محمدصالح احمدی روز جمعه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا برنامه ابلاغی کشت محصول جو در استان را ۴۰ هزار و ۹۱۴ هکتار خواند و اظهار داشت: در سال زراعی جاری ۶ هزار و ۴۱۴ هکتار جو آبی و ۳۴ هزار و ۵۰۰ هکتار جو دیم براساس برنامه باید کشت شود.
وی اضافه کرد: تاکنون چهار هزار و ۴۰۰ هکتار جو آبی و ۲۱ هزار هکتار جو دیم در مجموع ۲۵ هزار و ۴۰۰ هکتار از این محصول در استان کشت شده است.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی کردستان با اشاره به اینکه پیشرفت کشت جو براساس برنامه ابلاغی در استان ۶۲ درصد است، افزود: کشاورزان به دلیل احتمال وقوع سرمازدگی کشت محصول جو در استان را با تاخیر انجام دادند.
وی در خصوص ارقام جو نیز گفت: کشاورزان استان در مزارع آبی از ارقام «بهمن»، «ماکویی»، «مهتاب» و «گوهران» و در مزارع دیم از ارقام «آبیدر»، «سهند» و ارقام بومی استفاده کردهاند.
احمدی یادآور شد: به دلیل اینکه محصول جو یکی از نهاده های بخش دام و طیور است تلاش زیادی برای تحقق برنامه ابلاغی خواهیم کرد تا مشکلی در این رابطه پیش نیاید.
وی گفت: از برنامه ابلاغی کشت گندم هم در سال زراعی جاری که ۵۸۲ هزار هکتار است تاکنون ۲۳ هزار هکتار گندم آبی و ۵۱۰ هزار هکتار گندم دیم در اراضی کشاورزی استان کشت شده است.
کردستان یک میلیون و ۲۲۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی شامل ۸۹۶ هزار و ۲۳۵ هکتار اراضی دیم معادل ۸۸ درصد و ۱۲۱ هزار اراضی آبی معادل ۱۲ درصد دارد.
کردستان سه میلیون و ۱۹۹ هزار واحد دامی، ۱۳ میلیون قطعه انواع طیور و ۲۵۷ هزار کندوی زنبور عسل دارد و جمعیت بهره بردار کشاورزی آن ۱۱۵ هزار نفر است که این جامعه سالانه حدود سه میلیون تُن محصولات کشاورزی تولید می کنند که بیش از ۴۰۰ هزار تُن از این میزان مربوط به محصولات باغی و باقی مربوط به بخش زراعت است.
عمده محصول زراعی این استان گندم است و عمده محصول تولیدی باغی نیز توت فرنگی با حدود ۶۰ هزار تن است.