مشهد- ایرنا- عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: مطالعات انجام شده نشان داده است که میزان اثربخشی واکسن کرونا در کاهش ۱۶ برابری ابتلا به کووید ۱۹ و بستری ناشی از آن موثر است.

به گزارش روز سه شنبه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دکتر علیرضا صداقت افزود: در سطح جهانی میزان ابتلا، بستری و فوتی میان دریافت‌کنندگان واکسن کرونا و کسانی که این واکسن را دریافت نکرده‌اند اختلاف فاحشی دارد و درصد آن در میان گروه اول هشت دهم درصد و در میان گروه دوم ۳۷.۴ درصد بوده است.

وی ادامه داد: همچنین در ایران هم طبق مطالعات صورت گرفته بر روی ۴۰ هزار و ۷۹۸ فرد واکسینه شده نشان داده که این افراد تا ۸۸.۶ درصد از ابتلا، بستری و فوت به‌دور بوده‌اند و این مطالعات در مجموع روی ۱۲۰ هزار فرد واکسینه شده انجام خواهد شد.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در کشور ما متأسفانه پدیده واکسن‌هراسی مشاهده می‌شود و این موضوعی بسیار خطرناک است و همواره معتقدیم که همه افراد واجد شرایط باید به سمت انجام واکسیناسیون کرونا بروند همچنین ما در همین مدت با افرادی مواجه بودیم که نگران دریافت یک واکسن خاص بودند اما مطالعات صورت گرفته نشان داده که همان واکسن ۹۰ درصد اثربخشی داشته است.

صداقت افزود: جدیدترین واکسنی که مورد مطالعه قرار گرفته واکسن سوبرانا ویژه کودکان و نوجوانان بوده که این واکسن هم ۹۱ درصد اثربخشی در دریافت‌کنندگان آن ایجاد کرده و تأثیرات واکسن ایرانی برکت هم ۹۳.۵ درصد گزارش شده است.

وی ادامه داد: برای پیشگیری از ابتلا باید ۵۰ درصد افراد واجد شرایط هر ۲ دُز واکسن کرونا را دریافت کنند و برای پیشگیری از بستری هم باید میزان افراد واکسینه شده کامل به ۸۰ درصد برسد.

بر اساس اعلام وزارت بهداشت تا کنون ۵۳ میلیون و ۱۰۲ هزار و ۸۳۷ نفر دُز اول، ۳۶ میلیون و ۵۴ هزار و ۸۹۳ نفر دُز دوم و ۹۷ هزار و ۴۸۱ نفر، دُز سوم واکسن کرونا را تزریق کرده اند و مجموع واکسن های تزریق شده در کشور به ۸۹ میلیون و ۲۵۵ هزار و ۲۱۱ دُز رسیده است و در شبانه روز گذشته نیز یک‌میلیون و ۱۸ هزار و ۶۵۹ دُز واکسن کرونا در کشور تزریق شده است.

همچنین طی ۲۴ ساعت گذشته منتهی به ظهر روز سه شنبه ۱۱ آبان ۱۴۰۰ ، ۱۶۰ نفر دیگر گذشته جان خود را بر اثر کرونا از دست دادند و این درحالی است که سه هزار و ۸۱۸ بیمار مبتلا به کووید۱۹ در بخش‌های مراقبت های ویژه بیمارستان ها قرار دارند.

همچنین طی این مدت بر اساس معیارهای قطعی تشخیصی، ۱۰ هزار و ۱۰۴ بیمار جدید مبتلا به کووید۱۹ در کشور شناسایی و هزار و ۳۴۴ نفر از آنها بستری شدند و مجموع بیماران کووید۱۹ در کشور به پنج میلیون و ۹۴۴ هزار و ۵۹۹ نفر رسید.

در حال حاضر ۲۲ شهر کشور در وضعیت قرمز، ۱۱۴ شهر در وضعیت نارنجی، ۲۰۱ شهر در وضعیت زرد و ۱۱۱ شهر در وضعیت آبی قرار دارند.