نیویورک- ایرنا- دولت جو بایدن در طرحی بلندپروازنه اعلام کرد که حامیان "تعهد جهانی (گاز ) متان" شامل آمریکا، اتحادیه اروپا و ۱۰۳ کشور دیگر جهان مجموعه ای از اقدامات را با هدف مقابله با گاز متان؛ گازی گلخانه ای که به طور قابل توجهی قوی تر از دی اکسید کربن بوده، انجام خواهند داد.

پس از عذرخواهی جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا بابت خروج دونالد ترامپ رئیس جمهوری قبلی این کشور از توافق اقلیمی پاریس، اکنون واشنگتن در تلاش برای متحد کردن کشورها برای کاهش انتشار گاز متان است.
سازمان ملل در گزارشی اعلام کرده است کاهش گاز متان حاصل از فعالیت‌های انسانی می‌تواند خطرات ناشی از تغییرات آب و هوایی را کاهش دهد. این گاز یکی از گازهای اصلی گلخانه ای است که چندین برابر دی اکسید کربن، توانایی جذب گرما دارد.
گاز متان برای آب و هوا ۲۵ برابر بدتر از دی اکسید کربن در یک دوره ۱۰۰ ساله است و این گاز ۱۰ درصد از سهم آمریکا در آلودگی هوا را تشکیل می دهد.
کاخ سفید در بیانیه ای وعده داد دولت بایدن از طریق مقابله با انتشار گاز متان، ترغیب نوآوری ها و حمایت از کشاورزی پایدار، گام های جسورانه ای را به سوی یک اقتصاد با انرژی پاک و اشتغال زایی با درآمد خوب بر می دارد.
وزارت  خارجه آمریکا نیز اعلام کرد که این طرح جدید که تعهد جهانی متان نام گرفته است، شامل مقررات حفاری نفت و گاز و همچنین خطوط لوله می‌شود  و در زمانی صورت می‌گیرد که دولت بایدن در تلاش است تا رهبری آمریکا  در مورد تغییرات آب و هوایی را در جریان اجلاس جهانی اقلیمی سازمان ملل (کاپ ۲۶) در گلاسکو، تثبیت کند.
اقدامات نظارتی آمریکا برای مقابله با تولید گاز متان عمدتاً بر بخش نفت و گاز متمرکز است - که مسئول ۳۰ درصد از انتشار گاز متان در این کشور است. دولت آمریکا اعلام کرده است در مورد بخش کشاورزی که بزرگترین تولید کننده  گاز متن در این  کشور است، اقدامات به صورت داوطلبانه انجام خواهد شد.
جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا در برنامه ای در حاشیه اجلاس آب و هوایی گلاسکو در حضور رهبران برخی کشورها، برای خروج دونالد ترامپ رئیس جمهوری سابق این کشور از توافق اقلیمی پاریس عذرخواهی کرد.
بایدن روز دوشنبه در برنامه ای در حاشیه اجلاس آب و هوایی گلاسکو در انگلیس با عنوان "اقدام و همبستگی: دهه حیاتی" افزود من نباید عذرخواهی کنم اما عذرخواهی می کنم از این حقیقت که آمریکا در دولت گذشته از توافق اقلیمی پاریس خارج شد و به گونه ای ما را به عقب بازگرداند.
وی اضافه کرد که در دولت گذشته آمریکا به تعهدات اقلیمی خود عمل نکرد اما دولت من مصمم به انجام این تعهدات است و در این راستا در  نخستین اقدام، آمریکا به توافق اقلیمی پاریس پیوست.
دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا در سال ۱۳۹۶ از توافق اقلیمی پاریس خارج شد که انتقادات زیادی را در داخل و خارج آمریکا در پی داشت.تصمیم ترامپ مبنی بر خروج از توافق پاریس، بی اعتنایی به تلاش جامعه بین المللی در مدیریت یکی از مهمترین رویدادهای مخاطره آمیز برای حیات سیاره زمین است که از سوی ابرقدرت هایی چون خود آمریکا ایجاد شده است؛ نقش کشورهای صنعتی از جمله آمریکا در تغییرات آب و هوایی و گرم شدن کره زمین به مراتب بیش از کشورهای جهان سومی است که نقش چندانی در بروز و ظهور این فجایع زیست محیطی نداشته اند.
توافق پاریس پیمان جهانی مربوط به آب و هوا و گرم شدن کره­ زمین است که متعاقب کنفرانس ۲۰۱۵ پاریس راجع به تغییرات آب و هوایی ذیل «کنوانسیون چتری (کادر) ملل متحد پیرامون تغییرات آب و هوایی ۱۹۹۲» به تصویب رسید.
بایدن همچنین در سخنرانی رسمی خود در اجلاس گلاسکو اظهار داشت که آمریکا در چند ماه آینده طرح های جدید زیادی معرفی خواهد کرد تا تعهد آن نسبت به راه حل های جدید و تجدید پذیر در بخش های مختلف از کشاورزی گرفته تا نفت و گاز، مقابله با نابودی جنگل ها را به اثبات رساند.
رئیس جمهوری آمریکا اضافه کرد که در این راستا امروز استراتژی طولانی مدت آمریکا در خصوص به صفر رساندن تولید گازهای گلخانه ای را آغاز می کند.
اجلاس گلاسکو در حالی برگزار می‌شود که ساکنان کره خاکی درگیر بحران های شدید اقلیمی و زیست محیطی، انتظارهای بیشتری از قدرت های بزرگ اقتصادی جهان برای مقابله با این بحران ها دارند.
کشورهای ثروتمند که یک دهه پیش وعده داده بودند یکصد میلیارد دلار در سال برای کمک به کشورهای آسیب پذیر به منظور سازگار کردن خود و انتقال به انرژی پاکتر فراهم کنند، هنوز از عمل به هدف سال ۲۰۲۰ خود بازمانده اند.
کارشناسان، نشست کاپ ۲۶ در گلاسکو را آخرین فرصت برای کاهش روند گرم شدن کره زمین تا حداکثر یک و نیم درجه سانتیگراد بالاتر از میزان پیش از دوره صنعتی شدن زمین می دانند.
سران کشورهای عضو  گروه ۲۰ نیز که کشورهایشان مسئول انتشار ۷۵ درصد گازهای گلخانه ای در جو زمین است، هم زمان در رم تعهداتی را بررسی کردند که برای محدود کردن افزایش دمای زمین، حاضر به پذیرش آنها هستند. 
گرم شدن کره زمین و تغییرات اقلیمی یکی از نتایج مخرب صنعتی شدن کشورها و افزایش تولید گازهای گلخانه ای است که کشورها را از دهه ۷۰ میلادی (در پی کنفرانس استکهلم) و دهه ۹۰ (کنفرانس ریو) بر آن داشته است نسبت به موضوعات زیست محیطی با اهمیت بیشتری برخورد کرده و در قالب پیمان های زیست محیطی با متعهد کردن کشورها گامی در جهت مهار میل افسارگسیخته کشورها به توسعه و توجه دادن به هنجارهای زیست محیطی بردارند.