تبریز-ایرنا- نماینده ولی فقیه در آذربایجان‌شرقی و امام جمعه تبریز گفت: آثار و تالیفات بی‌بدیل علامه حسن زاده آملی در حیطه اسلامی سازی علوم انسانی استفاده شود.

حجت الاسلام والمسلمین محمدعلی آل هاشم روز چهارشنبه در نشست علمی تبیین شخصیتی مرحوم علامه حسن زاده  آملی با تاکید بر اینکه حوزه های علمیه، دانشگاه ها و مراکز علمی باید در راستای ارایه طرح مطالعاتی آثار این فقیه فقید وارد عرصه شوند، افزود: بر همین اساس راه اندازی مراکزی برای اسلامی سازی علوم انسانی بر پایه آثار و اندیشه های علامه حسن زاده آملی بسیار ضروری است.

وی اظهار داشت: به منظور تحقق میدانی بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و سبک زندگی ایرانی و اسلامی باید نظریه های علمی و عملی علامه حسن زاده آملی توسط شاگردان و مریدان وی استخراج شده و در اختیار محققان این حوزه قرار بگیرد.

آل هاشم، تواضع آیت الله حسن زاده آملی را کم نظیر و بسیار ممتاز دانست و رحلت وی را برای جهان اسلامی و عالم تشیع بسیار ناگوار و سخت دانست. 

وی ادامه داد: بدون تردید برگزاری آیین های نکوداشت علامه حسن زاده آملی بسیار مهم و تاثیرگذار است و باید در چنین مراسم هایی ابعاد شخصیتی او و گوشه ای از خدمات ایشان بیان شده و مورد بررسی علمی قرار بگیرد.

آل هاشم  با بیان اینکه حوزه های علمیه همواره در پیشبرد مسایل علمی و دینی پیش قدم بوده اند، یادآوری کرد: علامه حسن زاده آملی سنگربان واقعی فرهنگ اسلامی بود که نظیر وی به ندرت یافت شده و فقدان شان ضایعه ای بس بزرگ برای کشور است.

وی آثار علامه حسن زاده آملی را که به گفته وی حکیمی الهی بود،تکیه گاه محکم و استوار برای تامین پشتوانه معرفتی علوم اسلامی دانست.

مدیرکل تبلیغات اسلامی آذربایجان شرقی نیز در این نشست با اشاره به اینکه عالم دینی براساس نیازهای مردم و زمان به علوم دینی مراجعه می کند، گفت: علامه حسن زاده آملی کسی بود که در این زمینه پیشتاز و جزو برجسته ترین علمای عصر حاضر بود.

حجت الاسلام حسن شعبانی، تحقیق و تفحص پیرامون علوم دینی طبق شرایط زمانی را جزو ضرورت های حوزه های علمیه توسط علامه حسن زاده دانست و ادامه داد: ایشان به جامعه پیام دادند که اگر علم با تواضع همراه باشد، زیباتر و مفید تر است.

به گزارش ایرنا، آیت الله حسن حسن‌زاده آملی مشهور به علامه حسن‌زاده آملی، فیلسوف و عارف شهیر جهان تشیع، سوم مهر ماه امسال دار فانی را وداع گفت.

به باور حسن‌زاده آملی، دین، فلسفه و عرفان، با هم هماهنگ‌اند؛ ان عالم فقید ادعای یونانی‌ بودن فلسفه اسلامی را نادرست می‌دانست و معتقد بود فیلسوفان مسلمان، اندیشه‌های فلاسفه پیش از اسلام را عمق بخشیده‌اند.