به گزارش خبرنگار ایرنا، محمدعلی شجاعی روز چهارشنبه در شورای مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی، اظهار داشت: مهارت آموزی و ایجاد اشتغال برای افراد بهبودیافته از اعتیاد، حلقه مفقوده ای است که در چرخه اعتیاد معمولا به آن توجه ای نمی شود در حالی که بسیاری از معتادان جامعه، افرادی هستند که به دلایل اقتصادی، نداشتن مهارت و بیکاری به سمت این آسیب اجتماعی سوق پیدا کرده اند.
وی با تاکید بر اینکه در صورت نبود شغل نباید معتادان از مراکز ترک اعتیاد ترخیص شوند، گفت: نباید برای ترخیص افراد بهبودیافته از مراکز ترک اعتیاد شتابی داشته باشیم به گونه ای که در صورت برقراری تمامی حمایت های اجتماعی این افراد حق ترخیص از مراکز ترک اعتیاد را داشته باشند.
شجاعی یادآور شد: در این میان شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر باید با مشارکت سایرهای دستگاه های اجرایی چون سازمان فنی و حرفه ای، اداره کار و رفاه اجتماعی، کمیته امداد امام خمینی(ره)، اداره کل بهزیستی مهارت های مورد نیاز را شناسایی کنند و به معتادان آموزش دهند.
شجاعی با اشاره به ضرورت تشکیل بانک اطلاعاتی از معتادان استان و افراد بهبودیافته، افزود: بانک های استان نیز باید خط اعتباری ویژه ای برای پرداخت تسهیلات اشتغال به معتادان و کارفرماهایی که این افراد را بکار گیری می کنند، در نظر بگیرند.
وی با اشاره به اینکه طرح اشتغال معتادان در ظرف ۴۸ ساعت آینده باید تدوین شود، خاطرنشان کرد: جدای از مشارکت سایر دستگاه های اجرایی در تدوین این طرح، نباید از توانایی های سازمان های مردم نهاد و تشکل های فرهنگی غافل شویم زیرا که تجربه ثابت کرده است این نهادها نقش موثری در پیشگیری از آسیب های اجتماعی دارند.
شیوع اعتیاد در خراسان شمالی نسبت به جمعیت فعال استان ۷.۲۱ درصد است که یک و نیم درصد این جمعیت فعال درگیر اعتیاد را بانوان استان تشکیل می دهند.
جمعیت این استان ۸۶۳ هزار نفر است و ۴۴ درصد از این جمعیت در روستاها سکونت دارند.