به گزارش ایرنا دکتر ابراهیم جلیلی روز سه شنبه در جمع خبرنگاران افزود: تعداد تخت های بخش ویژه بیمارستان از ۲۲۸ تخت در سال ۹۲ به ۳۹۳ تخت در سالجاری رسیده است.
وی گفت: تعداد تخت بیمارستان های استان همدان در بخش دولتی و دانشگاهی ۲ هزار و ۴۵۴ مورد بوده که با احتساب بخش خصوصی به ۲ هزار و ۹۶۰ تخت می رسد.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اضافه کرد: شمار تخت های مصوب برای استان همدان سه هزار و ۲۷۴ تخت است که در صورت افتتاح طرح های بیمارستانی در دست اجرا به استاندارد پیش بینی شده نزدیک می شویم.
دکتر جلیلی یاداوری کرد: با شروع اپیدمی کرونا نسبت به تدوین برنامه عملیاتی در حوزه درمان با پیش بینی سیر روند بیماری اقدام شد و سه نقشه شامل پلان نخست برنامه ریزی برای بیماران کرونایی در صورت رسیدن به ۷۰۰ نفر، پلان دوم برای یک هزار و ۵۰۰ و پلان سوم برای ۲ هزار و ۵۰۰ بیمار در نظر گرفته شد.
وی با بیان اینکه موج شیوع کرونا در همدان پس از کشور رخ می داد افزود: در موج اول که اسفند ۹۸ رخ داد تعداد مراجعه سرپایی به هفت هزار و ۸۱۳ نفر و حداکثر تعداد بیماران بستری به ۲۴۴ نفر رسید و در نیمه خرداد سال گذشته با آغاز موج دوم مراجعان سرپایی به ۱۳ هزارو ۱۰۶ و بیماران بستری در بیمارستان ها به ۶۱۲ نفر رسید.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان همدان ادامه داد: همزمان با موج سوم اپیدمی کووید ۱۹ از اواخر شهریور تا آذر سال گذشته مراجعان سرپایی به ۱۹ هزار و ۷۸۷ نفر و حداکثر بیماران بستری به یک هزار و ۲۰ نفر رسید که این امار در موج چهارم در فروردین امسال به مراجعان سرپایی به ۲۵ هزار و ۵۵۶ و بیماران بستری به یک هزار و ۵۵۵ نفر افزایش یافت.
دکتر جلیلی اضافه کرد: موج پنجم شیوع کرونا از ۱۵ تیر امسال در همدان اغاز شد و شهریور این سال ادامه داشت که در این بازه زمانی تعداد مراجعان سرپایی به ۵۲ هزار و ۸۴۵ و حداکثر تعداد بیماران بستری به یک هزار و ۴۵۸ بستری دائم و ۹۰۰ بستری سرپایی رسید.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان همدان گفت: در مجموع تاکنون ۳۱۳ هزار و ۷۴۹ نفر با علائم حاد تنفسی مراجعه سرپایی به بیمارستان داشتند که از این تعداد ۶۷ هزار و ۳۸۰ نفر بستری شده اند .
وی افزود: پنج میلیارد تومان برای خرید تجهیزات حفاظت فردی و ۹۶ میلیارد تومان برای خرید تجهیزات پزشکی از ابتدای اپیدمی کرونا تا پایان مهر سالجاری هزینه شده است علاوه بر این دستگاه سی.تی اسکن، همودیالیز، ونتیلاتور، اکسیژن ساز، ضدعفونی کننده، تخت های بستری، سونوگرافی، اکوکاردیو گرافی، دستگاه تجهیزات آزمایشگاهی تهیه و در اختیار بیمارستان ها گرفته است.
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی استان همدان اظهار داشت: میانگین سنی بیماران بستری در همدان ۵۴ سال و در کشور ۵۳ سال، فوتی ها نیز همدان ۶۹ سال و کشوری ۶۷ سال و میانه سنی فوت شدگان ناشی از کووید ۱۹ در همدان ۷۳سال و در کشور ۷۰ سال است.
جلیلی گفت: چهار هزار و ۳۰۸ نیروی پزشک ، دندانپزشک، دکتر دارو ساز، دکتر علوم آزمایشگاهی، لیسانسه پروانه دار و ماما در استان همدان فعال هستند و مجموعه فعالان در گروه پرستاری شامل پرستار، بهیار، اتاق عمل، هوشبری، کمک پرستار و کمک بهیار به چهار هزار و ۳۰۸ نفر می رسد.
وی افزود: شاخص های منابع بیمارستانی گویای این است که نسبت تخت به جمعیت در استان همدان ۱.۸۲ و نرم کشوری ان ۱.۷۲ است همچنین تعداد تخت های آی.سی یو به ازای ۱۰ هزار نفر جمعیت در استان همدان ۱۴.۳ و در کشور ۱۳.۶ است.
جلیلی اضافه کرد: استان همدان در زمینه تخت های سی تی اسکن مستقر در بیمارستان ها، ونتیلاتور و کادر پرستاری نسبت به تخت بستری از میانگین کشوری بالا تر است اما در زمینه پزشک به تخت بستری همدان ۳۴ صدم و کشوری ۴۳ صدم همچنین پزشکان مرتبط با بیماری کووید۱۹ نسبت به تخت بستری همدان ۱۲ صدم و نرم کشوری ۱۴ صدم به ازای ۱۰ هزار جمعیت است.
به گزارش ایرنا، از ۱۰ شهرستان تابعه استان همدان، پنج شهرستان «اسدآباد، فامنین، بهار، کبودرآهنگ و ملایر» در وضعیت زرد و شهرستان های «همدان، رزن، درگزین، نهاوند و تویسرکان» نیز در وضعیت نارنجی کرونایی قرار دارند.