مشهد- ایرنا- دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پنجمین دوره ارزیابی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و برای نخستین بار موفق به کسب رتبه نخست ثبت بیماری‌ها و پیامدهای سلامت در میان دانشگاه‌های علوم پزشکی شد.

به گزارش روز چهارشنبه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، دبیر کمیته ثبت بیماری‌ها و پیامدهای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه این دانشگاه در چهار دوره متوالی پیش جایگاه دوم کشوری را در این شاخص داشته است، افزود: طراحی و راه‌اندازی نظام‌های ثبت جمع‌آوری داده‌ها یا همان "برنامه‌های ریجستری"، از سال ۱۳۹۳ به عنوان یکی از اصلی‌ترین برنامه‌های معاونت پژوهش و فناوری در دانشگاه علوم پزشکی مشهد آغاز شد که تا کنون ۶۵ طرح ریجستری در این معاونت راه‌اندازی و اطلاعات حدود ۱۲۰ بیماری در حال جمع‌آوری است.

دکتر خلیل کیمیافر با ذکر اینکه پس از گذشت هفت سال از راه‌اندازی طرح‌های ثبت بیماری‌ها، هم اکنون مرحله پایلوت ۵۰ درصد از برنامه‌ها به اتمام رسیده است، اظهار داشت: استفاده از داده‌های ریجستری‌ها برای اهداف پیشگیری، درمانی و مدیریتی از جمله اهدافی است که کمیته برنامه‌های ثبت بیماری‌ها و پیامدهای سلامت دانشگاه پس از ایجاد زیرساخت‌های مناسب و توسعه کمی برنامه‌های ثبت و ارتقای کیفیت داده‌های ریجستری، در آینده دنبال می‌کند.

دبیر کمیته ثبت بیماری‌ها و پیامدهای سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد در خصوص دستاوردهای این دانشگاه در حوزه ریجستری نیز گفت: چاپ حدود ۱۳۳ عنوان مقاله حاصل از داده‌های طرح‌های ریجستری در حال اجرا در دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛ که از این تعداد ۶۹ مقاله ISI و ۱۱ مقاله پاب مد و ۵۳ مقاله در پایگاه‌های Scopus و ISC و سایر پایگاه‌ها به چاپ رسیده است بخشی از برونداد برنامه‌های ریجستری پیاده سازی شده در این دانشگاه به شمار می‌رود.

دکتر کیمیافر افزود: تصویب ۱۴۸ طرح تحقیقاتی بر روی داده‌های طرح‌های ریجستری که از این تعداد ۹۰ طرح در قالب پایاننامه بوده است از دیگر دستاوردهای این حوزه محسوب می‌شود.

وی ادامه داد: استفاده از داده‌های ریجستری برای اهداف پیشگیری و درمان همچون انجام واکسیناسیون کووید ۱۹ بر اساس اطلاعات ریجستری برای بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کبدی با بیماری کبدی متوسط تا شدید، از اقدامات ارزشمندی است که بر اساس داده‌های طرح‌های ریجستری انجام شده است.

این مسوول گفت: به طور حتم دستاوردهایی که تا کنون در این زمینه به دست آمده است با حمایت و راهنمایی‌های معاون و مدیران حوزه پژوهش و فناوری دانشگاه از حوزه مدیریت اطلاعات سلامت و همت اعضای هیأت علمی و کارکنان فعال دانشگاه در حوزه برنامه‌های ثبت بوده است.

۸۰ درصد جمعیت ۶ میلیون و ۸۷۰ هزار نفری خراسان رضوی زیر پوشش خدمات بهداشتی و درمانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد قرار دارند. این دانشگاه به عنوان قطب پزشکی در شرق کشور دارای حدود ۱۰ هزار دانشجو و ۲۵ هزار کارمند بهداشتی و درمانی است.