قم - ایرنا - رئیس جهاد کشاورزی‌ قم گفت: از چهاردهم فروردین‌ماه سال جاری تاکنون روزانه به صورت میانگین کمتر از ۵۲ تُن توزیع لاشه مرغ گرم در استان داشتیم و این میزان در مهرماه و همچنین آبان‌ماه بین ۴۴ تُن تا ۵۷ تُن در نوسان بوده است.

عباس پورمیدانی روز چهارشنبه در جلسه ستاد تنظیم بازار قم در تالار کرامت استانداری ضمن مطلب فوق افزود: در شهریورماه روزانه ۹۴۵ هزار قطعه جوجه‌ریزی انجام، و این تعداد در مهرماه ۹۸۵ هزار و در آبان‌ماه نیز ۴۰۰ هزار قطعه بوده است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه با تولید روزانه یک میلیون قطعه مرغ، در خوشبینانه‌ترین وضعیت، امکان توزیع بیش از ۶۰ تُن گوشت مرغ را نخواهیم داشت گفت: امسال با اصلاح قیمتی که در مرغ گرم داشتیم، توزیع روزانه ۹۵۰ تُن مرغ منجمد را نیز در دستور کار قرار دادیم.

رئیس جهاد کشاورزی استان مشکل موجود برای تامین جوجه یک روزه را مهمترین مانع تنظیم بازار مرغ خواند و گفت: وزارت جهاد کشاورزی به دلیل کمبود نهاده‌های دامی فاصله جوجه‌ریزی را از ۶۰ به ۸۰ روز افزایش داده و با این قوانینی که در ساختار تولید مرغ وجود دارد، روزانه نمی‌توانیم بیش از یک میلیون قطعه مرغ تولید کنیم.

این مسئول گفت: در حال حاضر قیمت هر کیلو مرغ زنده در مرغداری‌های استان ۲۰۰ هزار ریال و هر کیلو گوشت مرغ نیز ۳۰۲ هزار ریال می‌باشد.

وی در بخشی از سخنان خود با اشاره به توزیع روزانه ۵۰ تا ۷۰ تُن تخم مرغ در استان یادآور شد: قیمت هرکیلو تخم مرغ در مرغداری‌ها ۱۸۵ هزار ریال و برای مصرف کننده نهایی نیز هرشانه ۴۳۰ هزار ریال است و عرضه این کالا بیش از این مبلغ تخلف محسوب شده و قابل پیگیری تعزیراتی است.

پرونده‌های تعزیراتی تخم‌مرغ در قم یک ششم مرغ است

مدیرکل تعزیرات حکومتی قم نیز در این جلسه با بیان اینکه پرونده‌های متشکله در خصوص گران‌فروشی تخم مرغ در قم یک ششم گران‌فروشی مرغ است گفت: از ابتدای سال جاری تاکنون ۵۸ پرونده تخلف عرضه تخم مرغ در تعزیرات استان تشکیل شده که ارزش جزای نقدی آن نیز ۳۰ میلیارد ریال است.

مهدی ریاضی با اشاره به اینکه این پرونده‌های تخلف در سطح مرغداری‌ها و همچنین عمده فروش و خرده فروشی‌ها است افزود: تعداد پرونده‌های تخلفی که برای مرغ در تعزیرات استان شکل گرفته، نیز ۳۶۲ مورد به ارزش ۲۸۲ میلیارد ریال است، که حاکی از وضعیت بهتر عرضه تخم مرغ در مقایسه با مرغ است.

مدیرکل تعزیرات قم در بخشی از سخنان خود همچنین با اشاره به افزایش تخلف‌ها در صنف نانوایان استان تصریح کرد: اتحادیه نانوایان استان نیز اصلا پُرکار نیست و به نوعی از واحدهای متخلف نانوایی، حمایت‌ غیرمنصفانه می‌کند.

وی کُنجدپاشی و کم کردن وزن نان را از مصادیق تخلف از سوی نانوایی‌های قم برشمرد و گفت: به تازگی برای برخی از نانوایی‌های استان ۵۰ تخلف به ثبت رسیده، و با هماهنگی که با دادستان داشتیم چندین واحد را پلمب کردیم، که تاثیر خوبی نیز داشته است.

ریاضی با بیان اینکه برای جلوگیری از مشکل‌هایی مانند تجمع نانوایی‌ها، آنها را به صورت جداگانه و موردی پلمب کردیم بیان کرد: ما پلمب نانوایی‌های متخلف را ادامه می‌دهیم، چرا که بعضی از این نانوایی‌ها اصلاح نمی‌شوند و همچنان تخلف می‌کنند./