وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد لندرکینگ پنج شنبه چهارم نوامبر (۱۳ آبان ) برای ادامه گفت و گوها با دولت یمن، نمایندگان جامعه مدنی یمن، مقامات ارشد یمنی و سایر همکاران بین المللی به خاورمیانه (غرب آسیا) بازخواهد گشت.
وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که نماینده ویژه این کشور و هیات همراه بر مقاومت انصارالله یمن در برابر حملات و تجاوزها و پاسخ به آنها متمرکز هستند.
وزارت خارجه آمریکا مدعی شد لندرکینگ همچنین بر تعهد دولت آمریکا به همکاری با جامعه بین المللی برای تحت فشار قرار دادن طرفین برای اجرای اصلاحات اقتصادی مهم، تضمین واردات و توزیع منظم سوخت و از سرگیری پروازهای تجاری به فرودگاه صنعا تاکید خواهد کرد.
لندرکینگ، ماه گذشته نیز به همراه جیک سالیوان مشاور امنیت ملی کاخ سفید وسپس بصورت جداگانه به منطقه غرب آسیا سفر کرده بود.
آژانس مهاجرت وابسته به سازمان ملل متحد به تازگی اعلام کرده است که درگیری ها در اطراف شهر اصلی مأرب در یمن ماه گذشته نزدیک به ۱۰ هزار نفر را آواره کرده است.
این سازمان اعلام کرد که با افزوده شدن آوارگان جدید در ماه گذشته که بالاترین آمار ماهانه را در سال جاری ثبت کرده است، تعداد افرادی که در نتیجه درگیری ها در استان مأرب و اطراف آن آواره شدند به حدود ۱۷۰ هزار نفر از ابتدای سال ۲۰۲۰ می رسد.
سازمان بین المللی مهاجرت همچنین اظهار داشت که بسیاری از آوارگان جدید در اردوگاه های برپا شده در مارب زندگی می کنند که سبب تشدید ازدحام جمعیت شده است.
این سازمان تصریح کرد که عده ای از آوارگان نیز یا به ساختمانهای عمومی متروکه و یا به خانه بستگان خود پناه برده اند و یا اینکه پس انداز خود را برای اجاره مسکن صرف کردند.
برنامه جهانی غذا شاخهٔ کمک غذایی سازمان ملل متحد و بزرگترین نهاد انسانی جهان در زمینه امنیت غذایی و رفع گرسنگی، در گزارشی در خصوص وضعیت غذا در یمن اعلام کرده است که اگرچه در سال جاری میلادی برنامه جهانی غذا، تامین غذا برای مناطق قحطی زده یمن را افزایش داده است، اما با بدتر شدن وضعیت اقتصادی، خانواده ها حتی پس از دریافت کمک های غذایی، برای زنده ماندن با مشکل مواجه هستند.
بر اساس این گزارش، در منطقه ای دورافتاده در استان حجه در شمال یمن، خانواده ها برای زنده ماندن به خوردن برگهای یک درخت محلی روی آورده و آنها را می جوشانند تا به شکل خمیری تلخ در آید و کمی قابل هضم تر شود. المغربه یکی از ۱۱ منطقه در یمن است که در اواخر سال ۲۰۲۰ به عنوان منطقه دارای شرایط قحطی شناسایی شد.
از بهمن ماه گذشته نیروهای ارتش و کمیتههای مردمی یمن وابسته به «جنبش انصارالله» با شبه نظامیان وابسته به دولت مستعفی و فراری «عبدربه منصور هادی» در مأرب درگیر شدند.
عربستان از فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور غربی و عربی و با کمک آمریکا به بهانه بازگرداندن «عبدربه منصور هادی» رئیس جمهوری مستعفی و فراری این کشور به قدرت، حملات گستردهای را علیه یمن -فقیرترین کشور عربی- آغاز کرد.
بر اثر این تجاوز، تاکنون هزاران یمنی کشته شدهاند و بر اساس گزارش سازمان ملل متحد، قحطی در این کشور به بزرگترین فاجعه انسانی در جهان تبدیل شده است.