محمد شجعی روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با اشاره به فعالیت چند واحد در حوزه گیاهان دارویی شهرستان افزود: وجود زنجیرههای گیاهان دارویی در کاشمر این شهرستان را به مرکز فرآوری گیاهان دارویی در استان تبدیل کرده است و زمینه کشت انواع گیاهان دارویی کم آب طلب و یا مقاوم به خشکی در منطقه فراهم میشود.
وی ادامه داد:این منطقه با همکاری واحدهای دانشگاهی میتواند به قطب علمی کشت و صنعت گیاهان دارویی منطقه تبدیل شود.
مدیر جهاد کشاورزی کاشمر با تاکید بر لزوم اجرای سیستمهای نوین آبیاری و کشت گیاهان کم آب طلب در این شهرستان گفت:ساخت بیرویه استخرهای غیرمجاز ذخیره آب کشاورزی یکی از مشکلات بخش کشاورزی این شهرستان است.
شجعی افزود:هدف از ساخت اینگونه استخرها ذخیره آبهای سطحی و جلوگیری از هدر رفت آب است ولی متاسفانه نبود پوشش مناسب روی استخر موجب تبخیر و هدر رفت آب می شود که باید در این خصوص برنامه ریزی بهتری صورت گیرد.
مدیر جهاد کشاورزی کاشمر از آغاز فصل برداشت محصول انار در این شهرستان خبر داد و گفت:امسال حدود ۱۰ هزار تن انار از سطح باغات شهرستان برداشت می شود.
شجعی افزود:این میزان برداشت نسبت به سال زراعی گذشته بنا به دلایل گوناگون همچون ورزش بادهای سهمگین در زمان گل دهی درختان و سرمای بهاره و زمستانه با کاهش ۳۰ درصدی مواجه شده است.
وی با اشاره به این که دلالان، سود اصلی را به دست می آورند ادامه داد: برای کاهش دست واسطه ها و رسیدن کشاورز به سود واقعی باید زمینه فرآوری و ایجاد صنایع تبدیلی در شهرستان فراهم شود.
شهرستان کاشمر با حدود ۷۰۰ هکتار سطح زیر کشت انار و داشتن ارقام مختلفی چون خزر، شیشه کپ، ملس و انار قند مقام سوم استان را داراست.
شهرستان کاشمر با ۲۰ هزار خانوار بهرهبردار بخش کشاورزی، دارای ۱۲ هزار و ۷۰۰ هکتار کشتزار و ۳۲ هزار و ۴۰۰ هکتار باغ است.
مرکز این شهرستان ۱۳۸ هزار نفری در ۲۲۸ کیلومتری جنوب غرب مشهد واقع است.