شهرام احمدی چهارشنبه شب در دیدار اعضای کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با امام جمعه شهرکرد، افزود: افزایش آفات و خشکیدگی جنگلهای بلوط و مراتع استان، تشکیل کانونهای داخلی گرد و غبار، تخریب آبخوانها، وابستگی معیشت مردم به محیطزیست و فرسایش خاک از دیگر چالشها و مشکلات استان است.
به گفته وی، خشکسالی در یک دهه اخیر باعث افت سطح ایستایی آب در سطح دشتهای استان و کاهش تولید علوفه در مراتع و افزایش آتشسوزی در مراتع و جنگلها شده است و این استان به عنوان مرکز عمده تولید آب پارسال رتبه دوم خشکسالی ایران را کسب کرد.
وی افزود: بر اساس بررسیهای انجام شده در زمینه میزان بارشهای تجمعی بلند مدت، این استان جزء استانهای در وضعیت قرمز و کم بارش قرار گرفته است.
احمدی اظهار داشت: براساس پهنهبندی خشکسالی هواشناسی این استان در دوره ۱۰ ساله اخیر ۹۶.۵ درصد دچار خشکسالی شدید و خیلی شدید شده است و تنها ۳.۵ درصد مساحت استان در وضعیت نرمال قرار دارد.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: در مناطق حفاظت شده نیز ۹۷ چشمه دچار خشکیدگی و ۱۵۹چشمه با کمبود آب روبرو شده و منابع آبی داخل مناطق حفاظت شده نیز با مشکل مواجه شده که این امر تنوع زیستی را دچار مشکل کرده است.
وی به خشکیدگی مراتع و جنگلهای استان و زوال اکوسیستم اشاره کرد و افزود: هماکنون ۳۵۰ هزار هکتار مراتع استان و ۴۵ هزار هکتار جنگلهای استان دچار خشکیدگی شده است که تدوین و اجرای طرح ملی نجات اکوسیستم زاگرس در این استان و سایر مناطق زاگرس ضروری است.
احمدی اظهار داشت: هماکنون جنگلهای بلوط استان به صورت تودهای دچار خشکیدکی شده است و کمآبی و خشک شدن تالابها به دلیل خشکسالی اخیر و همچنین تشکیل کانونهای گرد و غبار در سه دشت استان از مشکلات حوزه محیط زیست است.
وی با اشاره به اینکه پارسال در استان ۱۰ روز گرد و غبار وجود داشت ،گفت: از ابتدای سالجاری تاکنون ۱۵ روز وضعیت هوای استان همراه با گرد و غبار بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست چهارمحال و بختیاری گفت: فرونشست در دشتهای استان و اجرای طرحهای انتقال آب بین حوضهای بدون توجه به نیازهای آبی منطقه از دیگر چالشهای بخش محیطزیست استان است که به دلیل رعایت نشدن حقآبه به اکوسیستم تالابها خسارت زده شده و تبعات زیست محیطی و اجتماعی را در استان ایجاد کرده است.
وی گفت: چهارمحال و بختیاری به عنوان بهشت طبیعتگردان کشور و سرچشمه کارون، زایندهرود و دز است که بیش از یکهزار و ۴۴۰ گونه گیاهی و ۴۲۱ گونه جانوری در استان شناسایی شده است.
احمدی با اشاره به فعال بودن ۲هزار و ۸۲۴ مرکز صنعتی، یکهزار و ۶۳۰ واحد صنایع کشاورزی، ۱۸۶ واحد معدنی گفت: اجرای طرحهای نظارت و پایش از این واحدها به صورت مستمر به منظور جلوگیری از آلایندگی زیست محیطی در دستور کار قرار دارد.
وی در خصوص وضعیت آبی بهشتآباد استان گفت: در سال ۹۱ بیش از ۲۳۳ میلیون مترمکعب آب در این حوضه آب وجود داشت که هماکنون این میزان به ۷۰ میلیون مترمکعب رسیده است که با این میزان آب، امکان توسعه کشاورزی وجود ندارد.
به گزارش ایرنا، اعضای کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی مجلس شورای اسلامی به همراه تعدادی از مسوولان حوزه جهادکشاورزی، نیرو، حفاظت محیطزیست به مدت ۲ روز به بررسی مسائل بخش آب، کشاورزی و دامپروری استان خواهند پرداخت.
چهارمحال و بختیاری ۱۰ شهرستان با نزدیک به یک میلیون نفر جمعیت دارد.