به گزارش ایرنا، تارنمای روزنامه گاردین امروز نوشت که با وجود آنکه «تیم دِیوی» مدیرکل بنگاه سخنپراکنی انگلیس (بیبیسی) از تمامی بخشهای این رسانه خواسته تا بر کاهش گازهای گلخانهای تمرکز کنند، گزارش مدیا رادار نشان میدهد که بیبیسی از سال ۲۰۱۸ تاکنون از غولهای صنعت انرژی مانند بریتیش پترولیوم و اِگزِلان ۴۸۳ هزار پوند بابت پخش آگهی دریافت کرده که ۳۰۰ هزار پوند آن متعلق به شرکت ملی نفت عربستان سعودی (آرامکو) بوده است.
گرچه بیبیسی در داخل انگلیس آگهی پخش نمیکند، ولی در بخش جهانی خود از درآمدهای تبلیغاتی منتفع میشود.
به نوشته گاردین، بیبیسی که ماه پیش اعلام کرد در راه کربنزدایی و دستیابی به هدف کربن صفر تا سال ۲۰۳۰، استفاده از سوخت فسیلی در تمامی واحدهای خود را پایان میدهد، کماکان پذیرای آگهیهای شرکتهای استخراج گاز و نفت است.
بخش دیگری از اطلاعات مدیا رادار نشان میدهد که روزنامه واشنگتنپست از سال ۲۰۱۶ تاکنون ۱۲ میلیون و ۸۰۰ هزار دلار، رسانه پولیتیکو ۹ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار، شبکه تلویزیونی سی ان ان ۶ میلیون و ۶۰۰ هزار دلار و روزنامه نیویورکتایمز ۴ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار از شرکتهای فعال در حوزه سوختهای فسیلی بابت انتشار و پخش آگهی دریافت کردهاند.
با این حال روزنامه گاردین مدعی است که از دو سال پیش دریافت آگهی از شرکتهای نفت و گاز را متوقف ساخته است.
در جریان دو هفته برگزاری اجلاس آبوهوایی گلاسکو که از دیروز (۱۰ آبان) به میزبانی انگلیس آغاز شده، مذاکرات دیپلماتیک فشردهای پیرامون چگونگی مقابله با گرمایش زمین به عنوان یک چالش مشترک جهانی صورت میگیرد و رهبران ۲۰۰ کشور جهان اهداف و تعهدات خود را برای مقابله با اثرات تغییرات آب و هوایی و نحوه کاهش انتشار گازهای گلخانهای تا سال ۲۰۳۰ ارائه خواهند کرد.
قرار است مذاکرهکنندگان در جریان این نشست، کشورهای جهان را وادار کنند تا اقدامات و تعهدات بلندپروازانه تری را برای جلوگیری از گرمایش زمین و محدود کردن افزایش دما به ۱.۵ درجه سانتیگراد متقبل شوند.
بوریس جانسون نخستوزیر انگلیس دیروز با ایراد سخنانی خطاب به رهبران جهان تصریح کرد که شمارش معکوس تا بروز فاجعه آغاز شده و زمان عمل برای جلوگیری از تشدید بحران اقلیمی فرا رسیده است.
وی بیان داشت که جهان باید از مرحله ایده پردازی عبور کرده و به عمل روی بیاورد. جانسون از رهبران جهان خواست تا با سرعت بخشیدن به تولید خودروهای برقی، حذف تدریجی نیروگاههای زغال سوز، کاهش جنگلزدایی و ایمنسازی در برابر صدمات ناشی از تغییرات اقلیمی گامهای عملی بردارند.
این اقدامها به گفته نخستوزیر انگلیس تفاوت زیادی را در راستای کاهش انتشار گازهای کربنی و حفظ دمای زمین تا ۱.۵ درجه سانتیگراد طبق معاهده پاریس ایجاد میکند.