به گزارش روز سه شنبه ایرنا به نقل از تارنمای این روزنامه، کارزارهای تبلیغاتی حمایت از جنگل های آمازون هشدار داده اند که برزیل ممکن است در نشست بین المللی تغییرات آب و هوایی موسوم به کاپ۲۶ در گلاسکو وعده های پوچی بدهد تا بتواند حق دسترسی به بودجه حفاظت از محیط زیست را بدست آورد. حامیان جنگلهای آمازون از نمایندگان حاضر در نشست کاپ۲۶ خواستهاند که به وعدههای ریاکارانه دولت «ژائیر بولسونارو» رئیس جمهوری برزیل که در سه سال گذشته محیط زیست این کشور را ویران کرده، اعتماد نکنند.
برزیل یکی از بزرگترین هیات ها را در نشست تغییرات آب و هوایی سازمان ملل در گلاسکو به میدان خواهد آورد و حامی مالی یک غرفه تبلیغاتی مجلل در مرکز این کنفرانس خواهد کرد.
اما فعالان زیست محیطی می گویند جهان باید بیشتر به سیاست های مخرب سال های اخیر برزیل توجه کند نه وعده های مبهمی که به گفته آنها با هدف بدست آوردن بودجه مطرح می شود.
گفته می شود برزیل و سایر کشورهای در حال توسعه، کشورهای ثروتمند را تحت فشار قرار می دهند تا در نهایت به وعده خود مبنی بر تامین بودجه ۱۰۰ میلیارد دلاری در سال برای مقابله با تغییرات آب و هوایی بین سالهای ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۵ عمل کنند. در صورت تائید این بودجه سوال این است که چگونه می توان اطمینان حاصل کرد بودجه مذکور برای پروژه هایی که انتشار گازهای گلخانه ای و اثرات تغییرات آب و هوایی را کاهش می دهند، خرج می شود.
«سولی واز» یکی از فعالان ارشد زیست محیطی در این خصوص گفت که دولت برزیل سازمان های حفاظت از جنگل ها را نابود کرده و سعی کرده است قانون را به نفع کشاورزان و غاصبان زمین تغییر دهد.
وی افزود: «این روزها برزیل سیاست ضد محیط زیستی دارد. دارند همه چیز را فلج می کنند. جنگل زدایی و آتش سوزی جنگل ها از کنترل خارج شده است. این وضعیت باید تغییر کند تا اطمینان حاصل شود هزینه ای که برای مقابله با تغییرات آب و هوایی داده می شود در چه راهی صرف می شود».
«کارلوس ریتل» مشاور ارشد سیاستگذاری در بنیاد جنگل های بارانی مستقر در نروژ هم گفت که برزیل نباید از تغییراتی که در دوران بولسونارو به وجود آمده شانه خالی کند. وی افزود: «یک تیم بزرگ از دولت بولسونارو در حال تلاش است تا چهره ای متفاوت از محیط زیست برزیل به نمایش بگذارد، اما جهان باید این کشور را در قبال حقیقت مسئول بداند. عکس های ماهواره ای دروغ نمیگویند».
تصاویر ماهواره ای در حال حاضر بزرگترین جنگل زدایی را در آمازون از سال ۲۰۱۲ به این سو نشان می دهد، به گونه ای که تنها در ۱۲ ماه منتهی به ژوئیه سال جاری (تیرماه) بیش از ۱۰ هزار کیلومتر مربع از جنگل های آمازون از بین رفته است. این مساحت منطقه ای هفت برابر بزرگتر از شهر لندن است و حاکی از افزایش ۵۷ درصدی تخریب جنگل های آمازون نسبت به مدت مشابه سال گذشته می باشد.
همزمان دانشمندان می گویند جنگل های بارانی در حال نزدیک شدن به یک نقطه برگشت ناپذیر است و پس از آن به یک ساوانای خشک (علفزاری خشک با پوششی تنک از درختان و درختچه ها) تبدیل می شود.
در نشست گلاسکو قرار است هر کشور با یک طرح اقلیمی بلندپروازانه تر بیاید تا جهان بتواند به هدف توافق پاریس برای حفظ روند گرمایش جهانی تا حد نزدیک به ۱.۵ درجه سانتیگراد نزدیک شود. تاکنون اکثریت قریب به اتفاق دولتها قول اقدامات قویتر دادهاند، اما زمانی که برزیل برنامه ملی آب و هوایی خود را در دسامبر گذشته (آذر ۹۹) بهروزرسانی نمود، اهداف از پیش تعیین شده را کنار گذاشت و اجازه انتشار ۴۰۰ مگاتن دی اکسید کربن اضافی را هم صادر کرد. برزیل اغلب نقشی کلیدی در مذاکرات آب و هوایی نشان داده، با این حال، از زمانی که بولسونارو قدرت را به دست گرفته، این کشور به دلیل سیاست های ملی گرایانه و ضد محیط زیستی بدنام شده است. یکی از نخستین اقدامات آن کنار گذاشتن برنامه های میزبانی کاپ ۲۰۱۹ موسوم به کاپ۲۵ بود که سال بعد به دلیل همین اقدام بولسونارو در مادرید برگزار شد.
هرچند گفته می شود در نشست گلاسکو برزیل نمی تواند چندان عرض اندام کند و این امر تا حد زیادی به دلیل تغییر قدرت در واشنگتن است؛ زیرا زمانی که «دونالد ترامپ» در کاخ سفید بود، بولسونارو جرات یافت تا همکاری های بین المللی را در صحنه جهانی تحقیر کند.