به گزارش چهارشنبه ایرنا، حجتالاسلام حسن جعفریان در شورای زکات هشترود افزود: این مبلغ برای اجرای طرحهای عمرانی، فرهنگی، درمانی و جهیزیه هزینه شده است.
وی از ایجاد مرکز نیکوکاری زکات در بخش نظرکهریزی و شهر هشترود نیز خبر داد و اظهار داشت: این مراکز، دریافت زکات را در اولویت برنامههای خود قرار می دهند و به صورت هدفمند به رفع مشکلات فقرا در همان مناطق اقدام میکنند.
وی نقش روحانیان و امامان جماعت را در تبلیغ و فرهنگسازی برای اجرای فریضه الهی زکات برجسته دانست و مشارکت و همراهی عموم مردم جامعه در احیای این فریضه الهی را خواستار شد.
حجتالاسلام جعفریان با بیان اینکه طی هفت ماهه گذشته ۸۶۰ دیدار از ۱۱۵ روستای شهرستان داشته و با کشاورزان دیدار کرده است، افزود: اگر زکات جدی گرفته شود، بسیاری از مشکلات و آسیبهای اجتماعی کاهش پیدا میکند.
امام جمعه هشترود در ادامه حل مشکلات کشاورزان و روستائیان در زمینه کمبود آب را نیز خواستار شد.
شورای زکات در روستاها تشکیل شود
امین امینیان، فرماندار هشترود هم از بخشداران خواست شورای زکات در همه روستاهای شهرستان را تشکیل دهند تا برخی از کارهای عامالمنفعه غیر مادی به طرف زکات هدایت شود.
وی از اعضای شورای زکات شهرستان خواست نسبت به نهادینه کردن فرهنگ زکات بین مسئولان و مردم اقدام کنند و ادامه داد: خدماتی که از محل منابع اعتباری زکات به مردم ارئه میشود، باید به اطلاع آنان برسد تا همه افراد جامعه برای پرداخت این فریضه الهی پیشقدم شوند.
به گزارش ایرنا بیشتر مردم هشترود از محل کشاورزی ارتزاق میکنند و در پرداخت زکات نیز جدی هستند.
زکات در ۹ مورد شامل گندم، جو، خرما، انگور(کشمش)، طلا، نقره، گوسفند، گاو و شتر تعلق میگیرد؛ بنابراین اگر کسی مالک یکی از این ۹ چیز باشد، با توجه به شرایط مندرج در رساله عملیّه، باید مقدار معیّنی را در مصارف مشخص شده صرف کند، اما مستحب است که مردم از سرمایه کسب و کار و تجارت نیز همه سال زکات بدهند؛ همچنین سایر غلّات (غیر از گندم و جو و خرما و کشمش) نیز زکات آن مستحب است.