مرتضی نوریان روز سهشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا، با اشاره به اجرای طرح سفیران اهدای خون در قم، بیان کرد: هدف از این طرح تشویق به امر معروف است و علاوه بر احساس نوع دوستی به بیماران نیازمند جهت بهبودی کمک میکند.
وی با بیان اینکه اهدای خون یک صدقه جاریه برای فرد اهداء کننده است، ادامه داد: انتقال خون قم از نظر فرآورده های خونی پاسخگوی صد در صد مراکز درمانی است.
نوریان افزود: میانگین ذخیره و نیاز پلاکت در مراکز انتقال خون قم نیز همواره بیش از ۷۰ درصد بوده و در برخی اوقات تا ۹۶ درصد نیز رسیده است.
وی اظهار داشت: فرهنگ و اقتصاد با میزان اهدای خون رابطه مستقیم دارد و هر جا که با اقتصاد ضعیف تری همراه است آمار مربوط به اهدای خون نیز در آنها پایین می باشد.
مدیرکل انتقال خون قم خاطرنشان کرد: میانگین اهدای خون در اروپا ۳۹ به یکهزار نفر است و در این آمار در ایران ۲۵ نفر به ازای یکهزار نفر است در حالی که این آمار در استان قم ۲۸ نفر به ازای هر یکهزار نفر میباشد.
نوریان تصریح کرد: با کمک نخبگان و فرهیختگان در سطح استان می توان در جهت فرهنگ سازی و رشد داوطلبان اهدای خون گام برداشت
فرهنگ اهدای خون نیازمند تبلیغات مستمر است
سید احمد حسین جنابان، چشم پزشک در قم و از سفیران اهدای خون، نیز با بیان اینکه اهدای خون را بنده یک اقدام انسانی الهی می دانم، اظهار کرد: من از اینکه بتوانم خونی برای یک فرد نیازمند اهدا کنم احساس آرامش می کنم و به همین دلیل هر سال اقدام به این امر می کنم.
وی افزود: در سطح استان قم و در بین مراکز پرتردد درمانی تبلیغی جهت اهدای خون وجود ندارد در حالی که توسعه تبلیغات و فرهنگ سازی می تواند بسیاری از ظرفیت های موجود را برای رفع نیازهای آتی استان و کشور پای کار بیاورد.
جنابان یادآور شد: از ظرفیت افراد تاثیرگذار ملی و استانی به ویژه خطبا و واعظان مذهبی نیز میتوان برای فرهنگ سازی اهدای خون استفاده کرد؛ اهدای خون یک صدقه جاریه است و نفع آن به افراد نیازمند می رسد.
این فوق تخصص چشم تاکید کرد: با فرهنگ سازی طی سالهای گذشته رویه خداپسندانه اهدای عضو در کشور در روند مطلوبی قرار گرفته و جان بسیاری از بیماران در معرض مرگ از طریق این اقدام نوع دوستانه نجات داده میشود.
گفتنی است به همت اداره کل انتقال خون استان قم و در راستای ترویج این اقدام نوع دوستانه و الهی طرح "سفیران اهدای خون" در حال اجراست و در همین خصوصاز دکتر جنابان تقدیر بعمل آمد و افرادی مانند حجت الاسلام والمسلمین ناصر رفیعی از وعاظ معروف حوزه علمیه قم، حسین کبابی از اهالی رسانه نیز بزودی مورد تقدیر قرار می گیرند.
در شهر قم ۲ مرکز انتقال خون واقع در میدان روحالله و بلوار ۱۵ خرداد وجود دارد. علاوه بر بیماران نیاز به عمل جراحی و مجروحهای ناشی از تصادفها، بیش از یک هزار بیمار دیالیزی و حدود ۲۰۰ بیمار تالاسمی در قم وجود دارند که نیازمند دریافت مستمر خون هستند.
مرکز انتقال خون روح الله قم، در میدان روح الله جنب دبیرستان امام صادق(ع) واقع است.