهای مختلف این روزها چالش بهداشتی دیگری را متوجه مردم و دولت این کشور کرده و تنها در مدت ۲ماه بیش از ۲۲ هزار نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا از منابع رسمی پاکستان، آمار اداره ملی بهداشت این کشور حکایت از ابتلای بیش از ۲۵ هزار نفر در شهرهای مختلف به ویروس تب دنگی دارد در حالی که تنها طی دو ماه گذشته ۲۲ هزار نفر به این ویروس مبتلا شده‌اند.

اداره ملی بهداشت پاکستان (NIH) اعلام کرد: تا روز ۲۷ اکتبر امسال (پنجم آبان) حدود ۲۵ هزار و ۴۷۸ نفر به بیماری دنگی مبتلا شده و این ویروس مهلک تاکنون جان ۴۵ بیمار را فقط در ایالت پنجاب گرفته است.

مقامات بهداشتی پاکستان از شیوع تب دنگی در اسلام‌آباد پایتخت این کشور خبر داده و گفتند که طی ۲۴ ساعت گذشته ۱۲۳ نفر به این بیماری مبتلا شده‌اند. تعداد بیماران تب دنگی در پایتخت پاکستان نیز بیش از ۳۵۰۰ نفر ثبت شده است و تاکنون ۱۲ نفر از بیماران نیز جان خود را از دست داده‌اند.

این روزها شبکه‌های خبری پاکستان که همواره از کرونا و آمار بیماران و قربانیان ناشی از این ویروس گزارش می‌دادند اکنون ضمن اعلام سیر نزولی شیوع این ویروس که مطابق با آمار رسمی دولت این کشور است، شیوع تب دنگی را چالش جدید برای سیستم سلامت پاکستان عنوان می‌کنند.

ویروس تب دنگی در اثر نیش پشه ناقل این بیماری در مناطق شهری و روستایی گسترش می‌یابد. پشه عامل ویروس تب دنگی که پس از بارش باران تولید مثل می‌کند در بسیاری از کشورهای جهان یافت می‌شود.

همزمان کاهش شیوع کرونا و تشدید شیوع دنگی در پاکستان، جامعه این کشور نگران روند ضعیف ارائه خدمات رسانی و اقدامات موثر برای معالجه بیماران مبتلا به این ویروس مهلک است با این حال تیم‌های ویژه مبارزه با تب دنگی از روزهای اخیر اقدامات خود را برای کنترل و نابودی این بیماری خطرناک آغاز کرده‌اند.

براساس گفته‌های کارشناسان بهداشتی در پاکستان، دنگی نوعی بیماری تب حاد است که از گزیدگی پشه‌های بومی ناشی می‌شود که بر اثر آن؛ سیستم داخلی بدن تا چند روز از حالت عادی خارج شده و باعث ایجاد لکه‌های قرمز رنگ روی پوست بدن می‌شود.

این بیماری در پاکستان اغلب در ماه‌های ژوییه، اوت و سپتامبر (تیر تا شهریور) به دلیل بارش‌های موسمی افزایش می‌یابد.

براساس گزارش منابع خبری، تخمین زده می‌شود هر سال ۴۰۰ میلیون نفر از مردم در مناطق مختلف جهان با تب دنگی مواجه می‌شوند که از این تعداد بیش از ۹۶ میلیون نفر ناشی از ابتلا به این بیماری به شدت تحت تاثیر قرار می‌گیرند.